elämä

Kiitosta ja maailman parasta t-paitaa

8.2.2019 Teksti: Xenia

Linkit kaupallisia linkkejä.

Halusin ihan alkuun kiittää teitä viimeiseen postaukseen kommentin jättäneitä. Miten upea joukko teitä onkin siellä takana, välillä saa todella hyvän muistutuksen siitä.

Jokainen ystäväni tietää sen, että jos mulla on ongelmi tai murheita, en oikein edes osaa pitää niitä sisälläni. Joskus vitsailinkin miehelleni, että minun kanssani ei koskaan tarvitse arvailla sitä, mitä mieltä minä jostain olen. Päinvastoin jos joku häiritsee voisin ehkä hengitellä viisi minuttia ennen yhteydenottoa. 😀

P1230266

Joka tapauksessa. Näiden oireiden kanssa on eletty nyt vuositolkulla ja jotenkin tässä on vaan nyt tullut ihan täysi stoppi niiden sietämisen suhteen. Olen kokeillut kaikkea. En syö valkoista sokeria juurikaan, en ole nauttinut viikonloppuisin lasillista viiniä, en ole syönyt juustoa, juon vain yhden kupin kahvia päivässä, enkä vedä mitään muuta kofeiinipitoista, syön foolihappoa, ties sitä ja tätä, mutta mikään ei tunnu auttavan oireisiin. Toissailtana pms oireissani olin niin kiukun partaalla, että lähdin hakemaan itselleni turkipippureita ja ihan tosissani mietin niitä syödessä, että nytköhän mä pilaan kaikki mahdollisuuteni. 😀

P1230285

En tiedä. Just luin instasta Emma Cannonin tililtä, että tämä meidän aikakausi on tekemisen kautta. Kun jotain oikein kovasti toivoo sitä tekee mitä hyvänsä, sen sijaan, että olisi vain. On vaan jotenkin äärimmäisen vaikea antaa olla kun nämä oireet ihan tosissaan häiritsee elämää eivätkä tietenkään ole millään tavoin terveellisiäkään mun keholleni, ne on siis saatava kuntoon. Jos kaikki olisi muuten kunnossa voisi vain rentoutua ja katsoa mitä tuleman pitää, mutta kun valitettavasti se ei ole meidän kohdalla mahdollista.

P1230271

Maanantaina mulla on verikokeet, joissa saadaan selville jo jonkun verran ja mennään nyt sen mukaan eteenpäin lääkärille. Lisäksi luulen, että tuolle oikealla olevalle kystalle/endometrioomalle on tehtävä jotain. Eilen oli nimittäin todella inhottavat kivut sillä puolen ja alavatsa oli ihan toispuoleisesti turvonnut. Oon vaan jotenkin tähän asti aina luottanut siihen, että pitää kokeilla niitä juttuja mitä lääkäri määrää, vaikka tietyllä tavalla tiedän, etteivät ne toimi mun kohdalla. Pitäisi vaan osata vaatia enemmän kun kuitenkin oman kroppansa paras asiantuntija.

P1230262

No, palaillaan siis tämän suhteen kun olen enemmän perillä ja sit siihen aiheeseen. Nimittäin täydellisiin t-paitoihin, jotka bongasin Lindexiltä. Mä käytin ennen aina v-aukkoisia paitoja, mutta nykyisin olen tykästynyt paljon enemmän ihan tähän tavalliseen pyöreään kaula-aukkoon. Saattaa johtua siitä, miten tuo rintamusosasto on kutistunut raskauksien myötä. 😀

P1230290

Joka tapauksessa. Nämä olivat todella mukavia päällä ja aivan mielettömän ihanan sävyisiä tähän todella värikkääseen makuuni. Kokeilin keltaistakin, joka olisi näyttänyt niin makealta esim kulutettujen vaaleiden farkkujen kanssa, mutta olen niin tylsä, että jätin sen värin sinne kauppaan ja pysyin tutuissa ja turvallisissa neutraaleissa, joista nappasin kaikista myös kuvan. Ja koska etenkin pyöreällä kaula-aukolla on mietittävä niitä alusvaatteita, ostin myös nudet t-paitarintsikat, vanhat kun olivat noin kaksi kokoa liian isot, eivätkä siis toisin sanoen aja asiaansa. Tämä malli olikin mulle entuudestaan tuttu (täällä voi lukea lisää), joten en edes kokeillut näitä vaan ostin vain oman kokoni suoraan ja ovat kyllä todella hyvinistuvat!

Nyt koulutöitä ennen viikonlopun viettoa ja maanantaina sit verikokeen lisäksi työtaapaamista ja kampaaja-aikaa. Oon niin ready napsaisemaan latvat veks!

Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

 

Xenia

Instagram

  • Olen yrittänyt siirtyä yhä enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaan ja halusinkin jakaa teille tämän meikin, jossa ei ole käytetty mitään synteettistä!☺️ lisää blogissa😘 #makeup #naturalmakeup #organicmakeup #hairstyles #lob

xeniasday

Kommentit (14)

En nyt sanoisi jokaisen suupalan kyttäämiseksi jos välttelen gluteenia (josta vatsani ei pidä) ja maitotuotteita, jotka on ihan yleisesti todettu monelle epäsopivaksi. Nautin lähes päivittäin tummaa suklaata tai itsetehtyjä suklaapalloja, joten herkuttelu ei ole poissuljettu, en siihen kykenisikään. On tosi helppo sanoa että relaa vähän kun ei samassa veneessä ole, siinä vaiheessa kun vuodat kuitenkin verta puolet kuukaudesta jo kolmatta vuotta on aika valmis kokeilemaan mitä hyvänsä kun lääkkeet ei auta. Ja siis stressi ei ole tätä aiheuttanut, vaan joku muu syy mitä selvitellään.:)

Oli pakko tulla kommentoimaan vielä tuohon edelliseen postaukseen, että ootko kuullut wim hof metodista. Siis se on jokin hengitysharjoitus, jonka pitäis vaikuttaa positiivisesti koko kehoon( mukaan lukien hormonit jne). Tää homma voi kuulostaa aika hassulta, mutta saattaishan sitä kokeilla vaikka jos mitä saadakseen kehonsa tasapainoon:)

Onko koskaan mitattu ferritiiniarvo? Vaikka hemoglobiini olisi hyvä, tämä ns. varastorauta-arvokin pitäisi olla hyvä. Suosittelen mittaamista (verikoe). Hyvää jatkoa sinulle!

Hei Xenia,

Itse olen kärsinyt hyvin pitkään runsaista välivuodoista, jotka kestävät kuukautisten varsinaiseen alkamiseen saakka. Asian takia olen ravannut lääkärillä ja gynellä, mutta ratkaisua ei ongelmaan ole saatu. Nyt hiukan pidempi sykli takana niin, ettei välivuotoja ole ollut, mutta historiani hyvin tuntien ne kyllä taas palaavat kuvioihin. Lapsihaaveita ei toistaiseksi ole, mutta kolmekymppisenä ja mahdollisesti jälkikasvua toivovana on paha tunne, että raskautuminen tulevaisuudessa tulee olemaan hyvin vaikeaa tai mahdotonta.

Olen pitkään seurannut instagramissa yhdysvaltalaista yrittäjäpariskuntaa, jotka ovat kehittäneet Alani Nu -brändilleen ns. lisäravinteen nimeltä Balance. Monet raskautumista vuosia yrittäneet ovat tämän syömisen aloitettuaan plussanneet (tämä huomio tehty pariskunnan instastoryista). En ole lainkaan perehtynyt kyseiseen tuotteeseen, enkä tiedä toimiiko se todella. Tilanteesi voi olla monella tavoin eri, kuin kyseistä tuotetta käyttäneiden, mutta ei kai yrittänyttä laiteta?

Toivon todella, että hartain toiveenne pienokaisesta tototeutuisi, tavalla tai toisella.

Tsemppiä 🙂 Varmasti asiat hoituu! Se on jännä oikeasti että tiettyyn pisteeseen asti vaatii ja sit ottaa vaan vastaan sen mitä lääkäri sanoo vaikka itse oman kehonsa paremmin tuntee. 🙁
Mulla on ollut nyt gynekologista ongelmaa, paineen tunnetta alavatsalla ja menkat ei tule silloin kuin pitäisi, kierto on noin36-39 päivää, verihyytymiä on ollut aika paljon kun menkat on ollu, raskaana en ole . Papassa näkyi solumuutoksia minkä takia kävin kohdunsuun tähystyksessä, ajatukset laukkaa eikä oikein tiedä miten päin olla. 🙁 pitää nyt pystyä odottamaan niiden tulokset ja sitten miettiä miten jatkaa eteenpäin , haluaisin oikeasti tietää mistä se paineen tunne tulee.. tuntuu kuin olisi menkat vaikka ei ole.

Ehdotan, että lukisit Antti Heikkilän Lääkkeetön elämä kirjan. Kirjassa käsitellään muun muassa hormonien toimintaa. Antaa ehkä hieman erilaista näkökulmaa kuin viralliset suositukset (toimivaa kenties kuitenkin).

Tätä kirjaa en kyllä suosittele kenellekään. Vähän pitää olla lähdekritiikkiä.

Eikös tämä ole juuri se mediassakin esillä ollut teos, jossa oli jopa hengenvaarallisia ohjeistuksia ja virheitä? Nyt kirjailija on muokannut teostaan, tiedä sitten onko yhtään relevantimpaa tekstiä.

Olen lukenut monta juuri tähän asiaan perehtynyttä kirjaa, joten aika hyvin perillä asioista siinä mielessä. Pitää nyt saada ekaksi perusasiat kuntoon. Tällä viittaan veren vahvistamiseen!:)

Pesetkö t-paidat pesuohjeen mukaan, kun on vaan 40 astetta ja siinä lämmössähän ei esim. hiki irtoa. Eikös materiaali ole kokonaan tekokuitua, joten saattaa hikeentyä suht helposti. Olisiko sulla t-paita suosikkia jostain matskusta, joka kestää 60 asteen pesun?

Hei mistä nuo sun kuvien mustat farkut on? Näyttää kivoilta! 🙂

Mistä nuo ihanat farkut!

Ne on Bubbleroomilta Happy Hollyn farkut. Love them! tämä malli kyseessä! 🙂

Mun on nyt pakko ihan hyvällä kommentoida, että mitä jos relaisit hiukan välillä..? Et syö sitä ja tätä ja tuota, eikö se ala olla jo turhaa stressaamista ja jokaisen suupalan kyttäämistä? Tuskin raskautuminen ja hormonihäiriöt ihan hirveästi on kiinni vaikkapa kupillisesta kahvia, lasillisesta viiniä, annoksesta pastaa tai palasta leipää? Terveellinen ruokavalio on tietysti toivottavaa, mutta kyllä sekin sallii silloin tällöin herkuttelun. Liika stressi voi vain olla haitaksi ja elämästä pitää osata nauttia! 🙂

En nyt sanoisi jokaisen suupalan kyttäämiseksi jos välttelen gluteenia (josta vatsani ei pidä) ja maitotuotteita, jotka on ihan yleisesti todettu monelle epäsopivaksi. Nautin lähes päivittäin tummaa suklaata tai itsetehtyjä suklaapalloja, joten herkuttelu ei ole poissuljettu, en siihen kykenisikään. On tosi helppo sanoa että relaa vähän kun ei samassa veneessä ole, siinä vaiheessa kun vuodat kuitenkin verta puolet kuukaudesta jo kolmatta vuotta on aika valmis kokeilemaan mitä hyvänsä kun lääkkeet ei auta. Ja siis stressi ei ole tätä aiheuttanut, vaan joku muu syy mitä selvitellään.:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *