Arjen vastoinkäymiset

Korvien putkitus?

10.2.2016 Teksti:

Sunnuntain ja maanantain välinen yö meni taas valvoessa joten lähdettiin näyttämään tytön korvia lääkärille. Mitään tosi pahaa tulehdusta siellä ei ollut, mutta vähän näyttää aralta ja se erite on siellä ”jumissa”. Saatiin ab-kuuri varmuudeksi mukaan eli aloitetaan se vain jos tilanne siltä näyttää. Kontrolli sit kolmen viikon päästä jossa tsekataan noi korvat että kaikki se erite on sieltä lähtenyt pois.
Jotenkin nyt vähän melkein huvittaa kun tätä postausta aloittaessa tuli soitto että tytöllä on kuumetta eli hoidosta siis kotiin. Nyt tässä mietin että mitä tekisin tuon AB:n kanssa. Muuten on hyvävointinen ja veti tuossa jo parin tunnin lisäpäikytkin joka varmasti antoi lisäpotkua, mitä nyt on tänhetkistä tilaa katsominen.
Nyt siis mietityttää onko tuo kuume korvista johtuvaa vai jostain muusta? Päikkärissä kun on tällä hetkellä vaikka mitä sairauksia liikkeellä. On vatsatautia (jota itseasiassa epäiltiin jo, tyttö oli oksentanut tänään mutta ei ole tehnyt sitä kotiin päästyään ja luulen että saattoi olla kyse vain kovan yskän jälkeisestä kakomisreaktiosta)
IMG_3527
Oli miten oli, huomenna ollaan taas vaihteeksi kotona kun ei sitä ole tullut tämän vuoden puolella vielä tarpeeksi tehtyä. ;D
Lääkärin luona tuli muuten samalla puheeksi se mitenkä toimitaan jos näitä korvatulehduksia tulisi nyt aina kun flunssa tulee (kuten tähän mennessä on tullut) ja puheeksi tuli korvien ”ilmastointiputkien” laitto. Mulla on ollut noi pienenä ja sen lisäksi multa leikattiin kitarisat eli ”koko paketti”. Mulla tosin oli korvatulehduksia vielä enemmän kuin neidillä eli ehkä syystäkin. Joka tapauksessa. Mielenkiintoni heräsi ja kiinnostaisikin kuulla mitenkä hyvin korvatulehduksilta vältytään jos ne putket korviin laitettaisiin? Onko teillä kokemusta?
ps. Max näyttää maansa myynneeltä.^ 😀

Kommentit (18)

Myös meidän kuopuksella on ollut putket kahteen otteeseen korvissa. Myös hänellä meni ”nuha aina korviin” ja lopulta kehittyi liimakorva eli tulehdus ei parane kunnolla vaan korvaan jää sitä ”märkää” (korva ei siis pääse tuulettumaan kunnolla ja korvatulehduskierre on valmis).
Putket toimivat aivan mahtavasti ja tulehdukset loppuivat kuin seinään. Ekat putket pysyivät reilu vuoden. Tämän jälkeen heti ekasta nuhasta taas korvatulehdus ja kun tuo saatiin kuntoon niin laitettiin uudet putket. Ja siihen loppuu taas tulehdukset. Nyt tyttö on reilu 4v. ja putket lähteneet korvista jossain vaiheessa (toisen lääkäri nappasi pois, koska oli jo irrallaan ja toinen lähtenyt vaikun mukana). Tämä syksy ja talvi menty ilman putkia. Nuhaa on ollut, mutta korvat ovat pysyneet terveenä. Lääkärin mukaan juuri tuo 4-5v. ikä on usein sellainen, että tulehdukset vähenee (liittyisköhän jotenkin korvan anatomiaan ja kehitykseen?). Toki tulehduksia voi tulla, mutta ilmeisesti ei enää niin herkästi.
Ehdottomasti kannattaa harkita putkia! Aivan mahtava keksintö. Minulla on lapsena puhkaistu korva useampaan otteeseen korvatulehdusten takia ja se vasta olikin kamalaa. Onneksi ei enää tehdä vaan suositellaan juurikin putkitusta.

Mun toisella pojalla on ollut useamman kerran niin että on ollut flunssa ja kuumetta, sitten helpottanut hetkeksi kunnes noussut kuume uudestaan ja oksentanut ja korvatulehdushan sieltä on löytynyt. Eli siitä tulehduksesta johtuen ollut pahoinvointia. Että mulla heräsi heti ajatus että johtuisiko teilläkin korvista kun kerran nousi taas kuumekin..

Ei todellakaan vältytty tulehduksilta vaikka putket olikin korvissa. Toistuvia tulehduksia oli vähän väliä, tosin kipuun vaikutti nuo putket hyvin! Joten eivät olleet turhat todellakaan. Tulehdukset harvenivat kyllä iän myötä.

Meillä putkitettiin syksyllä typyn korvat ja sen jälkeen ei ole ollut korvatulehduksia! Sitä ennen olikin monta kuukautta lähes koko ajan tulehdus korvissa :/ Nyt toivotaankin, että ne myös pysyvät siellä tarpeeksi pitkään, ettei tarvitsisi mennä uudestaan taas putkituksiin.. Täältä tulee siis peukku putkille! 🙂

Kun jatkuva korvatulehduskierre niin ehdottomasti kannattaa putkittaa. Meille toi hyvän avun ja tulehdukset jäivät kokonaan pois 🙂 antibiootit melkoista myrkkyä ja tappavat aina myös hyviä bakteereita. Elimistöllä kestää ainakin puoli vuotta toipua niistä ennalleen.ä

Kun jatkuva korvatulehduskierre niin ehdottomasti kannattaa putkittaa. Meille toi hyvän avun ja tulehdukset jäivät kokonaan pois 🙂 antibiootit melkoista myrkkyä ja tappavat aina myös hyviä bakteereita. Elimistöllä kestää ainakin puoli vuotta toipua niistä ennalleen.

Mä olen kuullut että putket pitää korvatulehdukset poissa jonkin aikaa kunnes palaavat. Mulla itselläni leikattiin kitarisat pienenä ja se auttoi muutamaksi vuodeksi, mutta edelleen ( ikää nyt 21v) sairastan korvatulehduksia kerran-kaksi vuodessa 😀 syytä ei ole löytynyt, kuulemma toisilla vain korvakäytävät herkemmät niille tms. Itselläni on viikon päästä laskettuaika ja juuri miehelle yksi päivä sanoin että toivottavasti meidän lapsi perii hänen sairastamis historian eikä minun, mies kun ei ole juuri koskaan ollut kipeänä perus flunssia lukuunottamatta 😀 toivottavasti parannutte pian <3

meiän 2-veellä on ollu putket vajaan vuoden, ja ihan huiput! ennen jokainen tauti meni korvatulehus ab systeemillä, korvat ei aina ees kerenny parantua edellisestä tulehduksesta. tulehdukset alko 10kk iässä.. tän vajaan vuoden aikana korvat on vuotanu räkää ym. kolmesti (=korvatulehdus) mutta on menny ilman kuumetta ohi silmätippojen avulla, niitä siis laitetaan korviin 🙂 nyt 9kk putkituksesta on eka kunnollinen flunssa kuumeineen meneillään. ei pahaa sanottavaa ja putkitus itsessään onnistui hyvin ja nopeasti vakuutuksen piikkiin (Omavastuu tietysti maksettiin, 100 euroa). jälkiviisaana olisi pitänyt vaan hommata putket aikaisemmin, nyt kerettiim syöttämään 8 ab kuuuria, ja siinä on ainakin neljä liikaa, suoliston kuntoon saaminen vie ikuisuuden 🙁

Meillä on tytöllä ja pojalla loppuneet tulehdukset siihen ku putket laitettu.

Meillä myös putkitettiin ja leikattiin kitarisa, helppo toimenpide ja kyllä on kannattanut! Putket olleet nyt reilun vuoden, vieläkin hienosti paikallaan! :)kannattaa panostaa hyvään korvalääkäriin. Meillä loppui lähes kokonaan sairastelut tuon jälkeen, yhtäkään korvatulehdusta ei ole ollut! Meillä antibiootit eivät tehonneet, kuurin aikana kipu pysyi poissa mutta palasi aina muutaman päivän päästä, varmaan 4-5 kuuria syötiin ja sitten äkkiä operaatioon!

Itse ollaan vastaavassa tilanteessa saatu lääkäriltä ab:n aloitukseen ohje, että ns. yleiskunto ratkaisee enemmän kuin kuumemittarin lukema ja jos kuume ei lapsen yleisvointiin juuri vaikuta (ts. jaksaa leikkiä, syödä ja juoda suht hyvin), niin sitä ei kannata liiemmin mittaillakaan, jotta ei tule kiusausta aloittaa antibioottia vain kuumeen takia. Jos lapsi on vaikuttanut kivuliaalta, niin tärykalvoa puuduttavilla tipoilla ja kipulääkkeillä on ensisijaisesti meillä pelattu. Toki teidät lääkäri on voinut ohjeistaa eri tavalla ja sen ohjeistuksen mukaan kannattaa toimia, mikäli asia arveluttaa. Meillä esikoinen oli korvatulehduskierteessä, joka kesti 2 v 3 kk ikäiseksi saakka ja putkitusjonossakin jo oltiin. Vaan kierreppä loppuikin sitten itsestään kuin seinään ja putkia ei tarvitukaan 🙂 Teilläkin toivoa siis vielä on! 🙂

Toi korvatulehdus on niin ärsyttävä. Meidän pojalla oli jatkuvasti korvatulehduksia. Saatiin lääkäriltä vinkki, että kokeilkaa Ceridal Lipolotion 100 ml. Ainetta suihkutetaan korviin kylvyn jälkeen. Suihke putsaa korvakäytävät vaikusta. Meillä huomattavasti vähentynyt korvatulehdukset. http://www.apteekkituotteet.fi/Ceridal-Lipolotion

Hei, ksylitolin käytöstä 5 kertaa päivässä on A-tason näyttö lasten välikorvatulehdusten estossa 🙂
Tuo öljyn suihkutus korvaan, josta yllä vinkattiin, ei perustune mihinkään todelliseen tietoon. Eihän se korvakäytävään suihkutettu öljy välikorvaan vaikuta, olettaen että tärykalvo on ehjä. Korvakäytäväntulehduksiin voinee tehotakin pitämällä ihon siellä ehjänä ja vaikkua pois huuhtomalla 🙂

minulla putkitettiin pienenä korvat, jonka jälkeen en ole korvatulehduksista kärsinyt (nyt 26v) 🙂 eli ihan kannattava toimenpide.

No sama juttu täällä. Putket ja kitarisat reilun vuoden iässä ja sen koommin ei ole korvatulehduksia ollut. 🙂

Kyllähän niitä korvatulehduksia putkitettuihin korviinkin voi tulla, mutta niiden hoitaminen on tuolloin näppärää paikallisilla antibioottitipoilla – ei tarvitse napsia antibioottia suun kautta ja kehon normaalifloora ei ota samalla tavalla osumaa 🙂

Putkesta jää aina arpi korvaan.

Meillä putkitettiin 5/14 syntyneen pojan korvat joulukuun alussa, koska oli jatkuvasti kipeä ja aina nuhan yhteydessä tuli korvatulehdus. Käytännössä siis korvatulehduksia kuukauden välein 6kk ikäisestä alkaen paitsi kesällä kun muukin perhe pysyi terveenä. Putkituksen jälkeen poika on pysynyt terveenä tähän päivään saakka, nyt tuli eka flunssa sen jälkeen ja mielenkiinnolla odotan kuin käy korvien. Tulehdushan voi tulla mutta ei pitäisi olla kipeät kun korvaan ei putken ansiosta tule painetta. Myös pojan ruokahalu kasvoi ihan älyttömän paljon putkituksen jälkeen, toki kun pysynyt terveenä. Voin siis omalla kokemuksella lämpimästi suositella, toimenpidekin kesti 5-10min ja vanhempi sai olla paikalla kokoajan kun lapsikin hereillä (ei siis itse ”leikkauksen” aikana). Niin ja Porvoon sairaalassa tehtiin ?
Ps. Putkesta jää aina arpi korvaan joo, mutta niin jää toistuvista korvatulehduksistakin, sen lisäksi että kuulo voi heikentyä ymym.

Myös meidän kuopuksella on ollut putket kahteen otteeseen korvissa. Myös hänellä meni ”nuha aina korviin” ja lopulta kehittyi liimakorva eli tulehdus ei parane kunnolla vaan korvaan jää sitä ”märkää” (korva ei siis pääse tuulettumaan kunnolla ja korvatulehduskierre on valmis).
Putket toimivat aivan mahtavasti ja tulehdukset loppuivat kuin seinään. Ekat putket pysyivät reilu vuoden. Tämän jälkeen heti ekasta nuhasta taas korvatulehdus ja kun tuo saatiin kuntoon niin laitettiin uudet putket. Ja siihen loppuu taas tulehdukset. Nyt tyttö on reilu 4v. ja putket lähteneet korvista jossain vaiheessa (toisen lääkäri nappasi pois, koska oli jo irrallaan ja toinen lähtenyt vaikun mukana). Tämä syksy ja talvi menty ilman putkia. Nuhaa on ollut, mutta korvat ovat pysyneet terveenä. Lääkärin mukaan juuri tuo 4-5v. ikä on usein sellainen, että tulehdukset vähenee (liittyisköhän jotenkin korvan anatomiaan ja kehitykseen?). Toki tulehduksia voi tulla, mutta ilmeisesti ei enää niin herkästi.
Ehdottomasti kannattaa harkita putkia! Aivan mahtava keksintö. Minulla on lapsena puhkaistu korva useampaan otteeseen korvatulehdusten takia ja se vasta olikin kamalaa. Onneksi ei enää tehdä vaan suositellaan juurikin putkitusta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *