Xenia's day

Kukonaskelissa

Teksti: Xenia

linkit kaupallisia linkkejä.

Meidän poika tekee tällä hetkellä lisää hampaita, ja hän heräsi tuossa pari tuntia sit joksikin aikaa. Itseasiassa hän meni takaisin nukkumaan aikalailla viidessä minuutissa, mutta mulle näiden yöherätysten jälkeen on tosi vaikea saada enää unenpäästä kiinni. Siispä löysin itseni alakerrasta kello viideltä istumassa koneen ääressä kynttilä ja höyryävä kuppi teetä vieressäni. Jos tuo yöllä raivonnut vesisade vielä hakkaisi vasten ikkunoita, niin tää tilanne olisi niin Hygge kuin mahdollista. Tai noh, suklaa tästä vielä puuttuu, on vielä liian aikaista sille.

Minkälaisia te muuten olette? Saatteko unenpäästä uudelleen kiinni helposti, vai alatteko suunnittelemaan tulevaa päivää? Mulla on nimittäin jotenkin tosi paljon ajatuksia nyt päässä. Vieressäni on useampi muistivihkonen, johon rustailen ajatuksia tulevasta ja suunnitelmia ja päämääriä. Tuntuu siltä, että aika ei riitä kaikkeen siihen mihin sen haluaisin riittävän. Päivä menee ihan yhdessä hujauksessa ja ennen kuin huomaan saapuvat lapset kotiin/on aika hakea lapset hoidosta. Näen tämän tosin positiivisena ongelmana, joka kertoo siitä, että on paljon mielekästä tekemistä. Voin nimittäin kertoa, ettei aika ole koskaan kulunut hitaammin kuin oikein tylsiä tenttikirjoja lukiessa. Siinä sai vilkuilla kelloa koko ajan.

P9110343

Täällä arki rullaa noin muuten tuttuun tapaan eteenpäin. Olemme nyt olleet yli kaksi viikkoa kasvisruokavaliolla ja voi jestas mikä ero fiiliksessä. Lisäksi olen näkevinäni ihon kunnon paranemista, mutta tsekataan tätä nyt hieman pidempään ennen kuin sanon lopullista sanaa.

Suurin muutos on siinä, että mä olen huomattavasti pirteämpi aamuisin ja en kärsi turpoavasta vatsasta iltaisin ellei illallisen yhteydessä ole ollut jotain kasvista, joka ei vatsalleni sovi. Esim sipuli ja valkosipuli eivät ole parhaimmasta päästä, mutta minkäs teet kun ne maistuvat niin hyvältä ruuissa. Etenkin valkosipuli!

P9110322

Joka tapauksessa. Etenkin punainen liha on mussa saanut aina aikaan sen, että olo on aika raskas useamman päivän ruuan jälkeen. Ei se olotila, mitä ravinnon pitäisi saada aikaiseksi!

Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että kukin tavallaan enkä lähde tyrkyttämään tätä mulle näemmä sopivaa tapaa muille. Jokaisen keho on erilainen ja reagoi eri tavoin kaikkeen, joten on parempi löytää se oma hyvä olo. Sen verran yleistän kuitenkin, että se sokeri ei varmaankaan tee kellekään hyvää oloa (paitsi sitä karkkipussia syödessä), mutta tasapaino siinäkin. En näe mitään järkeä kieltää itseltäni kaikkea, tunnen itseni liian hyvin. Mieluummin syön palan tai pari tummaa suklaata usein ja silloin tällöin vähän enemmän jos siltä tuntuu (tuntuu). Välillä menee myös irtokarkkeja, mutta olen pyrkinyt siihen, että jättäisin ns.karkkeja mahdollisimman vähälle, sillä siitä lähes 100% sokerista mulle tulee oikeasti krapulainen olo. Sama ei ole suklaassa, ellei sit mene kokonainen levy turkinpippurisuklaata. 😀

P9110330

Juteltiin muuten näistä erilaisista ruokavalioista ystäväni kanssa jonkun aikaa sitten ja puheeksi tuli se, kuinka huonolla ruokavaliolla sitä saattoi kuitenkin voida hyvin joskus nuorempana. Joskus lukioiässä oli muotia, ettei paljoa syöty, mutta sit vedettiin karkkia senkin edestä. Tosi terveellistä. Silti iho hehkui kauniisti ja olotila oli varsin mainio, vai oliko? Ehkei siihen kiinnittänyt huomiota samalla tavoin kun nyt kun elimistö ei ehkä ole ihan niin freesi kuin lähes puolen ikää sitten?

Nykyisin sitä tiedostaa sen, mikä lisää hyvinvointia ja mikä ei. Toisaalta nykyisin ei paljon parane toimia niin, että on koko ajan väsynyt kun on kaksi lasta, yritys ja koulut hoidettavana. Pakko löytää nimenomaan niitä keinoja, jolla maksimoida se oma hyvinvointi eikä viedä sitä pohjamutiin.

Asiasta seinään: Miksi saisin nyt unenpäästä kiinni,mutta sängyssä siitä ei tullut mitään? Toinen asia, mitä välillä ihmettelen on se, miten normaalisti niin mukava sänky alkaa tympimään ja samaten peitto ja tyynyt kun olet ensin pyörinyt siellä pari tuntia. Erittäin viisaita kysymyksiä näin aamun ratoksi.

P9110340

Tää viikko pysytellään visusti kotona tekemässä hommia, sillä haluan saada noi etätehtävät siihen pisteeseen, että ne voisi lähestulkoon palauttaa jo nyt. Lisäksi tuntuu, että tässä syksyn kynnyksellä on muutenkin kauheasti kaikkea. On tapahtumaa, yhteistöitä ja inpiraatiota, jonka ulostuomiseen tarvitaan – mitäs muuta kuin aikaa.

Vatsa kurnii tässä jo melkoiseen malliin, mutta taidan yrittää odottaa lapsukaisia, niin voidaan syödä yhdessä. Ollaa nyt viikon ajan tehty aina iltaisin tuorepuuro meille valmiiksi jääkaappiin ja lapset ovat lusikoineet sitä niin ahnaasti, että kaksi viimeistä päivää on mennyt puolet munkin annoksesta. Ei siinä vaan raaski sanoa ei kun toiset katsovat isoin silmin sinun kulhoasi ja ajattelet vain, että samapa tuo, syön pienen välipalan ennen lounasta. Se on kyllä jännää, miten sitä näin äitinä kokee niin suurta tyydytystä kun lapsi syö.

Mutta siis tuohon tuotepuuroon heitän (1 annos):

  • 1dl kaurahiutaleita
  • vajaa rkl chian siemeniä
  • 2 dl mitä tahansa maitoa, meillä yleensä mantelimaito/kauramaito
  • kanelia
  • puolikas banaani muussattuna (valinnainen)

P9110338

Mekko: Happy Holly (tämä)

kengät: Bubbleroom (nämä)

laukku: Fendi (tämä malli)

nahkatakki: Zara (vastaava)

Chian suhteen kannattaa aloittaa varovasti. Mun vatsa ei kestä puhdasta chiapuddingia vaikka kuinka olisi liottanut siemeniä pidemmän aikaa. Se saa mulla aikaiseksi kunnon vatsakrampit, joten siitä olen pidättäytynyt. Sen sijaan puuroihin heitän aina tuota superfoodia ja nyt kun olemme lasten kanssa tätä samaa puuroa syöneet, olen lisännyt sitä pikkuhiljaa niin, että tällä hetkellä pistän yhteensä ison ruokalusikallinen jos teen kaksi annosta. Tämä tosiaan tekeytyy yön yli, eli ehtivät siinä liota hyvin.

Välillä muussaan mukaan banaania, mutta yleensä en tätä jaksa. Saatan sit heittää lapsille mukaan pienen määrän hunajaa makeutukseksi ja sit päälle vielä marjoja ja pähkinöitä. Molemmat ovat aivan älyttömiä pähkinähulluja, söisivät manteli- ja maapähkinävoita purkillisen kerrallaan jos saisivat päättää.

Se on meidän aamurutiini, johon olen kovin tykästynyt. Yleensä syödään aamiaista samaan aikaan kun päiväkodissa ja yritän saada lapset sinne yhdeksäksi. Toki voisin viedä heidät sinne jo aiemmin, mutta nautin nyt näistä hetkistä kun vielä siihen työmäärältäni pystyn. <3

Pitäisiköhän sanoa jotain tästä asustakin kerta se nyt tämän postauksen kuvituksena on. Mekossa on tosiaan tuo vyö, mutta sitä voi käyttää myös ilman, joka näyttää sekin kivalta (yhdessä kuvassa ei ole vyötä). Kyllä mun suosikki taitaa kuitenkin olla tuo vyöllinen versio, se on mun mielestä imartelevampi – tai vaikea sanoa. Mitä mieltä te olette?

Syksyistä keskiviikkoa kaikille! Meille tulee illasta kaverit kylään ja ajattelin tehdä taas tomaattikeittoa, se on niin hyvää! Reseptiä siitäkin tulossa asap! 🙂

 

X