Xenia's day

Kodinhoitohuoneen uusi sävy ja talouden pohdintaa

Teksti: Xenia

P1050333P1050331P1050337

Kerroin viime viikosta siitä kuinka sisustuskärpänen on taas päässyt puraisemaan miehen aloitettua meidän kirjahyllyn työstämisen. Sain siinä samalla ajatuksen, että maalaisin alakerran kodinhoitohuoneen ja vessan jollain muulla sävyllä kuin ”yleissävyllämme” ja onneksi näin tein, näistä huoneista tuli nimittäin saman tien paljon mielenkiintoisemmat ja lämminhenkisemmät. Mietin tätä vaihtoehtoa jo viime talvena maalatessa, mutta en siihen hätään jaksanut alkaa käymään enää yhtään maalia läpi, joten tämä vuoden tauko sopi meille.

Kodinhoitohuoneeseen halusin jotain vihertävää, jota todella usein näkyy Englantilaisissa sisustuksissa ja esimerkiksi keittiöissä. Löysin täydellisen sävyn kovan etsinnän seurauksena ja tämä tikkurilan sävy L495 oli aivan loistava. Tällä kertaa kokeiltiin maalina Serra Cellon maalia, joka on tähän mennessä kokeilluista maaleista aivan paras. Yksi kerros riitti tekemään seinästä täysin tasaisen ja lopputulos on parempi kuin yläkerran tehosteseinässä, johon meni kaksi kerrosta remonttiässää. Harvemmin on näin lähekkäin maalannut kahdella eri maalilla, että oli pakko sanoa. Suosittelen kokeilemaan etenkin jos maalaatte tummempaa sävyä seinäpinnoille! 🙂

Maaleista puheen ollen, seuraavalla kerralla valitsisin seinien yleissävyksi ehkä sävyn tummemman, mentiin aika varovaisella linjalla tällä kertaa. Luulen että sellainen vaalea, lämmin harmaa olisi hyvä. Niin että valkoiset jalka- ja kattolistat erottuisivat kauniisti. Nykyisessäkin näkee kyllä eron, muttei ehkä niin paljon kun toivoa saattaisi.

Tää on muuten hauskaa tää sisustusvalintojen mietintä ja suunnittelu, etenkin kun meillä on tarkoituksena vielä rakentaa ainakin kerran ellei kaksikin. Missään tapauksessa emme tietenkään ala suunnittelemaan toisen rakentamista ennen kuin ollaan tässä se pari vuotta asuttu ja sittenkin voi mennä vaikka kuinka kauan ennen kuin ihana tontti löytyisi, nähtäväksi jää.

Monet on kyselleet miten voidaan luopua kodistamme, joka ensimmäistä kertaa on ihan oikeasti sitä mitä me halutaan, mutta toisaalta pienempi asuntolaina ja ihan yhtä ihana koti miellyttää kyllä ajatuksena sen verran että miksipäs ei, etenkin kun mies oikein palaa innosta päästä ensi kerralla tekemään ihan alusta asti koko talon. Toisille sopii se yksi koti per elämä, toisille toinen tie. Sekä minua että miestäni on aina kiinnostanut se mahdollisuus, että pääsisimme lainattomaksi mahdollisimman nopeasti itse rakentamalla, jolloin voisimme sijoittaa sitä lainaan normaalisti menevää rahaa muualle ja täten turvata koko perheemme tulevaisuutta sitäkin kautta. Yksi pienempi projekti kodin ulkopuolella on jo suunnitteilla, katsotaan eteneekö se! Olisi aivan mahtavaa! Nojoo, se nyt talouspuolen jutuista pienenä pintaraapaisuna, pakko vaan sanoa että mulle on nyt tässä lähiaikoina tullut mieleen vaikka mitä ajatuksia siitä mitä haluaisin tehdä. Tällä hetkellä tuntuu siltä etten välttämättä tulisi kovinkaan perinteisessä mielin hyödyntämään tutkielmaani, jota yritän tässä kevään aikana saada mahdollisimman pitkälle kasaan. Loppupeleissä kun mun sydän ei lyö juridiikalle vaan aika paljon luovemmille jutuille. Tottakai tällainen yleistutkintohan on jo pelkän laintuntemuksen kannalta aivan loistava eikä mene hukkaan, mutta silti tuntuu ihanalta kun on tässä vuosien varrella ymmärtänyt sen mikä minut tekee onnelliseksi.

Jos en olisi koskaan aloittanut blogia, en olisi koskaan päätynyt Kap Verdelle, enkä olisi koskaan tavannut aviomiestäni. Kuka tietää missä minä olisin nyt jos en olisi ottanut yhtä askelta pois siitä perinteisestä juristikuvasta. Olisin varmasti valmistunut, minulla ei varmaan olisi lapsia ja tekisin töitä kenties alalla, joka ei ole täysin mua. Loppupeleissä kun millään muulla ei ole väliä kuin sillä mikä kunkin tekee tyytyväiseksi, muistetaan se aina. Meillä on vain yksi elämä ja luulenpa että loppupeleissä ketään ei jää kaivelemaan ne kokemukset joihin uskallettiin lähteä vaan ne jotka jäi kokematta!

Mitä kauneinta alkavaa viikkoa teille kaikille! <3

X