Xenia's day

Kotipäivä

Teksti: Anna.fi

Tänään on ollut vähän maanantai masennus, kellään muulla sama tilanne?.. Olen ollut pitkälti kotona, pientä kävelyä ja kaupassa käyntiä lukuunottamatta, mutta onneksi olen täällä saanut vaikka mitä aikaan.. Tänään on meinaan tehty hyvää ruokaa, siivottu urakalla, leivottu, jumpattu ja tehty vähän kouluhommia.. Lähdetäänpä liikkeelle siitä ruuasta. Uunilohi on siis kyseessä ja annos näytti tältä..

Lisukkeina eilistä peruna-porkkana-sipulimuusia, ja parsakaalia. Toi lohi oli älyttömän hyvää. Reseptikin on tosi simppeli, eli ensin lohi nahkapuoli alaspäin vadille. Sitten vähän suolaa ja sitruunapippuria. Sitten leikellään sipulia ja valkosipulia, jotka heitellään vaan siihen päälle, tai halutessaan voi tehdä viillon loheen, ja laittaa siihen valkosipulin kynnen. Sen jälkeen toi kastike. Eli kevyt kermaviili, vähän kevytruokakermaa (7% n. 1 dl), sitruunanmehua, tilliä, vähän sinappia, pippuria, suolaa. Sitten vaan kastike lohen päälle, ja uuniin noin 35 minuutiksi.. 🙂 No, tämähän ei riittänyt, vaan päätin myös leipoa lisää sämpylöitä pakkaseen. Tänään oli vuorossa porkkanasämpylät, ja oli kyllä hyviä..

Blogger ei nyt suostu lataamaan kuvaa oikein päin, mutta kyllähän tosta näkee.. 🙂 Eli resepti. Puoli litraa rasvatonta maitoa kuumennetaan 42 asteiseksi (jos kuivahiiva käytössä, muuten 38), sitten kuivahiivapussi, ripaus suolaa, ja n. 1 rkl juoksevaa hunajaa joukkoon. Sen jälkeen raastetut porkkanat (5 kpl) heitetään taikinaan, johon tuli arviolta 10-12 dl jauhoja/ryynejä (sämpylä, graham ja ruisjauhoja sekä kauraryynejä). Vaivauksen loppupuolella puoli dl oliiviöljyä. Sitten paisumaan lämpöiseen paikkaan pyyhkeellä peitettynä (minä laskin tulikuumaa vettä pesualtaaseen, ja laitoin sinne). Noin puolen tunnin päästä voidaan alkaa leipoa sämpylöitä. Itse tein 16 kpl, mutta voi tietenkin tehdä pienempiä kun noi omat oli melko isoja. Sitten  kun on leivottu pellille, niin annetaan vielä kohota liinalla peitettynä vähän aikaa. Sitten pirstotaan vähän vettä päälle, ja maun mukaan esim ryynejä tai siemeniä (itsellä auringonkukansiemeniä). Sen jälkeen 225 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.. 🙂 Nam!

Piti sitten vielä käydä kaiken jälkeen kaupassa, ja mukaan tarttui tällaista..

Nyt vielä vähän jumppaamista, ja sitten suihkun kautta lukemaan sitä lainapokkaria. Huomenna on työpäivä, mutta onneksi menen vasta kymmeneen, joten ei tule niin tuskallista herätystä eteen.. 😀 Kivaa illanjatkoa teille ihanille! <3 Onko teillä spesiaaleja suunnitelmia?

Lue myös

X