koti

Kirjahyllykkö yläkertaan

17.12.2016 Teksti: Xenia

Desktop122

Kuten tuossa oli puheena, meille syntyi ajatus yläkerran yhden seinämän kirjahyllystä tuossa yksi päivä sohvalla istuessa. Ensinnäkin me ei lähes koskaan istuta katsomassa siellä telkkaria ja toisekseen se toisi mun mielestä kaivattua persoonaa tuohon huoneeseen. Kirjahyllyyn kun voisi ”upottaa” kirjojen lisäksi myös valokuvia, koriste-esineitä ja niin edelleen.

Kurkkasin Pinterestin maailmaa eilen illalla ja sieltähän niitä ideoita vasta tulikin. Erityisesti tykästyin siihen että seinä maalattaisiin tummalla sävyllä ja sen päälle rakennettaisiin esimerkiksi valkoisesta puusta kehikko, joka toimisi hyllynä. Mies innostui niin paljon, että oltiin jo lähes matkalla K-rautaan, tytön päiväunet meni kuitenkin edelle, joten katsotaan uudestaan huomenna/maanantaina.

maalit

Seinän sävyssä ihastuttiin molemmat tuohon ylävasempaan, siniseen taittavaan harmaaseen. Toisaalta mietin että olisiko sellainen hyvin neutraali, tumma harmaa kuitenkin helpompi valinta, esimerkiksi tuo ylärivin oikea sävy? Toinen mielessä oleva kysymys koskee maalattavan kohdan pinta-alaa. Maalataanko koko seinä vai pelkästään se hyllykön takaosa. Ihan koko seinälle ei nimittäin sitä saada koska siinä on pari ovea ja ikkuna sen verran lähellä ettei sitä tietenkään haluta peittää. Yksi ajatus oli muuten myös se, että ei maalattaisi hyllykköä täysin valkoiseksi vaan käytettäisiin jotain läpikuultavan valkoisen sävyn tuovaa vahaa. Täytyypi pistää mietintämyssyyn!

Mitäs mieltä te tästä suunnitelmasta olette? Ja minkälaista sävyä te laittaisitte? Jotain uskaliaampaa (kuten tuo Pinterest kollaasin yläoikea, jossa denimin sinistä) vai klassista ja neutraalia harmaata? Se tiedetään että sävy saisi mielellään olla tumma, tuo kivaa kontrastia muuten vaaleahkoon tilaan!

Mukavaa lauantaita teille kaikille! Ja kiitoksia vielä tuhannesti kaikista palautteista, arvostan niistä todella kaikkia ja otan niistä opikseni. Toivottavasti nämä munkin päässä pyörineet asiat tästä pikkuhiljaa alkaa selkiytymään, niin aukeaa mullakin nuo sanaiset arkut paremmin. En ole edes tajunnut miten paljon se on vaikuttanut mun ulosantiin.

Xenia

Instagram

  • Can’t believe that we’ve lived here already three years. And that we’ll be putting it on sale soon!😳 #home #scandinaviandesign

xeniasday

Kommentit (6)

Sävyä en osaa sanoa, se on aina niin henkilökohtaista että mistä tykkää. Mutta muuten ehdottomasti toteuttamisen arvoinen idea! Itsekin haluaisin kotiin yhden seinän kokonaan kirjahyllyä tai vaikka koko huoneen. Eihän siellä tosiaan tartte olla kirjoja kaikki hyllyt täynnä vaan voi laittaa kuvia tai muuta. Laitatteko osaan hyllyjä ovia vai onko ihan avohyllyt? Vaatii nimittäin viitseliäisyyttä kyllä se ainainen pölyjen pyyhkiminen :D.

Oih koko seinän kirjahylly olisi unelma! Toivottavasti vielä joskus päästään toteuttamaan. Aiheeseen liittymättä on muuten sanottavs että tein falafelejä sun jakamalla reseptillä ja nousi kertaheitolla sekä mun että miehen suosikeiksi! Kiitos siis ohjeesta 🙂

Ihanaa, kuinka teillä on miehesi kanssa niin yhteen sopiva maku sisustuksessa ja että miehesikin on ”uskalias” värien yms. suhteen. Lähes kaikki tuntemani miehet nimittäin ovat poikkeuksetta tätä modernista, simplelistä, minimalistisesta musta-valko-harmaasta sisustuksesta innostuvaa sorttia. Eikä siinä mitään siis, hienoahan sekin on mutta ihanaa siis että innostutte samoista asioista. Hyvä tiimi olette ? Noista väreistä kuvittelisin ehkä että tuo harmaa sopisi kauniisti seinään ☺️ Upea kokonaisuus kyllä tuo Pinterest-kansion yläoikea ?

Jotenkin toi sinertävän harmaa, ylävasen, on tosi makee sävy!

Onpa ihana ja kaunis idea! Ihana seurata miten toteutatte unelmien kotianne omilla ehdoillanne ja aikataulullanne ? Teillä on kyllä erittäin kaunis ja tyylikäs koti! Mun mielestä joku rohkeampi sävy vois sopia erittäinkin hyvin. Ilo seurata teidän kodin edistystä, kiitos näistä postauksista! Tunnelmallista joulun odotusta ❤

Onko muilla sama ongelma, että sivu latautuu TODELLA hitaasti, ja kuvat ei lataudu normaalisti? Ollut jo useampana päivänä Google Chrome -selaimella sekä puhelimella, että pöytäkoneella. Kärsimättömän pahin painajainen 😀

Sävyä en osaa sanoa, se on aina niin henkilökohtaista että mistä tykkää. Mutta muuten ehdottomasti toteuttamisen arvoinen idea! Itsekin haluaisin kotiin yhden seinän kokonaan kirjahyllyä tai vaikka koko huoneen. Eihän siellä tosiaan tartte olla kirjoja kaikki hyllyt täynnä vaan voi laittaa kuvia tai muuta. Laitatteko osaan hyllyjä ovia vai onko ihan avohyllyt? Vaatii nimittäin viitseliäisyyttä kyllä se ainainen pölyjen pyyhkiminen :D.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *