Yleinen

Kodin hengetär

30.9.2014 Teksti: Anna.fi

Mä oon tässä viimeisen viikon aikana tehnyt erilaisia piiraita ja ruokia oikein olan takaa ja ottanut itseäni niskasta kiinni myös ruokailujen suhteen. En tiedä miten mä olen yhtäkkiä taantunut takaisin tuonne lapsuuteen, mutta mun lemppariksi aamupalaksi on muodostunut tässä viikon aikana paahdettu leipä Oltermannilla, kuinka hyvää se onkaan! Vaikka varsinkin aamiaisen ja lounaan osalta haenkin mahdollisimman nopeita ja helppoja ruokia on musta kiva väsätä jotain hieman tavanomaisesta poikkeavaa sit iltaisella. Ollaan katsottu Masterchefiä ja välillä oonkin yrittänyt kirjoitella erilaisia ohjeita ylös myös omaa kokkailua varten. Jostain syystä on kuitenkin välillä todella hankala mennä sen oman ”mukavuusalueen” ulkopuolelle ja usein sitä tuleekin väsättyä niitä ehkä hieman erilaisia, mutta kuitenkin hyvin tuttuja reseptejä. Eilen halusin yllättää miehen ja tein meille ruuaksi ranskalaista kinkku-juustopiirakkaa ja jälkkäriksi omppupiirakkaa, mutta nyt haluaisin tehdä jotain ihan uutta. Risotot on koluttu läpi ja samaten aika monet tavat tehdä kalaa/kanaa, mutta mistäs sitä keksisi muita ohjeita? Mä kun olen tosi huono selaamaan reseptisivustoja ellei mulla sit ole jo valmiiksi mielessä joku juttu mihin vain etsin ohjeita. Koska tää vanha ja hyväksi havaittu Ranskalainen kinkku-juustopiirakka on nyt kuitenkin aivan todella hyvää, ajattelin jakaa teille uudelleen reseptin tähän herkkuun: P1010007 Pohja:

  • 100g margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoa (tai vaihtoehtoisesti jotain muuta jauhoa)
  • 0.5 tl suolaa
  • noin 3 rkl vettä
  1. Nypi margariini ja jauhot, lisää suola ja vesi, älä vaivaa!
  2. Painele taikina voidellun vuuan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

  • 200 g palvikinkkua/korppukinkkua
  • 150g Emmental-raastetta
  • 1 prk smetanaa
  • noin 1 dl kermaa/ruokakermaa
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl silputtua persiljaa
  • mustapippuria
  1. Kuutioi palvikinkku ja sekoita juustoraasteen kanssa. Lisää sekoitus taikinan päälle vuokaan.
  2. Sekoita erillisessä kipossa smetana, kerma, kananmunat, persilja ja lisää mustapippuria maun mukaan. 
  3. Valuta seos piirakan päälle.
  4. Paista 200 asteisessa uunissa (alatasolla jos tavallinen, jos kiertoilma ei ole väliä) noin 3o minuuttia. 
  5. Anna jäähtyä hieman ja nauti esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa. 

Nyt mun tekis mieli kokkailla jotain uutta ja mullistavaa, mutta en keksi yhtään mitä lähtisin tekemään. Mistä te ammennatta inspistä ruuanlaittoon? Mikä on teidän ehdoton lempparireseptinne? ps. Baby Bearin puolella juttua siitä, miten mun kroppa on muuttunut raskauden ja synnytyksen jälkeen. Blogiin tästä! 🙂