P5190181 P5190196 P5190191 P5190198

mekko: Vertbaudet (tämä)

kengät: Pons

laukku: Mulberry

aurinkolasit: Ray Ban

Meitä hellittiin jo muutamilla lähes hellelukemiin yltävillä päivillä, jotka näemmä ovat nyt taas hetketki kadonneet. Just tulin nimittäin lenkiltä ja oli todella kylmää ja tuulista, ei olisi ihan arvannut että eletään jo kesäkuuta.

Tuli tuossa lenkkeillessä taas mieleen muutamat jutut, jotka minut tekee todella iloiseksi arjessa. Ensinnäkin se jos olen kävelemässä ja minut päästetään kadun yli. Jotenkin se osoittaa vain mukavaa välittämistä ja vaikka su0jatiesäännöt niin periaatteessa sanovatkin, on mulle itsestäänselvää myös kiittää tästä aina. Samoin mulle itselleni tulee todella hyvä mieli siitä kun minä päästän jonkun tien yli, ja jos tämä joku vielä kiittää perään. Ne on sellaisia pieniä eleitä, jotka tarkoittaa paljon.

Tästä tuli mieleen kiitoksen merkitys lähes kaikessa. Mikä tahansa teko tai tekeminen tuntuu mielekkäältä kun siitä saa tavalla tai toisella kiitosta. Olin eilen ostanut miehelleni suklaata ylläriksi ja hänen pohtiessaan hirveää suklaahimoa toin levyn hänen eteensä. Se kiitollisuus mikä hänen kasvoiltaan tuosta eleestä paistoi oli jotenkin todella liikuttavaa ja saa minut puolestani aina muistamaan häntä näillä pienillä jutuilla, jotka eivät paljoa vaadi. Toisaalta hän usein esimerkiksi puhdistaa minun autoni lumesta vaikka lähtee aikaisemmin ja lähetän siitä aina sen huomattuani kiitoksen perään. Mielestäni kiittäminen osoittaakin ennen kaikkea muiden arvostamista ja kunnioitusta ja tietenkin antaa sen vaikutelman, ettei mitään pidä itsestäänselvyytenä.

Toisaalta tässä tulee hyvä pointti siihen, miten esimerkiksi olen joskus aiemmin kokenut parisuhteissani. Mä olen vähän nimittäin sellainen huolehtijatyyppi, joka tykkää tehdä ruokaa, laittaa kotia, siivota, jne. Mutta sitä en siedä, että minua pidettäisiin itsestäänselvyytenä. Tietyllä tapaa tämä onkin omalla kohdalla ollut monessa suhteessa iso koetinkivi ja lopulta ehkä myös se tunteiden väljähdyttäjä kun on kokenut tuovansa itse niin paljon siihen, saamatta mitään kiitosta tai vastakaikua. Mä en ole koskaan ollut ”laskija”tyyppi siinä mielessä, että laskisin että nyt kun mä tyhjensin pesukoneen,on sun vuoro ensi kerralla. Lisäksi meidän perheessä rahaa käytetään siten, että maksellaan kaikkea aika summanmutikassa joko omalta tai yhteiseltä tililtä. Perheenä tässä kuitenkin eletään ja yhteiseen hyväänhän suurin osa asioista menee!

Asioiden tekeminen muiden eteen on parhaimmillaan todella palkitsevaa ja surkeimmillaan lähes raivostuttavaa jos ikinä ei kuulu kiitosta. Loppupeleissä tuo sana on jotain niin pientä, mutta tekee niin suuren eron, että se on oikeastaan aika uskomatonta. Tytölle ollaan opetettu jo pienestä pitäen, että aina jotain saadessaan kiitetään. Oli se sit ruoka, tavara tai se, että joku on ollut leikkimässä hänen kanssaan. Olen ehkä siinä mielessä vanhanaikainen, että nämä sosiaaliset käytöstavat ovat todella tärkeitä. Ja vaikka asia olisi niinkin itsestäänselvä kuin se, että auton pitää pysähtyä jos joku on ylittämässä suojatietä, miten se kiittäminen olisi mitenkään pois tienylittäjän puolelta? Etenkin kun valitettavasti monet edelleen ajaa melko törkeästi suurin piirtein varpaitten päältä, vaikka olisikin suojatiellä, siinä muuten asia joka mua ärsyttää aivan valtavasti. Sama juttu on esim siinä jos pitää ovea auki, päästää jonkun yhden ostoksen ihmisen kaupassa eteensä jne. Siitä tulee itselle hyvä mieli ja yleensä myös vastaanottajalle. Elämä ja etenkin arki kävisi aika tylsäksi jos kaikki vain zombimaisesti tuolla liikkuisivat huomaamatta ketään muuta ympärillään.

Se siitä kuitenkin. Kiittäminen on jees ja kiitoksen saaminen yhtälailla. Se tuo niin paljon hyvää mieltä arkeen että kyllä kannattaa!

Nyt toivottelen teille mukavaa viikonloppua ja juhlintoja jos niitä tälle viikonlopulle sattuu! 🙂 Tänään on mulla ohjelmassa töitä ja gradua ja sit viikonlopun viettoon. Pakko myöntää että ajatus parista hieman pidempään nukutusta aamusta lämmitti mieltä tänään tosi paljon kellon soidessa. Oli nimittäin taas sellainen aamu, ettei ihan hevillä olisi halunnut nousta sängystä. Niitä onkin nyt ollut paljon..Väsymys on tainnut tulla jäädäkseen nyt tässä raskauden loppumetreillä.

Elloksella muuten 25%:n alennus kaikista mekoista (merkkituotteet mukaanlukien) ja sen lisäksi 25%:n alennus sekä naisten, miesten että lasten rantavaatteista. Alla omat suosikkini naisten bikineistä ja uikkareista!

uimapuvut

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

linkit kaupallisia linkkejä.

X