Xenia's day

Kun kaikki olikin valetta

Teksti: Xenia

P2220221

Jestas, että on pää pyörällä. Viimeise kolme päivää eivät ole olleet henkisesti sieltä kevyimmästä päästä.

Kaikki alkoi lauantai-iltana kun luin instagramin yksityisviestejä ja näin yhtäkkiä screenshotin tutuista kasvoista instagram tililtä. Siinä oli mun pieni poikani ja meidän entinen aupair. Jatkoi viestin selaamista alaspäin kun näin tyttäreni, mieheni ja vaikka mitä ja perässä tekstin, jossa kerrottiin arveluista, että tämä henkilö käyttää sinun kuviasi, puhuu miehestäsi poikaystävänään jnejnejne.

Siinä paniikin vallatessa sydämeni painoin vahingossa hylkää ja sen jälkeen laitoinkin tuon erään kuvan instaani, jossa pyysin ilmiantajaa minulle palaamaan asiaan, joka sit luojan kiitos tapahtuikin eilen.

Siinä välillä tunsin kuitenkin oloni täysin toimeettomaksi. Tuo tili voisi elää jossain tuolla käyttäen ties mitä kuvia lasteni kasvot mukaan lukien ja kertoen ties mitä valheita.

Päätin siis ottaa yhteyttä suosituskirjeen kirjoittajaan. Arvaatte varmaan tässä vaiheessa, että he eivät olleet sitä kirjettä kirjoittaneet. Hän kyllä oli ollut heillä aupairina ja he olivat edelleen silloin tällöin yhteydessä. Host-perheen äiti sit kertoi minulle, että meidän aupair oli lähettänyt hänelle vain ilmoituksen, että on jättänyt kaiken ja muuttanut Suomeen ison rakkauden perässä ja odottaa nyt tämän lääkärin kanssa ensimmäistä lastaan. Perässä sit salaa otettu kuva mun miehestä sohvalla ja tämä viesti siis tullut vajaa kaksi viikkoa sen jälkeen kun hän tänne tuli.

Jouluna oli tullut häneltä viestiä, että sekä hänen perheensä, että mieheni (eli hänen miehensä?!?!) perhe viettävät joulua yhdessä. Minusta ei tietenkään mainintaa, eikä näille tahoille myöskään lapsista, paitsi tästä, jota hän odotti miehelleni… Insta-tilillä lapseni olivat puolestaan mieheni veljen lapsia ja erinäisissä facebook ryhmissä taas hänen lapsiaan. Mulla on siis screenshotit kaikesta ja kaikista ja jopa siitä kun sain kuulla meidän jälkeiseltä host-perheeltä, että minä olisin lukinnut häntä huoneeseensa. Kiitos vaan kunnioituksesta. Meillä ei ole edes lukkoja sisäovissa hemmetti.

Eilen sain sit kuulla koko stoorin kun tämä ihan alunperin muhun yhteyttä ottanut tyyppi laittoi sähköpostia. Hän tiesi ja tunsi meidän aupairin ja tätä on kuulemma tapahtunut jo koko nuoruuden ja aikuisuuden. He olivat ihmetelleet kun yhtäkkiä olikin alkanut tulemaan kuvia lapsista ja olivat pistäneet kuvat googlen kuvahakuun. Ja onneksi näin tekivät. Kiitän siitä heitä!

Taustalla on varmasti valtavia itsetunto-ongelmia tai vastaavaa, mutta en voi mitenkään katsoa läpi sormieni kun tällaista toimintaa harrastetaan mun kotimaassani, viisumin turvin, jonka mä olen maksanut. Laitoin siis viestiä facebook -ryhmiin, ilman hänen nimeään tietenkin ja varoitin tällaisesta toiminnasta. Kävikin ilmi, että hän oli muutamalle ihmiselle viestiä laittanut vain pari päivää sit, vaikka minulle kertoi lähteneensä takaisin kotiin.

Lopulta hän laittoikin sit minulle viestiä tänä aamuna. Ja valheita valheiden perään yhä edelleen ja yritti selitellä tekojaan lapsellisuudella. Multa ei kuitenkaan heru sympatiaa tässä tapauksessa. Mä olen hemmetti päästänyt hänet asumaan mun katon alle, antanut mun lapsen hänen hoitoonsa, ruokkinut häntä ja kohdellut kunnioittavasti. Me jopa keskustelimme siitä kuinka tärkeää minulle oli ettei lasteni kasvot ole missään sosiaalisessa mediassa ja hän vähät välitti. Sairasta!

Siltikin. En halua että hänen nimeään nostetaan esiin missään. Syytön on syytön kunnes toisin todistetaan ja Suomessa ei lehdistössäkään puhuta rikollisten nimistä, ellei kyseessä ole joku tosi törkeä rikos. Minun ainut toiveeni oli poliisille mentäessä, että hän häipyy täältä, menee itseensä, miettii miksi toimii näin ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Pliis älkää siis linkatko mitään profiileja mistään, sillä olen ollut kaikkien sivustojen kanssa yhteydessä ja hänet on sieltä blokattu. Sillä onhan se selvä, että hän on polttanut sillat aupairin työhön liittyen. Mielestäni ei voi enää palata tekemään hommia lasten kanssa jos taustalla on tällainen scammi. Kerrasta poikki missä tahansa lapsiin liittyvissä asioissa mun mielestäni, niissä ei saa toista mahdollisuutta.

All in all. Voi jestas miten arvostinkaan sosiaalisen median voimaa tässä mielessä. Miten huono olo meillä oli pari päivää kun valhe toinen toisensa jälkeen alkoi paljastumaan. Kuvottaa ihan ajatuskin siitä, miten olen hänen kanssaan istunut tässä sohvalla puhumassa niitä näitä samalla kun hän on plärännyt puhelintaan ja keksinyt ties mitä valheita samalla salaa kuvia ottaen ja niitä julkaisten (mikä on se pahin asia).

Sanoin kerran, että hyvin harvoin menetän ruokahaluni, mutta nyt on niin käynyt. Pikkuhiljaa asia alkaa kuitenkin selviämään ja mun ainut toiveeni tämän suhteen on se, että voin alkaa unohtamaan tätä ja kenties jonain päivänä katsoa taaksepäin päätäni pudistellen, mutta niin, ettei ajatus samaan aikaan puistata..

Kiitos teille kun olette olleet tukena ja kuten sanottu, jätetään henkilön nimet ja kansalaisuudet pois, vaikka olisitte ehkä jostakin niitä löytäneet. Vaikka hän on mennyt todella alas toiminnassaan ollaan me kuitenkin asiattoman toiminnan yläpuolella.

Olisin toki voinut olla hiljaa asiasta, mutta en vain voinut lasteni turvallisuuden vuoksi jättää asiaa pimentoon. Herranjestas vaihdoin eilen kaikki Verisuren salasanat ja koodit ja katsoin koko ajan olkani yli kun laitoin lapsia autoon jne.

Ei mun, ei kenenkään muun tarvitse pelätä toista ihmistä, joten en vain voi antaa samojen asioiden tapahtua muissa perheissä. Kysyin itseasiassa poliisilta vielä neuvoa siitä, miten lähestyä asiaa, etten minä saa vihoja niskaani ja hän kertoi että etenkin suljetut ryhmät ja varoituksen antaminen ilman hänen nimeään ovat parhaita lähestymistapoja. En ikimaailmassa antaisi itselleni anteeksi jos minun vaitioloni vuoksi joku toinen joutuisi samanlaisen kohtelun uhriksi. Jokaisella on velvollisuus auttaa onnettomuuden uhria ja mielestäni myös velvollisuus estää toimintaa, joka voi viedä niin paljon sen kohteilta.

Onneksi mitään sen pahempaa ei tapahtunut, mitä nyt turvallisuudentunne sai kolauksen, mutta ei mitään sellaista, mitä ei saisi takaisin.

ps. Tontin etsintä jatkuu sillä poikkeuslupaa ei heltynyt. Pää pystyssä kohti uusia tontteja siis!:)

pps. Sille on syynsä miksi en lasteni nimiä tai kasvoja anna ilmi. Ja todella toivon, että sitä osattaisiin kunnioittaa nyt ja aina!

Lue myös

X