Xenia's day

Koti turvattuna

Teksti: Xenia

Postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä.

Etenkin lapsien saannin jälkeen olen huomannut itsessäni ihan uuden puolen. Pelot ovat nimittäin nousseet ihan eri tavalla esiin kun huolettavana ei ole vain minä itse vaan pari kappaletta tuollaisia pieniä, viattomia ja suurilta osin myös hyvin avuttomia ihmisiä.

Taloa rakentaessa käytiin silloisille Vantaan asuntomessuilla ja päädyttiin keskustelemaan Verisuren kanssa kodin turvaamisesta hälytysjärjestelmin. Meille oli jo tätä ennen ollut selvää, että sellainen hankitaan, mun ammatin ”vaarana” kun on esimerkiksi se, että hyvin usein ihmiset tietävät milloin ollaan matkoilla ja vaikka hyvin usein meillä talonvahti onkin, koin silti jotenkin tyynnyttäväksi ”ulkoistaa” meidän kodin turvallisuus muualle.

30940353576_4c875f8d69_b

Tämä muuten pätee kyllä ihan kehen tahansa. Nykyisin kun somea päivitellään niin ahkerasti ei ehkä tule edes mieleen, miten sitä tietoakin voidaan väärinkäyttää. Valitettavasti kun kaikilla ihmisillä ei ole puhtaat jauhot pussissa, vaan toisten koteihin murtaudutaan jopa keskellä kirkasta päivää ja samalla viedään ei vaan omaisuutta, vaan myös se turvallisuudentunne mikä niin tärkeää kodissa on.

Itse linkittäisin hälytysjärjestelmän samaan kastiin vakuutusten kanssa. Ne on hyvä olla ja niissä maksetaan nimenomaan siitä tunteesta mitä niiden myötä itselleen saa, ei niinkään itse tuotteesta. Toki huomioitava on sekin, että ainakin meidän kotivakuutuksessa hälytysjärjestelmä poistaa omavastuun kokonaan, jos jotain siis sattuisi järjestelmästä huolimatta.

33889231775_f8363d3a51_o

Mitä meillä sit kotona on? Noh, meillä on ensinnäkin liiketunnistimia, jotka kytkeytyvät päälle kun hälytysjärjestelmä kytketään päälle. Sen lisäksi meillä on tunnistimia ovissa; toisin sanoen jos pääovi aukeaa, hälytysjärjestelmä tulee saman tien kätkeä pois päältä ja jos tullaan muualta sisään vahingossa (sama pää kesät talvet ainakin mulla), hälytykset kytkeytyy päälle saman tien ja jos niitä ei kytketä pois, tulee soitto meille ja kysytään turvakoodeja. Tämäkin on tapahtunut kiitos musiikin kuuntelun kun en yksinkertaisesti kuullut hälytyksiä vaan luulin kytkeeni sen jo pois.

35233022573_8ce08a1fcd_h

Tuon lisäksi hälytysjärjestelmässä on sellainen toiminto, jonka voi laittaa päälle yöksi, eli kun ollaan kotona. Silloin se hälyttää vain jos tullaan sisään, muttei kotona liikkumisesta!

Meillä on tuon murtohälytysjärjestelmän lisäksi vielä extrapalohälyttimet niiden lakisääteisten lisäksi. Olen itse sitä mieltä, että niitä ei voi koskaan olla liikaa ja mielestäni tätä tulisikin painottaa aina vain. Yhä edelleen saa lukea valitettavan surullisia juttuja asuntopaloista, jotka ovat vieneet ihmishenkiä. Niin kovin surullista. Palohälyttimet toimivat siten, että paikan päälle lähtee automaattisesti apua, jos emme vastaa ja vahvista että kaikki ok. Siinä tapauksessa nimittäin liiketunnistimen kameran kautta voidaan katsoa onko huoneistossa savua vai mikä on ongelma ja lähettää oikea viranomainen paikan päälle (poliisi, palokunta jne). Tämä on mun mielestä aivan ihana asia etenkin poissa ollessa: ne perus palohälyttimet kun huutaisi vaan itsekseen ja todennäköisesti apua saisi paikan päälle vasta siinä vaiheessa kun koti olisi jo ilmiliekeissä eli tuskin mitenkään pelastettavissa.

Me maksetaan palvelusta vajaat 50€ kuukaudessa, mikä tuntuu niin kovin pieneltä siihen suhteutettuna mitä sillä saamme. Pidämme sen kaikkein tärkeimmän eli lapset ja meidän yhteisen kodin niin turvassa kuin mahdollista. Tässähän tulee melkein tippa linssiin, mutta omalta osaltani voin suositella lämpimästi etenkin teille jotka asutte omakotitalossa/rivitalossa. Läheisellemme sattuneen murtotapauksen jälkeen ei käynyt edes mielessä josko tuon rahan voisi ”käyttää johonkin kivempaan”, se pelko mikä esimerkiksi asuntomurrosta jää on valtavaa.

Verisurella voitte laskea itse hälytysjärjestelmänne hinnan ja lukea samalla siitä, minkälaisen hälytysjärjestelmän tarve itse kullakin on (klik). Samaten voitte jättää soittopyynnön jos haluatte kuulla lisätietoa ihan ammattilaiselta ja toki pyytää järjestelmän kautta myös tarjousta! Jos tulee kysymyksiä niin hälytysjärjestelmän toimintaan niin vastailen mielelläni. Tässä on oltu uskollisia asiakkaita jo yli 1.5 vuotta niin on kertynyt jo jonkun verran käyttökokemusta.

ps. Tällä hetkellä meneillään on muuten joulukampanja, jossa kodin hälytysjärjestelmistä saa alennusta aina 300 euroon saakka! 🙂

Lue myös

X