xenia's day

Kipeät kuulumiset

Teksti: Xenia

FullSizeRender-15

Ajattelin tuossa jo viime viikosta kuinka onnekas olin kun en saanut tytöltä flunssaa, joka hänelle iski. Taisin innostua liian aikaisin. Täällä on päällä nyt jo kolmas raskausaikana koettu flunssa ja olo on huomattavasti heikompi kuin normaalisti flunssassa. Piti ihan lukea tästä aiheesta, yleensä kun mulla on flunssa sen kerran, ihan max kaksi kertaa vuodessa ja ruokavalio on nyt ihan yhtä terveellinen ellei jopa terveellisempi kuin ”normaalisti”. Selitys löytyy kuitenkin raskaudesta ja siitä kuinka keho laskee puolustusjärjestelmiään, ihan jo sen vuoksi ettei keho hylkisi alkiota/sikiötä. Viime raskaudessa ei tällaista ollut, mutta nyt meillä onkin lapsi, joka kantaa hyvällä tahdilla kaikki päiväkodin pöpöt meille. Mä olen siis toisin sanoen vähän kuin ekaa vuotta hoidossa mitä näihin sairasteluihin tulee. Nice.

Kurkkua alkoi kutittaa joskus maanantaina ja tiistai-keskiviikko yö oli jotain aivan hirveetä. Henkeä ei saa kunnolla muutenkaan kun nokka aivan tukossa ja sen lisäksi joka ikinen lihas ja jopa iho kipeänä. Koin todellista manfluta ja vaikeroin koko yön enkä nukkunut silmäystäkään. Jossain vaiheessa hain Panadolin, mutta siihen se lääkitys sit jääkin. Se kyllä toimii yleensä päänsärkyyn tai vastaavaan, mutta tässä olotilassa oli yhtä tyhjän kanssa. Kaihoisasti katselinkin kaikkia Finrexinejä yms muita flunssalääkkeitä, joita meillä on kaappi täynnä, mutta joita ei raskauden aikana suositella ollenkaan..

Eilinen meni siis oikeasti sängyssä koko päivä, mutta viime yö taas ihan kauhea. Yhteen asti sain nukuttua mutta sit oli niin kauhea kurkkukipu, jota ei tosiaan auta se, että on pakko hengittää suun kautta. Jestas kuinka mä inhoan flunssaa yli kaiken!!!!!

Täällä siis menty lämpimän mehun voimin ja yritetty tankata kaikkea terveellistä siinä samalla. Niin huonosti asiat ei ole, että ruokahalu olisi mennyt, mutta makuaisti kylläkin. Nauroinkin tuossa itsekseni aamiaista hakiessa, että siinä vaiheessa kun mulle ei ruoka maistu on parempi soittaa ambulanssi, ja sama juttu muuten Maxin kohdalla.

Hieman on hysteerinen olotila kun unta ei ole saanut kunnolla kahteen yöhön, mutta tätäkin kirjoitan sängystä käsin ja pian pistän valot pois ja yritän saada vähän nukuttua. Onneksi hankin viime flunssassa sen sarvikuonon, josta on vähän apua, etenkin jos sitä ennen käy kuumassa suihkussa ja osoittaa suihkupäätä kasvoihin about 10 minuuttia. Kaikkea sitä tuleekin kokeiltua kun ei perinteiset lääkkeet sovi..

Palaillaan siis taas paremmissa voimissa, lukekaa tätä valitusvirttä huumorilla, ei täällä sentään ihan ole positiivisuutta menetytty, vaikka vähän pattiin tämä ottaakin.

Loppuun pari kamppista, jotka oli mulle tullut sähköpostiin.

*kaupallisia linkkejä.

X