xenia's day

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Teksti: Xenia

Ruuhkavuosien ja kiireen keskellä sitä helposti unohtaa sen tärkeimmän, eli huolenpidon itsestään. Sitä muistaa kyllä meikata, käydä kampaajalla ja syödäkin, mutta ne tärkeimmät eli se kokonaisvaltainen huolenpito kropasta saattaa jäädä täysin unhoksiin. Mä olen juossut viimeisen vuoden pää kolmantena jalkana. Ajattelin että ihan hyvinhän mä vedän, mutta kroppa sanoo toista. Vatsavaivoja on ollut alvariinsa, on syöty mahansuojalääkkeitä, yritetty ties mitä ruokavaliota ja stressattu hieman lisää. Nyt viimeisimpänä villityksenä on tuo alaselkä, joka on vaan jumissa ja naamakin on täynnä pientä näppyä. Huoh.

Tähän liittyen siis tuo syksyn teema eli terveys. Mun on ihan tosissaan pakko alkaa kiinnittää huomiota siihen että mun keho voi hyvin, jotta energiaa riittäisi kaikkeen ja vire pysyisi korkealla. Täsmäaseita tähän on nyt aika monta ja sanotaan ensimmäisenä nyt ruokavalio. Olen karsinut kaiken sokerin ja kaiken ylimääräisen hötön pois ja syön tosi puhdasta ruokaa. Paljon kasviksia, paljon vihreetä, sopivasti proteiinia ja paljon, siis tosi paljon hyviä rasvoja. Kumma kyllä edes tällainen sokerihiiri ei halua karkkia kun on vatsa tarpeeksi täynnä. Olo on todella nopeasti ihan erilainen. Iho alkaa pukkaa kaikkea ulos, nukun paremmin ja ei turvota ollenkaan. Lisäksi olen ottanut taas tavaksi tehdä vähintään vartti joogaa päivässä kaiken muun ohella, tekee nimittäin hyvää mielen lisäksi myös selälle, johon tosin sain fyssariltakin jo neuvoja.

P9170084

hupparimekko täältä

Näiden kahden sisäistä hyvinvointia lisäävän keinon lisäksi olen ottanut myös ulkoiset keinot käyttöön. Tähän liittyen kävin itseasiassa Sara H:n luona kasvohoidossa ja samalla katsottiin mun ihotyyppiin sopivat tuotteet. Niistä lisää myöhemmin, mutta onpa tainnut mennä pikkasen vikaan kun olen koko ajan yrittänyt ylipestä kasvojani ja ihmetellyt sitä miten iho menee aina vain enemmän tukkoon.

Nyt on motivaatio korkealla. Haluan saada kropan terveeksi ja toimimaan hyvin, ja jos se sit edellyttää sokerittomuutta pidemmänkin aikaa niin antaa tulla. Aina ennen nämä muutokset ovat lähteneet ulkoisista seikoista, mutta nyt mennään sisäisen hyvinvoinnin ja terveyden motivoimina eteenpäin.

Muita hengenheimolaisia?

X