xenia's day

Kodinhoitohuone / laundry room

Teksti: Xenia

Kyselin tuossa parisen viikkoa takaperin hieman ideoita helppohoitoisista kasveista. Aika monta olen nyt saanut tupaantuliaislahjaksi (paras ystäväni ojensi rahapuun samalla sanoen: tää on tosi helppohoitoinen. Kiitos luottamuksesta!) ja pari hankkinut itse. Kaikki ovat toistaiseksi hengissä ja jos musta on kyse, ne myös pysyvät hengissä (tai ehkä just toisinpäin).

Olen tuonut jokaiseen huoneeseen jotain vihreetä, enää yläkerran kylppäri ja alakerran wc tarvitsevat jotain. Ajattelin tosin että etenkin alakerran wc:hen voisi laittaa vaikka jotain tauluja, kuten myös tuohon kodinhoitohuoneen oikealle seinälle ennen kylppärin ovea. Mun mielessä oli sellaiset vanhanaikaiset kasvitaulut. Tietääkö kukaan mitä haen takaa? Tai mistä sellaisia voisi lähteä etsimään?
P3150087

Alakerran kylppäri on tummempi sävyiltään, yläkerta vaalea ja kodinhoitohuoneeseen haluttiin jotain siltä väliltä. Lattia jatkuu samanlaisena isona neliönä kuin kylppärissäkin, mutta tuonne päätyseinään ja ”märkään” tilaan (meillä on Maxin tassuille ja kumppareille yms pieni suihku) valittiin samaa sarjaa mutta asteen vaaleammassa värissä. Tuota päätyseinän laattaa löytyy myös pienempämä mosaiikkina alakerran wc:stä ja yläkerran lattiasta. Haluttiin erilaiset huoneet, mutta kuitenkin niin että niissä on jotain yhdistäviä tekijöitä.

P3150091

Kaikki kylppäri- ja märkätilaratkaisut sekä kodinhoitohuoneen kaapistot hankittiin Laattapisteeltä. Tietyllä tavalla kodinhoitohuone on modernimpi kuin keittiö, mutta jotenkin pidän märkätiloissa aavistuksen modernimmasta ilmeestä, valkoinen , mattapintainen ja hyvin eleetön kaapisto oli siis valintamme ja isot vetimet ovat helpot avata jos on vaikka kainalo täynnä siivousvälineitä. Hieman modernimpaa ilmettä pehmentämään toin punospyykkikorin ja sit tuon tiililadonnalla laitetun laatan välitilaan. Nää tasot oli muuten alunperin menossa keittiöön, mutta päädyttiinkin harmaaseen keittiöön johon sopi meidän mielestä paremmin valkoinen taso. Onneksi tämä ei ollut ongelma, sattumalta kun tasoa oli aikalailla juuri oikea määrä tänne kodinhoitohuoneeseen, vaikka olikin mitoitettu keittiötä varten.

P3150095

Tuohon isoon päätyikkunaan ajattelin vielä hommata jotkut laskosverhot aika läpikuultavassa kankaassa. Se toisi vielä lisää pehmeyttä huoneeseen ja toki suojaisi myös auringolta!  Sama juttu varmaankin tuohon pitkän tason päällä olevaan ikkunaan (eli tuon bonsai -puun viereen).

Eikö ole muuten suloinen koiranpeti Maxilla? 😀 En edes muista mitä googletin, mut törmäsin Fatboyn doggy loungeen. Oli pakko hankkia sellainen Maxille kun tuo vanha peti on aika pieni. Tosin ei raaskittu heittää sitäkään varastoon vaan se löysi paikkansa olkkarista. 😀 Pitäähän sitä olla useampi paikka jossa rauhoittua ja ottaa pienet nokoset..

Olen kyllä tyytyväinen, etenkin nyt kun tavaraa on jo hieman näkyvissä eikä kaikki ole niin kliinistä. Tosta tuli muuten mieleen että tää kevätaurinko on aivan järkyttävä mitä tulee esim ikkunoiden puhtauteen. Muutenkin kaikki näyttää ihan pölyiseltä etenkin iltapäivän auringossa vaikka olis just siivonnut. Tästähän se termi kevätsiivous varmaan tulee. Aurinko paljastaa kaiken talven aikana kerääntyneen ja sit puunataan. 😀

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

X