elämä

Koti turvattuna

24.9.2017 Teksti: Xenia

Postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä.

Etenkin lapsien saannin jälkeen olen huomannut itsessäni ihan uuden puolen. Pelot ovat nimittäin nousseet ihan eri tavalla esiin kun huolettavana ei ole vain minä itse vaan pari kappaletta tuollaisia pieniä, viattomia ja suurilta osin myös hyvin avuttomia ihmisiä.

Taloa rakentaessa käytiin silloisille Vantaan asuntomessuilla ja päädyttiin keskustelemaan Verisuren kanssa kodin turvaamisesta hälytysjärjestelmin. Meille oli jo tätä ennen ollut selvää, että sellainen hankitaan, mun ammatin ”vaarana” kun on esimerkiksi se, että hyvin usein ihmiset tietävät milloin ollaan matkoilla ja vaikka hyvin usein meillä talonvahti onkin, koin silti jotenkin tyynnyttäväksi ”ulkoistaa” meidän kodin turvallisuus muualle.

30940353576_4c875f8d69_b

Tämä muuten pätee kyllä ihan kehen tahansa. Nykyisin kun somea päivitellään niin ahkerasti ei ehkä tule edes mieleen, miten sitä tietoakin voidaan väärinkäyttää. Valitettavasti kun kaikilla ihmisillä ei ole puhtaat jauhot pussissa, vaan toisten koteihin murtaudutaan jopa keskellä kirkasta päivää ja samalla viedään ei vaan omaisuutta, vaan myös se turvallisuudentunne mikä niin tärkeää kodissa on.

Itse linkittäisin hälytysjärjestelmän samaan kastiin vakuutusten kanssa. Ne on hyvä olla ja niissä maksetaan nimenomaan siitä tunteesta mitä niiden myötä itselleen saa, ei niinkään itse tuotteesta. Toki huomioitava on sekin, että ainakin meidän kotivakuutuksessa hälytysjärjestelmä poistaa omavastuun kokonaan, jos jotain siis sattuisi järjestelmästä huolimatta.

33889231775_f8363d3a51_o

Mitä meillä sit kotona on? Noh, meillä on ensinnäkin liiketunnistimia, jotka kytkeytyvät päälle kun hälytysjärjestelmä kytketään päälle. Sen lisäksi meillä on tunnistimia ovissa; toisin sanoen jos pääovi aukeaa, hälytysjärjestelmä tulee saman tien kätkeä pois päältä ja jos tullaan muualta sisään vahingossa (sama pää kesät talvet ainakin mulla), hälytykset kytkeytyy päälle saman tien ja jos niitä ei kytketä pois, tulee soitto meille ja kysytään turvakoodeja. Tämäkin on tapahtunut kiitos musiikin kuuntelun kun en yksinkertaisesti kuullut hälytyksiä vaan luulin kytkeeni sen jo pois.

35233022573_8ce08a1fcd_h

Tuon lisäksi hälytysjärjestelmässä on sellainen toiminto, jonka voi laittaa päälle yöksi, eli kun ollaan kotona. Silloin se hälyttää vain jos tullaan sisään, muttei kotona liikkumisesta!

Meillä on tuon murtohälytysjärjestelmän lisäksi vielä extrapalohälyttimet niiden lakisääteisten lisäksi. Olen itse sitä mieltä, että niitä ei voi koskaan olla liikaa ja mielestäni tätä tulisikin painottaa aina vain. Yhä edelleen saa lukea valitettavan surullisia juttuja asuntopaloista, jotka ovat vieneet ihmishenkiä. Niin kovin surullista. Palohälyttimet toimivat siten, että paikan päälle lähtee automaattisesti apua, jos emme vastaa ja vahvista että kaikki ok. Siinä tapauksessa nimittäin liiketunnistimen kameran kautta voidaan katsoa onko huoneistossa savua vai mikä on ongelma ja lähettää oikea viranomainen paikan päälle (poliisi, palokunta jne). Tämä on mun mielestä aivan ihana asia etenkin poissa ollessa: ne perus palohälyttimet kun huutaisi vaan itsekseen ja todennäköisesti apua saisi paikan päälle vasta siinä vaiheessa kun koti olisi jo ilmiliekeissä eli tuskin mitenkään pelastettavissa.

Me maksetaan palvelusta vajaat 50€ kuukaudessa, mikä tuntuu niin kovin pieneltä siihen suhteutettuna mitä sillä saamme. Pidämme sen kaikkein tärkeimmän eli lapset ja meidän yhteisen kodin niin turvassa kuin mahdollista. Tässähän tulee melkein tippa linssiin, mutta omalta osaltani voin suositella lämpimästi etenkin teille jotka asutte omakotitalossa/rivitalossa. Läheisellemme sattuneen murtotapauksen jälkeen ei käynyt edes mielessä josko tuon rahan voisi ”käyttää johonkin kivempaan”, se pelko mikä esimerkiksi asuntomurrosta jää on valtavaa.

Verisurella voitte laskea itse hälytysjärjestelmänne hinnan ja lukea samalla siitä, minkälaisen hälytysjärjestelmän tarve itse kullakin on (klik). Samaten voitte jättää soittopyynnön jos haluatte kuulla lisätietoa ihan ammattilaiselta ja toki pyytää järjestelmän kautta myös tarjousta! Jos tulee kysymyksiä niin hälytysjärjestelmän toimintaan niin vastailen mielelläni. Tässä on oltu uskollisia asiakkaita jo yli 1.5 vuotta niin on kertynyt jo jonkun verran käyttökokemusta.

ps. Tällä hetkellä meneillään on muuten joulukampanja, jossa kodin hälytysjärjestelmistä saa alennusta aina 300 euroon saakka! 🙂

Kommentit (30)

Aivan kauheeta! Siitä kyllä varmasti jää jälki! 🙁 Turvallisuudentunne on vähän kuin luottamus. Sen kun menettää niin on vaikea saada takaisin. 🙁

Samat aatokset täälläkin. Nykyään on vähän jatkuvasti sellainen olo, että koskaan ei tiedä, kuka on yhtäkkiä oven takana :(. Juurikin lapsen saamisen jälkeen on vähän kuin jatkuvasti hälytystilassa ja pelkotilat kasvavat välillä aivan naurettaviin mittoihin.

Tuo kuva sinusta ja pienestä on aivan järjettömän kaunis. Olet varmasti ihana äiti lapsillesi.

<3 Hannele

Nää pelot on välillä ihan käsittämättömiä. sitä jotenkin tuntee pelokkaaksi kun ei voi edes tietää miltä kaikelta lastaan pitäisi suojella!<3 Mutta parhaansa kaikki tekevät ja se jos mikä on arvokasta lapsen elämässä. Se turvallisuudentunne siis!<3

Täyttä totta. Nykyään vaikkei olisi edes mikään tunnettu henkilö, mediat ovat kuitenkin niin laajat, että koskaan ei voi tietää mitä seurauksia senkin kautta voi syntyä. Onneksi on tällaisia erillaisia järjestelmiä saatavissa.

Ihanat kuvat! Pakko kompata myös edellistä kommenttiä, teillä on perheellänne ihana tukiverkko ja lapsenne saavat paljon raukkautta, aivan ihanaa. <3

Juurikin näin, on Facebookit ja kaikki joten parempi tosiaan ottaa varman päälle, etenkin jos asuu syrjäisemmin tai kovasti käyttää somea! 🙂 Kiitos kauniista sanoista, olen kyllä todella kiitollinen siitä mitä meidän ympärillä on, etenkin kun harmittavasti emme koskaan voi asua kaikki samassa maassa, minun ja mieheni perhe siis!

Hei Xenia!

En tiedä, miten asiasta kommentoinsin, eikä tätä ole todellakaan pakko julkaista. Toivon todella, ettet lue kommenttia liian kärkkäästi, vaan enemmänkin palautteena.

Ymmärrän erittäin hyvin, kuinka blogimaailma toimii, eikä minulla ole mitään hyvin rakennettuja yhteistöitä vastaan. Niiden ansiosta bloggaaminen kannattaa ja me saamme nauttia ilmaisista sisällöistä. Viime aikoina minua on kuitenkin harmittanut, että yhteistöitä on niiiin monta peräkkäin kummankin blogisi puolella.

Ymmärrän, että perheellisen opiskelijan aika on kortilla. Ylipäätään ihmettelen ja ihailen sitä, että teet töitä äitiysloman sijaan/oheen ja vielä viimeistelet opintoja – oikea supernainen! Toivoisin kuitenkin edelleen myös niitä ei-sponsoroituja postauksia – edes hieman useammin! Blogisi on ollut pitkään suosikkini, sillä olen siihen pystynyt samaistumaan. Nyt kuitenkin huomaan, ettei luettavaa enää oikein omaan mieleeni ole.

Palautteen ei ole tarkoitus loukata. Huomasin vain, että käyn lähes päivittäin kurkkaamassa blogiasi, mutten napsauta enää postauksia auki, sillä ilmoitus mainoslinkeistä, saa minut huokaisemaan pettymyksestä. Toki teet itse blogiasi ja työtä, kuten parhaaksi katsot. Ehkä minun täytyy vain etsiä uutta lukemista tähän rinnalle!

Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! 🙂

Mainoslinkki postauksista ei minulle makseta erikseen, eri asia sit kaupallisten yhteistöiden kanssa jotka nekin valikoin todella tarkkaan! Itse en henkilökohtaisesti ymmärrä närää mainoslinkeistä, ne kun yksinkertaisesti saattavat liittyä siihen että olen esimerkiksi etsinyt postauksessa nähdyn vaatekappaleen netistä ja linkittänyt blogiin. Blogi on kuitenkin myös päivätyöni tässä kaiken ohella, joka myös maksaa laskuni. En tiedä liittyikö tämä kommenttisi uuteen käytäntään jonka mukaan minkäänlainen mainostus tulee merkitä heti alkuun? Kiva kun kommentoit kivalla tavoin, en missän tapauksessa ottanut pahalla!:)

Heippa! Kiitos tarkennuksesta! Saattaa olla, että uuden käytännön myötä postaukset pomppaavat silmille eri tavoin kuin aiemmin. Olen kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että läpinäkyvyys niin yhteistöissä kuin affiliate-linkeissäkin on tarpeen ja arvostan näiden selkeää merkitsemistä! Lisään myös, että mainoslinkeissä ei sinällään vikaa ole, ja toki ne voivat olla myös lukijaa palvelevia. Ehkä minä kaipailen enemmän juuri niitä ”tavallisia” kuulumispostauksia – ilman asuja ja niihin liittyviä linkkejä. Tietenkin lukijoita on moneen junaan, eikä kaikkia voi aina miellyttää! Tämä ”avautuminen” saattoi olla hätiköity ja vain yhden lukijan mielipide. Pitää siis tutkia postauksia avoimin mielin, jospa yllätyn iloisesti! 🙂

Mä luulen niin, ja toki sekin että tässä viimeisen 10 päivän aikana oli ajastettuja postauksia kun kone jäi loman ajaksi kotiin! 🙂 Mutta pidän ehdottomasti tämän mielessä ja kuulumisiakin tulee varmasti taas kun pääsin sorvin ääreen, niitä ei jotenkin osaa kirjoittaa etukäteen samalla tavoin!<3

Siis oletteko antaneet perheenjäsenen eli koiran pois??!? Vai miten poissaollessa voi laittaa liiketunnistimen niin ettei koira laukaise sitä? Ei meillä ainakaan?

Perhesyistä olemme joutuneet aivan vastikään Maxista luopumaan. Vielä sen verran tuore ja raskas asia, etten ole halunnut käsitellä sitä kun on vielä suruaika meneillään. Meillä on kylläkin ollut siitä huolimatta hälytysjärjestelmä jo pidemmän aikaa, mutta liiketunnistimet asennettiin vartavasten niin, etteivät ne ylettyneet sinne missä Max oli jos me ei oltu kotona. Maxilla kun oli oma huone ja portti siinä. <3

Hei. Siinä vaiheessa kun ei vielä paina ”katso kommentit” painiketta niin oon huomannut että 1 kommentti näkyy kuitenkin ja (muutaman kerran) siinä lukee ”kommenttisi odottaa hyväksyntää”. Niin kuin nyt tuo Kiiran kommentti. Ja kun katson kommentit niin tätä yhtä ei siellä näy. Ajattelin vain ilmoittaa jos sivustolla on jokin bugi mistä ei ollut tietoa vai onko ihan normaalia ym 😀

Eli siis siellä näkyy jonkun toisten toistaiseksi hyväksymättömät kommentit? Ymmärsinkö oikein? Tällä alustalla kommentit pitää hyväksyä jos ei ole aiemmin ko-ip osoitteesta kommentoinut eli menee aika summan mutikassa! 🙂

Joo Kiiran kommentti näkyi ja siinä luki että ”odottaa hyväksyntää” ja kun painoin ”katso kommentit” niin Kiiran kommenttia ei näkynyt. Aikaisemminkin oon tän huomannut ainakin kerran tapahtuneen. Vai voiko mun puhelimessa olla joku bugi kun vetelee viimeisiään 😀 tosiaan nyt kun tää uus pohja tuli sulla käyttöön niin en oo lukenut muuta kuin kännykällä, et en tiedä edes minkälainen sun blogin ulkoasu on koneella luettavissa ja onko siellä mahdollisesti sama homma. Ja anteeks mä oon ihan älyttömän huono aina selittään tällasia asioita ja kun vielä yrittää ne tiivistää mahd. lyhkäsiks 😀

Se Kiiran kommentti näkyi minullekin saman ”odottaa hyväksyntää”- tekstin kera. Ongelma on siis laajempi.

Xenia: suo anteeksi suora kyssäri, mut mikä vakuutusyhtiö poistaa omavastuun Verisuren järjestelmällä? Meidän nykyisessä tätä optiota ei ole, vaikka sama hälysysteemi käytössä onkin. Uusi vakuutusyhtiö haussa joten vinkit otetaan kiitollisena vastaan! Ja tuo hälysysteemi on oikeasti ihan huippu, etänä voi seurata myös huonelämpötilaa – tuli tarpeeseen kun lomareissun aikana hajosi lämpöpumppu, pahimmilla pakkasilla. Saatiin hälytettyä ajoissa korjaaja ennen kuin tuli pahempaa vahinkoa talolle.

Kiitos, mä laitan tästä viestiä eteenpäin. Meillä on OP:n kotivakuutus ja näin olen ymmärtänyt! Olen kyllä muutenkin tykännyt vaikka toki ei ole toistaiseksi tarvinnut vakuutukseen nojautua. ”koputtaa puuta”. Vitsi mikä lykky tuo korjauksen hommaaminen loman aikana, se kyllä helpottaa kun tietää ettei koti ole ihan ”oman onnensa nojassa”<3

Tuskin on sun puhelimessa vika vaan palvelimella tai blogipohjassa, mä laitan tän huomisen to do listalle! :)Kiitos vielä kun huomautit tästä! 🙂

Jännä että sinun kommenttisi siis hyväksyttiin mutta mun ei…eli pitäisikö päätellä että Max on annettu pois?

Voi ei, Max-parka! Raastava ratkaisu. ? Tuollaiseen elämänvaiheeseen lemmikin ottaminen on aina aika riskaabelia, kaikkien kannalta, jälkiviisaana olisitko tehnyt nyt toisin? Toivottavasti Max sai hyvän kodin. ?

Ratkaisulla ei sinänsä ollut mitään tekemistä elämävaiheen kanssa, katsotaan jos avaan myöhemmin enemmän. Kuten sanottu, täällä on vielä itselläkin asian sisäistäminen kesken. 🙂 Ja kyllä, Max sai aivan ihanan kodin, parempaa ei voisi toivoa. Samanikäinen koirakaveri ja tilaa temmeltää, ja mikä parasta, saamme Maxia käydä katsomassa halutessamme!<3

Eikä! Nyt kyllä vähän järkytyin, että olette antaneet Maxin pois! Onpa tosi surullista koiran kannalta ?

Maxin puolesta ei kannata olla surullinen, herralla on asiat paremmin kuin hyvin ja siitä olemme todella iloisia!<3 Kaunis toive olisi se, että ei hypätä suoraan johtopäätöksiin. Avaan tilannetta enemmän jos/kun siltä tuntuu ja sillä välin ulkopuolisille riittänee tieto siitä, että kellään ei ole hätää.

Meilläkin on ollut Verisure jo useamman vuoden. Ollaan oltu tyytyväisiä ja mun mielenrauhaa helpottaa just kun tietää, että apu tulee nopeesti jos vaan tarttee. Omakotitaloon ottaisin ehdottomasti hälytysjärjestelmän!

just näin, mielenrauhasta maksaa mielellään hieman extraa!<3

Hei, ymmärsinkö siis oikein että nämä exrapalohälyttimet kuuluu siis tuohon samaan pakettiin murtohälytysjärjestelmän kanssa, eli hinta n.50e kuussa? Kuullostaa siis hyvältä, etsimme miehen kanssa uutta kotia ja siihen olisi kyllä hyvä hommata tuollainen järjestelmä!

Kyllä, meillä siis tunnistimet ovissa, liiketunnistimet ja sit vielä noi palohälyttimet. Tuo jotenkin turvallisen olon etenkin kun on jo ne lain, rakennusvaiheen lopussa vaatimat palohälyttimet etukäteen eli nämä vielä lisänä ja huomattavasti herkemmät ainakin mitä olen mun ruoan käräyttämisten perusteella huomannut. 🙂

ps. kirjoitit muuten juuri 10.000 kommentin! Huomasin vain tuossa kun vastailin!<3

Heheh ok, täytyypä tosiaan perehtyä noihin sitten kun on ajankohtaista! Tuo palohälytys joka hälyttää apua paikalle poissa ollessa on kyllä hyvä juttu, oon joskus miettinyt kans et mitä hyötyä siitä on jos se huutaa siinä itsekseen kun ollaan itse matkoilla tms.

Oho!? Saako siitä jonkun palkinnon??

Meillä on sama systeemi. Lapsuuden kodissani kävi varkaita kun olin n. 10-vuotias. Vieläkäön en halua olla siellä yksin yötä kotona. Nykyisessä omakotitalossa ei ole pelottanut kertaakaan yöllä, kiitos hälytysten. Kumma juttu tuo turvallisuuden tunne, sen kun kerran menettää..

Aivan kauheeta! Siitä kyllä varmasti jää jälki! 🙁 Turvallisuudentunne on vähän kuin luottamus. Sen kun menettää niin on vaikea saada takaisin. 🙁

Eiks noissa järjestelmissä ole se, että heillä on kokoaika mahdollisuus katsoa mitä teillä tapahtuu? Varmaan lähtökohtana on, että eivät katso, mutta estääkö sitä mikään? Itseäni ahdistaisi ajatella, jonkun tuijottavan sinua kotona eikä se lisäisi turvallisuudentunnetta yhtään.. :s

Periaatteessa kyllä, mutta tietosuoja ja yksityisyydensuoja Suomessa niin korkealla tasolla, etten ole huolissanj!:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *