Xenia's day

Konmaria, Kiinalaista lääketiedettä ja asua viime vuodelta

Teksti: Xenia

* -merkityt linkit kaupallisia linkkejä

Tervehdys täältä siivousrumban keskeltä. Tai no, itseasiassa olen tänään ollut aika aikaansaava ja siivousrumballa viittaan nyt vaan siihen, että päätin vihdoin pestä tuon sohvan – asia, joka on ollut listallani jo viime lokakuusta asti, jos oikein muistan. Parempi kuitenkin myöhään kun ei milloinkaan ja kaivoin nyt myös joulukoristeille laatikot esiin, että pakataan ne koko perhe illasta pois. Olen nyt siihen valmis. Nähdään lokakuussa joulukuusi!

Otsikkoon viitaten päädyin vahingossa tuossa uudenvuoden päivänä katsomaan Marie Kondon ohjelmaa Netflixistä. Hän on Konmari -metodin takana, joka on siis tavaroiden järjestelyyn liittyvä metodi. Ideana tuossa ohjelmassa oli se, että kaikille kodin tavaroille löytyy paikka ja nimenomaan sellainen, josta ne myös halutessaan löytää. Inspiroiduin tuosta ihan pikkasen ja kävin hakemassa kasan laatikoita ja päätin, että käyn kevään aikana kaikki kaapit läpi ja pistän kaiken sellaisen kiertoon, millä ei ole mitään käyttöä ja järjestän tavarat samalla järkevästi ja siististi paikoilleen.

PC140547

Tätä urakkaa läpikäydessä saa varmaan kokea pienimuotoista ahdistusta. Etenkin lasten leluvarastoa on saatava pienemmäksi ja joulun alle lupaamani urakka niiden vähentämisestä ei ole vielä saanut tulta alleen. Nyt kuitenkin on uudet joululahjat täällä ja päätin, että sen on tapahduttava asap. Olen todennut sen, että ei ole montaa lelua jolla lapsi oikeasti leikkisi pitkään ja hartaasti. Itseasiassa voisin varmaan pistää kiertoon 90% meidän leluista ilman, että lapsi välttämättä osaisi edes kaivata sen perään. Aivan liian yltäkylläistä ja kaikkea muuta kuin ekologista!

PC140541

Konmarista aasinsiltana kiinalaiseen lääketieteeseen, johon olen perehtynyt jonkin verran omaa hormonitasapainoa etsiessä. Kuten varmasti moni muistaa, minulla todettiin muutama vuosi sitten polykystiset munasarjat, joidenka vuoksi saimmekin apua ennen kuin raskauduin pojastamme. Noh, nyt kun olisi kolmas toiveena ovat nuo silloin näkyneet oireet vielä pahempina päällä ja olen yrittänyt etsiä tietoa siitä, miten kehoa voisi hoitaa ainakin näin alkuun hieman lääkkeitä hellävaraisemmin keinoin. Päädyin sit tilaamaan Emma Cannonin Baby Making Plan kirjan, jossa ihmiset on jaettu eri tyyppeihin sen mukaan mitä oireita tai ominaisuuksia heillä on. Ideana tässä on siis se, että tietyin elintavoin voimme buustata omaa hedelmällisyyttämme myös esimerkiksi silloin jos luomukeinot eivät auta ja on haettava apua keinohedelmöityksestä jne. Kirjailija toimii siis yhdessä länsimaisten lääkärien kanssa ja on mun mielestä jotenkin aika ihanakin huomata sitä, kuinka nämä kaksi erilaista tapaa voivat kulkea käsi kädessä.

PC140571

Sen verran minä kuitenkin uskon, että esimerkiksi mun kehoni ei ole ideaalitilanteessa silloin jos hormonit ovat täysin epätasapainossa, vaan jokuhan siellä mättää. Esimerkiksi minun hedelmällisyystyypilleni sopivia elintapoja kokeillessa oireeni olivat paljon vähäisemmät ja itseasiassa silloin myös raskauduin pojastamme. Ehkä sattumaa, ehkä ei, mutta kyllähän sitä on valmis vaikka seisomaan päällään, jos voi siten välttää tai helpottaa raskaaksi tuloa. Kaikki mitä kehollemme teemme vaikuttaa kaikkeen. Sillä on väliä mitä syömme, miten nukumme, miten käsittelemme stressiä jne. Tällä en viittaa siihen, etteikö sairaudet voisi vallata meitä jos elämme terveellisesti, mutta ymmärrätte varmasti mitä tarkoitan.

PC140549neule: Lindex (*tämä)

housut: Happy Holly (*nämä)

laukku: Fendi / By the way -malli

takki: Lindex

kengät: Rizoli

Nyt kun vaan pääsisi viimeisistä sokerikoukuista eroon. Etsin nimittäin eilen illasta kissojen ja koirien kanssa suklaata meidän kaapeista. Lopulta päädyin keittämään kaksi kuppia teetä hunajan kera kun teki niin paljon mieli makeaa. Hyvä kun en päätynyt syömään piparkakkutaikinaa suoraan pakkasesta.

Onkos siellä ketään, joka kärsisi samasta vaivasta kuin minä ja joka on yrittänyt löytää helpotusta myös elintapojaan muuttamalla? 🙂

Ja niin. Kuvillahan ei ole postauksen punaisen langan kanssa sitten mitään tekemistä, mutta tämähän on niin tyypillistä minua, että eipä tuo haittaa. 😀

Lue myös

X