Xenia's day

Klassikkoleluja ja -pelejä

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö: Verkkokauppa.com

Leluja on nykyisin joka lähtöön ja tuntuu, että etenkin kaupoissa on vaikea löytää juuri sellaisia juttuja, mistä olisi iloa pitkään. Toisaalta myönnän, että välttelen leluosastoja kuin ruttoa, sillä en saa etenkään nuorempaa lastani sieltä pois ilman itkuja. Hän ei vielä nimittäin ymmärrä, ettei voi saada sitä metrin mittaista nallea, kivaa palloa ja keppihevosta mukaansa. Yleensä kaikki lahjaostokset päätyvätkin hänen osaltaan kyyneliin, joten olen kokenut paremmaksi tilata lasten leluja netistä.

Verkkokauppa.com on varmasti monelle tuttu elektroniikan osalta ja esimerkiksi minä olen tilannut sieltä paljon tietokoneeseen liittyviä härpäkkeitä, mutta myös esimerkiksi lastenistuimia. Niitäkin nimittäin tarvitaan oikein nelin kappalein kun on kaksi autoa. Viimeksi uutta istuinta tilatessa tein pientä taustatutkimusta ja tilaamani Britaxin istuin oli kaikkein halvin verkkokauppa.comissa. Tai no, mitä sitä valehtelemaan. Mä kolusin tuttuun tapaani jokaikisen sivuston ja jokaikisen paikan, joten lopputulemasta olen satavarma. Tämä vinkkinä teille, joille tämä on ajankohtaista. Lisäksi on mainittava lapsiin liittyen myös ajoittain olevat vaippakampanjat, joissa vaippoja saa todella edullisesti. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa on Pampersin New Baby vaipat vain 3,99 / 44 kpl, mikä on naurettavan edullista kun vertaa markettien hintoihin.

IMG_1417

Mutta en mä nyt tullut puhumaan lastenistuimista enkä vaipoista, tuttuun tapaan eksyin vain vähän raiteilta. Halusin nimittäin näyttää muutaman omasta mielestäni todella kehittävän ja hauskan, mutta myös pitkäikäisen lelun.

Jos multa kysytään suosikkimerkkejä lelujen suhteen niin Brio ja Legot ovat ehdottomasti kärjessä. Mielestäni klassinen Brion junarata toimii vuodesta ja lapsesta toiseen ja sama juttu on legojen kanssa. Meillä poika leikkii vasta Duploilla ja tyttö on puolestaan siirtynyt Lego Junioreihin. Hän rakastaa yli kaiken näpertää näiden kanssa ja leikkiä kun kokonaisuus on valmis.

IMG_1434

Legojen ja Brion junaradan lisäksi rakastan yli kaiken erilaisia pelejä ja palapelejä. Mielestäni ne ovat todella kehittäviä ja oman kokemukseni mukaan näistä on iloa kaikkein pisimpään. Tällä hetkellä pidämme erityisesti varmasti kaikille tutusta Fortuna pelistä, joka on nyt tuonut iloa meidän iltoihin. Lisäksi Brion labyrintti on tällä hetkellä kovassa suosiossa. Tähän voi myös tilata harjoituslautoja, jotka ovat aavistuksen helpompia lapsille.

Näiden lisäksi meillä on ollut kovassa käytössä kaikille tuttu Afrikan tähti, joka on koko perheelle sopiva peli. Tai no, ei ehkä 1,5 vuotiaalle, mutta helposti tällaiselle lähes 5-vuotiaalle. Me pelattiin tätä isovanhempien kera ja kaikilla oli hauskaa, minulla erityisesti kun voitin monta kertaa.:D

Klassikot ovat mielestäni statuksensa ansainneet. Niissä on jotain sellaista, mitä kaikissa muissa leluissa ei välttämättä ole. Ja onhan se niinkin, että on kiva löytää mielekästä yhteistä tekemistä ihan koko perheelle. Minun on ainakin helpompi pelata pelejä kun yrittää yltää samanlaiseen mielikuvituksen ulottuvuuteen kuin tyttö esimerkiksi barbileikeissä. Lapsilla sitä nimittäin on, mielikuvitusta siis ja sitä saa ja pitääkin ruokkia. Mielestäni tällaiset klassikot tekevätkin nimenomaan sitä. Legoja ja junarataa voi rakentaa äärettömän monella eri tavalla ja pelissä ei ole koskaan samaa lopputulosta..Ja mikä parasta, nämä lelut voivat kulkea jopa seuraaville sukupolville.

Suosittelen kurkkaamaan verkkokauppa.comin leluvalikoiman ensi kerralla leluostoksia tehdessänne. Hinnat ovat todella edulliset, toimitusvaihtoehtoja paljon valikoima uskomattoman kattava.

Kertokaa teidän lasten suosikkipelejä, mielelläni kuulisin niitä esimerkiksi seuraaviksi lahjaideoiksi! 🙂

Lue myös

X