elämä

Kun kaikki olikin valetta

24.4.2018 Teksti: Xenia

P2220221

Jestas, että on pää pyörällä. Viimeise kolme päivää eivät ole olleet henkisesti sieltä kevyimmästä päästä.

Kaikki alkoi lauantai-iltana kun luin instagramin yksityisviestejä ja näin yhtäkkiä screenshotin tutuista kasvoista instagram tililtä. Siinä oli mun pieni poikani ja meidän entinen aupair. Jatkoi viestin selaamista alaspäin kun näin tyttäreni, mieheni ja vaikka mitä ja perässä tekstin, jossa kerrottiin arveluista, että tämä henkilö käyttää sinun kuviasi, puhuu miehestäsi poikaystävänään jnejnejne.

Siinä paniikin vallatessa sydämeni painoin vahingossa hylkää ja sen jälkeen laitoinkin tuon erään kuvan instaani, jossa pyysin ilmiantajaa minulle palaamaan asiaan, joka sit luojan kiitos tapahtuikin eilen.

Siinä välillä tunsin kuitenkin oloni täysin toimeettomaksi. Tuo tili voisi elää jossain tuolla käyttäen ties mitä kuvia lasteni kasvot mukaan lukien ja kertoen ties mitä valheita.

Päätin siis ottaa yhteyttä suosituskirjeen kirjoittajaan. Arvaatte varmaan tässä vaiheessa, että he eivät olleet sitä kirjettä kirjoittaneet. Hän kyllä oli ollut heillä aupairina ja he olivat edelleen silloin tällöin yhteydessä. Host-perheen äiti sit kertoi minulle, että meidän aupair oli lähettänyt hänelle vain ilmoituksen, että on jättänyt kaiken ja muuttanut Suomeen ison rakkauden perässä ja odottaa nyt tämän lääkärin kanssa ensimmäistä lastaan. Perässä sit salaa otettu kuva mun miehestä sohvalla ja tämä viesti siis tullut vajaa kaksi viikkoa sen jälkeen kun hän tänne tuli.

Jouluna oli tullut häneltä viestiä, että sekä hänen perheensä, että mieheni (eli hänen miehensä?!?!) perhe viettävät joulua yhdessä. Minusta ei tietenkään mainintaa, eikä näille tahoille myöskään lapsista, paitsi tästä, jota hän odotti miehelleni… Insta-tilillä lapseni olivat puolestaan mieheni veljen lapsia ja erinäisissä facebook ryhmissä taas hänen lapsiaan. Mulla on siis screenshotit kaikesta ja kaikista ja jopa siitä kun sain kuulla meidän jälkeiseltä host-perheeltä, että minä olisin lukinnut häntä huoneeseensa. Kiitos vaan kunnioituksesta. Meillä ei ole edes lukkoja sisäovissa hemmetti.

Eilen sain sit kuulla koko stoorin kun tämä ihan alunperin muhun yhteyttä ottanut tyyppi laittoi sähköpostia. Hän tiesi ja tunsi meidän aupairin ja tätä on kuulemma tapahtunut jo koko nuoruuden ja aikuisuuden. He olivat ihmetelleet kun yhtäkkiä olikin alkanut tulemaan kuvia lapsista ja olivat pistäneet kuvat googlen kuvahakuun. Ja onneksi näin tekivät. Kiitän siitä heitä!

Taustalla on varmasti valtavia itsetunto-ongelmia tai vastaavaa, mutta en voi mitenkään katsoa läpi sormieni kun tällaista toimintaa harrastetaan mun kotimaassani, viisumin turvin, jonka mä olen maksanut. Laitoin siis viestiä facebook -ryhmiin, ilman hänen nimeään tietenkin ja varoitin tällaisesta toiminnasta. Kävikin ilmi, että hän oli muutamalle ihmiselle viestiä laittanut vain pari päivää sit, vaikka minulle kertoi lähteneensä takaisin kotiin.

Lopulta hän laittoikin sit minulle viestiä tänä aamuna. Ja valheita valheiden perään yhä edelleen ja yritti selitellä tekojaan lapsellisuudella. Multa ei kuitenkaan heru sympatiaa tässä tapauksessa. Mä olen hemmetti päästänyt hänet asumaan mun katon alle, antanut mun lapsen hänen hoitoonsa, ruokkinut häntä ja kohdellut kunnioittavasti. Me jopa keskustelimme siitä kuinka tärkeää minulle oli ettei lasteni kasvot ole missään sosiaalisessa mediassa ja hän vähät välitti. Sairasta!

Siltikin. En halua että hänen nimeään nostetaan esiin missään. Syytön on syytön kunnes toisin todistetaan ja Suomessa ei lehdistössäkään puhuta rikollisten nimistä, ellei kyseessä ole joku tosi törkeä rikos. Minun ainut toiveeni oli poliisille mentäessä, että hän häipyy täältä, menee itseensä, miettii miksi toimii näin ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Pliis älkää siis linkatko mitään profiileja mistään, sillä olen ollut kaikkien sivustojen kanssa yhteydessä ja hänet on sieltä blokattu. Sillä onhan se selvä, että hän on polttanut sillat aupairin työhön liittyen. Mielestäni ei voi enää palata tekemään hommia lasten kanssa jos taustalla on tällainen scammi. Kerrasta poikki missä tahansa lapsiin liittyvissä asioissa mun mielestäni, niissä ei saa toista mahdollisuutta.

All in all. Voi jestas miten arvostinkaan sosiaalisen median voimaa tässä mielessä. Miten huono olo meillä oli pari päivää kun valhe toinen toisensa jälkeen alkoi paljastumaan. Kuvottaa ihan ajatuskin siitä, miten olen hänen kanssaan istunut tässä sohvalla puhumassa niitä näitä samalla kun hän on plärännyt puhelintaan ja keksinyt ties mitä valheita samalla salaa kuvia ottaen ja niitä julkaisten (mikä on se pahin asia).

Sanoin kerran, että hyvin harvoin menetän ruokahaluni, mutta nyt on niin käynyt. Pikkuhiljaa asia alkaa kuitenkin selviämään ja mun ainut toiveeni tämän suhteen on se, että voin alkaa unohtamaan tätä ja kenties jonain päivänä katsoa taaksepäin päätäni pudistellen, mutta niin, ettei ajatus samaan aikaan puistata..

Kiitos teille kun olette olleet tukena ja kuten sanottu, jätetään henkilön nimet ja kansalaisuudet pois, vaikka olisitte ehkä jostakin niitä löytäneet. Vaikka hän on mennyt todella alas toiminnassaan ollaan me kuitenkin asiattoman toiminnan yläpuolella.

Olisin toki voinut olla hiljaa asiasta, mutta en vain voinut lasteni turvallisuuden vuoksi jättää asiaa pimentoon. Herranjestas vaihdoin eilen kaikki Verisuren salasanat ja koodit ja katsoin koko ajan olkani yli kun laitoin lapsia autoon jne.

Ei mun, ei kenenkään muun tarvitse pelätä toista ihmistä, joten en vain voi antaa samojen asioiden tapahtua muissa perheissä. Kysyin itseasiassa poliisilta vielä neuvoa siitä, miten lähestyä asiaa, etten minä saa vihoja niskaani ja hän kertoi että etenkin suljetut ryhmät ja varoituksen antaminen ilman hänen nimeään ovat parhaita lähestymistapoja. En ikimaailmassa antaisi itselleni anteeksi jos minun vaitioloni vuoksi joku toinen joutuisi samanlaisen kohtelun uhriksi. Jokaisella on velvollisuus auttaa onnettomuuden uhria ja mielestäni myös velvollisuus estää toimintaa, joka voi viedä niin paljon sen kohteilta.

Onneksi mitään sen pahempaa ei tapahtunut, mitä nyt turvallisuudentunne sai kolauksen, mutta ei mitään sellaista, mitä ei saisi takaisin.

ps. Tontin etsintä jatkuu sillä poikkeuslupaa ei heltynyt. Pää pystyssä kohti uusia tontteja siis!:)

pps. Sille on syynsä miksi en lasteni nimiä tai kasvoja anna ilmi. Ja todella toivon, että sitä osattaisiin kunnioittaa nyt ja aina!

Kommentit (72)

Hyvä että kirjoitat kokemuksistasi julkisesti, tuollainen huijaaminen tuntuu kamalalta. Siihen voi hyvinkin liittyä narsismi, sillä minullakin oli kerran yksi ystävä jolla oli tapana keksiä monenlaisia tarinoita talosta, suhteestaan sun muusta joita ei ollut. Ilmeisesti jotkut ihmiset hakevat jotain hyväksyntää tai tykkäämisiä valheillaan, vaikka se on lapsellista. Jos tarvitset joskus lastenhoitajaa, toivon että sukulaisessasi tai ystävissäsi on luotettava

Voi, että miten pahalta on tuntunutkaan tätä seurata! En voi edes ymmärtää, miten joku voi näin törkeästi tehdä.. perhe on ihmisen pyhin asia, joten kyllä pahaa tekee tuollainen toiminta.. Rutkasti voimia teille asian käsittelyyn! Olet varmasti tehnyt kaikkesi asian selvittämiseksi ja turvataksesi perheesi <3

Voi luoja mitä toimintaa! Voin vaan kuvitella miten turvaton olo tuollaisesta syntyy, vaikka onneksi asia on nyt lähes selvitetty eikä varmasti mitään vaaraa ole.

Hyvä että toit tämän esiin ja vieläpä näin asiallisesti. Kaikkea hyvää teille! 🙂

On se kamalaa että on tommosia ihmisiä! 🙁 mutta hyvä että sait selville ja pystyit estää sen että ei muille käy noin ainakaan saman henkilön toimesta!

Voimia teille!

Voi hyvänen aika millaista toimintaa teidän au pairilta. Toki näissä asioissa voidaan vedota pahemman luokan mielenterveysongelmiin, mutta eihän se oikeuta millään tavalla hänen tekojaan. Todella, todella ikävää… Tosi hienoa ja rohkeaa kuitenkin sinulta Xenia, että kirjoitat tästä asiasta blogissasi. Toivottavasti siitä on apua jollekin, joka harkitsee au pairin hankkimista. Harmillista että sinun ja perheesi kohdalla tästä syntyi moinen soppa, ei sellaista toivoisi kellekään, eikä varsinkaan sitä tunnetta, että kokee menettäneensä edes hetkeksi osan arkisesta turvallisuudentunteesta. Onneksi teillä on kuitenkin mainitsemasi turvapalvelu kotonanne ja onneksi asumme maassa, jossa viranomaisiinkin voi luottaa. Tsemppiä kovasti, kyllä asiat järjestyy! 🙂

Ihan hirveää! Olen itse ollut vuosia sitten au pairina eikä ikimaailmassa olisi tullut mieleenkään mikään tollanen mitä teidän entinen au pair teki! Käytiin host perheen kanssa läpi kaikki säännöt heti alussa ja tekin aivan varmasti teitte niin. Ihan tulee kylmät väreet kun lukee tuota tekstiä että mitä teidän au pair teki, että miten kukaan siinä asemassa oleva voi tehdä noin! Etenkin kun itsellä on au pair tausta on niin hankala ymmärtää kun siellä ollessa on kovin nöyrä olo perheelle saadessaan asua heillä,tehdä sitä työtä josta on unelmoinut joten halusi vaan tehdä kaiken täydellisesti.

Harmittaa ihan hirveästi teidän puolesta, sillä te ette missään nimessä ansaitse tuollaista mitä tää henkilö teille teki! Onneksi asia kuitenkin selvisi, sait toiminnalle stopin (ainakin teidän perheen kuvilla ja Suomessa). Toivottavasti hän ei jatkaisi lastenkanssa työskentelyä eikä kenenkään muun kotona työskentelyä ees siivoojana ja oikeesti tajuis lopettaa tuollaisen, ihan sairaan, käytöksen. Kukaan ei ansaitse tuollasta.

Tsemppiä ihan hirveesti teille! Uskon että teidän mieliä ajan kanssa alkaa rauhoittaa se että olitte tilanteessa suurempia, ettekä vajonneet tuollaiselle tasolle vaan toimitte juuri niin kuin kuuluikin ja saitte toiminnan loppumaan. Aikaa se varmasti vie, mutta olette onneksi turvassa! Voimia! <3

Hirveää! Onnistuit tuomaan asian esiin todella hienotunteisesti, vaikka se ei välttämättä olisi ollut edes tarpeellista. Voimia teidän perheelle, äläkä menetä uskoa hyviin ihmisiin, sillä heitä on huomattavasti enemmän kuin niitä pahoja ❤

Mä oon kans seurannu sun somesta tätä keissiä ja oon ollut todella järkyttyny teidän perheen puolesta. Pakko vielä kysyä, (ei tarvitse vastata) mutta mikä sun miehen reaktio oli tähän asiaan? Nostan kyllä hattua sulle Xenia miten fiksusti hoidat tätä asiaa, mun perhettä kun kohdeltais noin niin ei paljon tulis mietittyä raivon vallassa että mikä on oikein ja mikä väärin.

En voi kuvitellakaan, miten huolissasi olet. Toivottavasti hän menisi itseensä ja poistuisi maasta (jos hän on vielä Suomessa). Tuossa tilanteessa on loukattu toisten yksityisyyttä kyllä julmimmalla mahdollisella tavalla.

Voimia kaiken keskelle, asiat varmasti järjestyvät vielä parhain päin. <3

Hui kauheeta, on kyllä ihan järkyttävä luottamuksen pettäminen ja muutenkin törkeä toiminta kyseessä. Kaikki tsempit teille, että saatte koko ihmisen äkkiä pois elämästänne. Oon itsekin ollut Au pairina, ja tuollaiset tyypit kyllä antaa huonoa kuvaa koko hommasta. Vaikka olisit kuinka itsesi tuonut somemaailmassa esille, teillä todellakin on täysi oikeus suojella lastenne ja perheenne yksityisyyttä ihan niin paljon, kun haluatte. Sitä oikeutta ei saisi kukaan rikkoa tai epäkunnioittaa.

OMG!!! tätä tekstiä oli tosi paha lukea- olen itse tullut ulkomailta suomeen 9 v sitten au-pairiksi ja jäänyt tänne työn ja miehen takia. Olen niin kiitollinen niistä perheistä ketkä ovat ottaneet minut vastaan ja antanut lapset hoidettavaksi. Opettanut asioiden järjestämisessä tällä ja tukenut minua kun mun oma perhe. En olisi koskaan voinut kuvitella että tekisin jotakin tällaista heille ja heidän ihanille lapsille.
Voimia teidän perheelle! <3

Kylmät väreet nousi iholle kuin katsoin instastooriasi aiheesta eilen! Onneksi asia tuli tietoon, mitään pahempaa ei kerennyt tapahtua ja muita on varoitettu. Hienoa, että asian arkaluonteisuudesta huolimatta, homma on hoidettu perheesi osalta asiallisesti. Niinkuin tekstissä sanoit, turhaan vajoaa itse asiattoman toimintaan, vaikka toinen on niin erittäin selkeästi tehnyt. Kaikkea hyvää teidän perheelle alkavaan kevääseen.

Voimia teille! Ihan sydän hakkas kun luin tätä! Tää on semmonen asia, mitä ei ikinä vois kuvitellakaan omassa elämässä! Kaikkea hyvää!

En olisi kyllä koskaan kuvitellut joutuvani miettimään näitä asioita!!

Eihän tuollaisille teoille edes ole kunnon selitystä. On varmasti nuorena henkilönä ihaillut sinua ja elämääsi. Sitä kautta sitten todellisuudentaju lopulta hämärtynyt ja alkanut kuvittelemaan, että hän olisi sinun tilassasi. Au pair on kiva kokemus, mutta toisaalta siinä on myös riskinsä. Kuulin kuinka joskus joku au pair oli varastanut perheen äidiltä tavaroita kateuksissaan. Nämä on tosi ikäviä tilanteita. Toivon paljon tsemppiä ja voimia. Älä kuitenkaan katkeroidu ja ryhdy vihaamaan.

Hän on minua aavistuksen vanhempi, ja mitä nyt tässä on selviämässä, niin tämä on ollut systemaattista jo vuosikaudet.. 🙁

Järkyttävää. Ei todellakaan sovellu alalle. Tuollaiset ihmiset ovat karmivia. Minulla on ollut patologinen valehtelija poikaystävänä ja juurikin tuollaista oli että istuttiin sohvalla ja samalla oli törkyä täynnä koko mies. Aina manipuloinnilla ja uusilla valheilla selitetään edellisiä. Sellainen ihminen on sairas eikä pohjimmiltaan halua hyvää kenellekään. Heh, tuli mieleen jos tämä nainen osuisi tuon minun exän perheeseen niin mitä siinä pahimmillaan voisi käydä. Nainen varastaisi elämäni ja mies antaisi sen käydä. Hyi olkoon. Teillä tosiaan oli onni onnettomuudessa ja hyvä muistutus siitä kuinka hyvät ihmissuhteet suojelevat niin paljon. Harmittaa kamalasti puolestasi että lastesi kuvia on jaettu kasvot ym näkyvillä. Ihan todella kurjaa tehdä noin toiselle ihmiselle! Ja mahtaa miehelläsikin olla pää hitusen pyörällä. Huh huh. Onneksi aupair ei ollut teillä kauempaa. Vaistositko jo tuolloin ettei kaikki ollut kunnossa? Joskus persoonallisuushäiriöinem voi aiheuttaa selittämätöntä pahaa oloa kun on hänen seurassaan muttei sitä osaa juurikaan paikantaa. Uniin saattaa tulla esim painetta mutta muutoin on tosi vaikea tajuta kun uskoo vain hyvää eli siihen feikkipersoonaan jonka luovat tilanteesta riippuen. Ällöttävää kaiken kaikkiaan. Tsemppiä sinne tontin etsintään, parempaa luvassa 🙂

Ihmettelin sitä,miten paljon joku voi olla puhelin kädessä. Siis aivan 24/7. Mutta nyt ymmärrän. Lisäksi koin aika nopeasti, että hän yritti olla liikaa äiti. Siis tarkoitan tällä sitä, että yritti neuvoa minua siinä miten minun tulee lapsiani hoitaa eikä kuunnellut toiveitani pojan hoidon suhteen (milloin syöttää, mihin laittaa nukkumaan jne). Ajattelin tämän liittyvän tosin vain ikään (hän oli minua aavistuksen vanhempi), mutta kyllä se jotenkin oli vähän liikaa. Ehkä se saikin minut vähentämään töitä ja lopulta en vain kokenut enää tarpeelliseksi että meillä olisi ylimääräinen käsipari. Mutta hassua on se, että kun asiasta puhuimme hän otti sen hyvin ja yhdessö katsoimme muita perheitä. Loppu meni siis todella kivasti ja sit kuulen eri tahoista eri asioita mitä hän on sanonut. Muille aupaireille hän on höpötellyt, että minä olin kateellinen hänelle ja uudelle host äidilleen, että olen lukinnut hänet huoneeseensa. Samaan aikaan hän kuitenkin viestitteli minulle niitä näitä ja piti yhteyttä. 😀 Niin ja samaan aikaan jatkoi yhä edelleen lasteni ja kotini kuvien julkaisua vaikkei täällä enää ollutkaan. Ja tämä on siis alkanut ihan saman tien kun hän on tänne tullut. Ei luoja, ei voi ymmärtää.

Järkyttävä tapaus! Turvallisuuden tunteen menettäminen ja tunne siitä, että joku vieras on tunkeutunut kotiin, on kamalaa. Onneksi maailmassa on kuitenkin hyviä ihmisiä ja tälläkin horror storylla tulee olemaan onnellinen loppu! Respect suhtautumisellesi!❤️

Kiitos!:)

miksi aupair siis alunperin lähti teiltä? 

Olen asiasta kirjoittanut postauksenkin, käy lukemassa! 🙂

Ihanasti hoidat asian kuntoon! 😘❤️ Tsemppi viesti vielä täälläkin. Moni ihminen voisi ottaa oppia sinusta! Ja kaikkein tärkeintä; ihana tietää että olette turvassa!

Voi Laura!<3

Miksi kukaan tekisi tällaista, lähti teiltä hyvissä väleissä ja kunnioitettuna työntekijänä?? Ihan päätöntä.😶
Valitettavaa, mitä lieveilmiöitä somemaailma voi tuottaa. 😣 On siinä varmaan ollut mietittävää, tuoko tämän julkiseksi, kun et kai normaalisti edes kysyttäessä joitain perhettä koskevia asioita kerro?
Onneksi asiat selvisivät, ja nyt lapset ovat vanhempien hoidettavina, eikä kenekään ulkopuolisen.💛

Siis tätä on tapahtunut ihan siitä lähtien kun hän meille tuli ja jatkunut ihan tuohon parin päivän takaiseen asti. Historia kertoo paljon, olen saanut niin paljon tietoa joka tietyllä tavalla selittää asioita vaikkakaan ei niitä oikeuta missään tapauksessa.

P.s. Miten tällainen asia suhteutuu poliisiin? Mitä he voivat tehdä jos joku kertoilee lapsellisia typeryyksiä sometileillään, eihän se ole rikos kun ei mitenkään teitä uhkaa? Sekopäistä toki, ja inhottavaa muttei kai rikos..?

Kuvien julkaisu on. Sitähän on tapahtunut koko ajan. Otettu kuvia Lapsistani ja julkaistu heistä kuvia tarinoiden kera. Eli kyllä siinä on poliisillakin asiaa, etenkin kun ko henkilö tekee töitä lasten parissa ja on saanut viisumin sillä perusteella.

Tässä on jotenkin tämä asetelma vähän hullunkurinen.. 😂 niinkuin nyt melkein valmis juristi ei nyt tietäisi että mikä on rikos ja mikä ei?! 🤔😂 tulla nyt kommentoimaan ettei toisen kuvien käyttäminen olisi laissa kielletty?

Kuulin tästä koko tapauksesta ensimmäisen kerran instatililtäsi ja ei voi kyllä kuin vain ihmetellä. Niin järkyttävää ja tuntuu todella pahalta teidän perheen puolesta. Omaan käsitykseen ei vain mahdu se, että joku oikeasti pystyy tekemään tuollaista ja hänen pitää elää asian kanssa. Luulisi jatkuvan valehtelun, asioiden salailun ja niistä kertomisen yhdessä muodossa yhdelle ja toisella toiselle kuluttavan ihmistä todella paljon pidemmän päälle. Ja mikä saa hänet tekemään noin? Ja kun olen miettinyt asiaa myös siltä kannalta, että päästäisin itse jonkun kotiini, kunnioittaisin häntä ja luottaisin häneen ja sitten käy näin. Miten asian pystyy käsittelemään ja lopulta unohtamaan? Vai voiko sitä ylipäätään unohtaa? Ihan käsittämätöntä toimintaa, ei voi kyllä muuta sanoa.
Todella ihailtava suhtautuminen sinulla tähän koko asiaan! <3 Toivottavasti asiat selkeytyvät ja saatte jatkaa normaalia elämää!

Sehän siinä just on kun ei voi ymmärtää mitenkään. Että miten voi nukkua yönsä kun kaikki on valhetta. Mutta päädyin siihen lopputulokseen,että ehkä siinä alkaa itsekin uskomaan valeitaan? Ei kai mikään muu selitä tällaista?

Kauhuissani olen seurannut sun instagramia pari päivää. Ihan uskomatonta ja pelottavaa… Varsinkin kun henkilö tosiaan työskentelee lasten parissa. Tsemppiä sinne ja hyvin olet kyllä asian hoitanut!! Ja toivottavasti poliisi pystyy tekemään asialle jotakin.

Kiitos tsempeistä. Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa asiaa sisäistämään. Jotenkin ollut niin epäuskoinen olo..

Siis.. tähän ei osaa edes mitään sanoa: mutta aivan käsittämätön, utopistinen – suorastaan UFO – tilanne! Ymmärrän enemmän kuin hyvin, että perus-turvallisuudentunteenne (lasken tähän miehesi mukaan vaikket hänestä ole täällä puhunutkaan) on järkkynyt pahemman kerran – pienemmästäkin. Mulla heräsi jotenkin ajatus, että oliko vain sattumaa että kyseinen aupair päätyi juuri teille vai tiesiköhän, että olet Suomen tunnetuimpia bloggareita? Toivottavasti tästä ei nyt synny mitään kiristysdraamaa tms vielä kaiken kukkuraksi. Itse en lakia tunne, mutta tuntuu aika hassulta näin maallikon korviin etteikö nainen joutuisi jotenkin vastuuseen teoistaan, esim. korvausvelvolliseksi henkisestä kärsimyksestä tms? Ymmärrän toisaalta myös, jollette halua tästä yhtään jo olemassa olevaa isompaa juttua tehdä: tämä on kuin painajainen jonka haluaisi vain unohtaa.
Paljon, paljon voimia ja halauksia koko perheelle <3 Onneksi teillä on toisenne ja asia tuli näin nopeasti julki ja että some näytti myös positiivisen voimansa.

Kyllä. Mies näki painajaisia toissayönä ja minä viime yönä. Jotenkin niin älytön koko tapahtumasarja, ettei oikein tiedä mitä ajatella.. Ei hänellä ole mitään millä kiristää, siitä en ole huolissani. Haluan vain, että hän on mahdollisimman kaukana mun perheestä ja ottaisi tästä vaikka opikseen. En myöskään usko, että suomen viranomaiset haluavat tänne aupair viisumilla aupairia, joka pistää lapsista sometilejä pystyyn ja kutsuu heitä omakseen.. :/ Ja kiitos, onneksi tosiaan tuli nopeasti ilmi ja mies on kyllä ollut uskomaton tuki ja perheeni myös!<3

Suomen viranomainen ei viisumiharkinnassa googlaile tai etsi blogeista viisumihakijan historiaa, vaan tekee päätöksen hakemuksen perusteella. Jos hakijalla on rikosrekisteri, se vaikuttaa. Muuten -anteeksi vain- Suomen viranomainen noudattaa lakia viisumista päättäessään.
Ja ihmettelen lisäksi, että miten teidän au pair on tullut viisumilla Suomeen. Au pairilta vaaditaan oleskelulupa, joka on hippaisen eri asia kuin viisumi. Tai ehkä Porvoossa on eri juttu.

Mikä tarve sinulla on yrittää provosoida? En ole missään väittänyt, että kukaan googlaisi yhtään mitään. Rikosrekisteri vaikuttaa ja toki myös se, jos täällä ollessaan tekee jotain, josta voidaan tuomita. Tästä syystä asian poliisin tietoon veinkin. Mukavaa päivää sinulle! 🙂

Tämä on ollut niin kuin sinulle kuin perheellesi varmasti järkyttävää ja nöyryyttävää. Tunnen kuitenkin suurta sääliä kyseistä, ilmeisesti nuorta naista kohtaan. Mielenterveyden häiriöt ovat erittäin yleisiä, eikä kyseisellä yksilöllä voi olla järin terve ja ehyt minäkuva. Toivottavasti hän ymmärtää hakea itselleen apua, ja lopettaa tämän niin itselleen kuin muillekin vahingollisen toiminnan.

Järkyttävää ehdottomasti. Kovin nuori nainen ei ollut kyseessä, noin minun ikäiseni. Mutta olen samaa mieltä ja minäkin koen sääliä ja surua hänen puolestaan. Sanoin hänelle viimeisessä viestissäni, että toivon hänen ottavan tämän uutena alkuna ja aloittavan ns alusta. Jos koko elämä on pelkkää valetta ja siihen vedetään muita mukaan niin asiat on jo todella nurinkurisesti.

Voimia teidän perheelle <3 ei pysty edes kuvittelemaan mikä shokki varmasti ollut kun asiasta sait tietää ja selvisi kuinka pahaksi asiat olivat ehtineet mennä! Sairasta touhua, toivottavasti au pair tajuaisi hakea itselleen apua :/
(Melkein yhtä kovaa järkytyin kun huomasin että seiska lehden oli pitänyt tästäkin tehdä sivuilleen juttu 🙄 oli ensimmäisenä kännykän selaimessa kun ehdottaa uusimpia uutisia)

Ensinnäkin tämä teidän kohdalle sattunut tapaus on aivan järkyttävä, uskomatonta että tuollaista voi tapahtua. Tällaiset on juuri sitä ”tapahtuu vain elokuvissa” luokkaa, ja taatusti pelästyttää. Voin vain kuvitella fiiliksen kun asiat on pikkuhiljaa alkaneet paljastua. Jaksamisia teidän perheelle! <3 On äärimmäisen hyvä että puhuit asiasta ja hoidit eteenpäin, ja muutenkin kaikesta kamaluudesta huolimatta vielä niin fiksusti omalta osaltasi, vaikka varmasti tuossa tilanteessa tekisi mieli huutaa nimet yms kaikkien kuulolle.

Sitten todellakin vähän asian vierestä, mutta pakko kysyä (instastoryssä sateessa lenkillä kertoillessasi, lippis oli päässä) mikä meikkivoide oli käytössäsi? entä mikä poskipuna ja aurinkopuuteri? Meikki näytti todella hyvältä ja luonnolliselta 🙂

Kiitos kauniista sanoista. Mä mietin että mitä teen.. NImettä varoittaminen on siinä mielessä hyvä tapa, että ihmiset ihan tosissaan ovat varovaisempia ja voivat suoraan kysyä minulta sit jos joku olisi hakeutumassa heille nyt vaikkapa sit aupairiksi. Tällä tavalla annetaan kuitenkin mahis henkilölle lopettaa toiminta. ja siis minähän lähetin hänelle viestiä. Toistuvasti ennen kuin mitään avasin enempää, mutta hän ei vastannut ja otti yhteyttä vasta sit kun huomasi varmaan postaukseni facebookin aupair ryhmissä ja siinäkin jatkoi valehtelua muun muassa olinpaikastaan. Huoh. Pudistelen täällä päätäni. Ja hei. Itseasiassa meikit on uudet, ostin maanantaina Porvoon Ecoskinistä jossa kävin yhteistyön merkeissä hoidossa. Ne on Boho merkin tuotteita, super hyvä hinta laatu suhde ja vieläpä luonnonkosmetiikkaa!! 🙂 Näistä tulee varmasti juttua enemmänkin, mutta kannattaa googlailla!!! 🙂

Mahtava kuulla että postausta tulossa, jään siis odottelemaan 🙂 Juuri luonnonkosmetiikan arvioita mukava kuulla. Täydellisten meikkien etsintä on loputon suo, ja nykyisin itsekkin enemmän pyrkii turhan kemikaalin karsimiseen, kun luonnon aineksista kehitellään niin paljon toimivia tuotteita.

Samaa mieltä! Kun on hyviä tuotteita luonnon aineksista, niin miksipäs ei niitä mieluummin käyttäisi! 🙂

Ei kuulosta uskottavalta tarinalta, sori vaan.

Onneksi sillä ei ole mitään väliä, mitä sinä uskot. 🙂

Olen lukenut tarinaasi tästä asiasta ja olen niin pöyristynyt… Maailma on kyllä välillä niin kiero ja täynnä mitä ihmeellisimpiä tyyppejä… ei voi ymmärtää tällaista. En pysty ymmärtämään sitä hätää ja tuskaa jota sinä ja perheenne olette kokenneet kaiken tämän keskellä. Toivon että kaikki selviää ja asia saadaan päätökseen, jotta voitte jatkaa elämäänne ja saada arkenne takaisin.
Voimia ja tsemppiä <3 olet kyllä rohkea ja vahva nainen ja äiti, jatka samalla tiellä

Pöyristynyt on hyvä sana kuvaamaan meidänki reaktiota. JA sit kun alkaa selviämään koko jutun laajuus niin olin täysin shokissa. Että se ei jäänyt vaan instatiliin vaan kattoi aupair-ryhmät, kaikki aupair perheet ja facen. uskomatonta.

Ihan kamalaa! En voi edes kuvitella, että Suomessa tapahtuu tällaista. Olen pahoillani puolestasi, että jouduitte kohtaamaan nuin häikäilemättömän ihmisen.

Kiitos Johanna empatiasta!<3

Onko tämä au pair nyt muualla kuin Suomessa? Saako udella mistä maasta hän oli? Tuleeko hänelle jotain sanktioita, kun ilmoitit poliisille? Toivottavasti ei jatka kuvien levittelyä, mut jos kuvat on jo kerran nettiin laittanut, niin siellä ne on periaatteessa aina.

En tiedä. Viestissään laittoi että ei mutta oli juuri ottanut sitä ennen yhteyttä perheeseen että on kiinnostunut aupairin paikasta ja jo valmiiksi suomessa. Lisää valheita siis..

Hienoa, että kerroit tästä 🙂 Kuinka helposti ihmisen elämä onkaan varastaa, monella tämä unohtuu kun esim. Facessa julkaisevat perhekuviaan yms. niin että ne näkyvät kaikille. Some tekee ihmisistä sairaita.

Tätä juuri. Tässä tapauksessa vielä enemmän kun mun kuvien lisäksi hän on ottanut omia kuviaan.. 🙁

Olen todella pahoillani teidän perheen puolesta. Tuollaista toimintaa ei sietäisi kenenkään joutua kokemaan, varsinkaan kun kyse on oman perheen turvallisuudesta. Aivan järkyttävää käytöstä häneltä. Toivon todellakin, että hän ei työskentele enää lasten parissa.

Itse au pairina olleena, en pysty ymmärtämään miten hän on voinut tehdä näin. Itse en iki maailmassa tekisi mitään, mikä vaarantaisi lasten turvallisuuden. Heistä tuli mulle niin tärkeitä, että pidin heitä kuin omina sisaruksinani. En missään vaiheessa yrittänyt olla heille ”äiti” vaan ennemminkin turvallinen aikuinen, johon voi luottaa. Toivon kaikkea hyvää teille<3

Kiitos!! Olen samaa mieltä, ennen kuin hän on asiansa hoitanut kuntoon ei ole mitään asiaa tekemään töitä lasten parissa.

En usko, että hänestä olisi fyysiseksi uhaksi, mutta kieroilu ja valehtelu sekä toiveiden huomiotta jättö lasten kuvien kohtalosta on jo aivan liikas!:/

Olen kuullut, ettei tämä pitäisi oikeasti edes paikkaansa. Mikä tässä nyt sitten on totta ja mikä ei? Toivottavasti et tuottaisi meille lukijoille niin suurta pettymystä, että tämä olisi vain keksitty juttu!

mä todella toivon, että olet vain provo.. 🙁 luultavasti lähteesi on vauvapalsta tai vastaava. Tiesitkö että väärä ilmianto on rikollista? Kaiken maaillman itsestäänselvyyksiä sitä joutuukin raapustamaan. Olen aivan todella pettynyt.

Hei! Olen syvästi järkyttyneenä seurannut tätä skandaalia ja oikeasti tsemppiä teän perheelle, pääsette varmasti tämän asian yli ja onneksi hän ei ole elämässänne enää ”fyysisesti”.. Saanko kysyä ehtikö hän olla keskenänsä lastenne kanssa? Toivott ei, mie en sais mielenrauhaa helpolla, noin alemmuuden tuntoinen ihminen vois periaatteessa tehä mitä vain.

Selviätte tästä, aivan valtavasti voimia ❤️❤️

Kiitos suuresti! Mä tein silloin ihan aluksi ulkopuoliselle ihan paikan päältä töitä noin puolitoista viikkoa ja sen jälkeen sit etänä kotoota käsin. Joku siinä tuntui väärältä sit kuitenkin. Olen jälkikäteen miettinyt oliko se sit hänen suhtautumisensa lapseeni. Vähän liian äiti jos niin voi sanoa. silloin pistin sen piikiin etten vaan ole vielä valmis olemaan erossa pojastani niin kauaa.. Vaikea sanoa. Mutta siis kyllä mulla tuli pelkoja ihan aluksi. En jotenkin yhtään osannut odottaa näitä ja sit kun kuvitteli että tässä tää nyt on kuulee vielä jotain lisää. Hui. Mutta kyllä tämä tästä pikkuhiljaa, kiitos teille tuestanne!<3

Eikö sun kannattaisi vielä keskustella tän aupparin kanssa ja selvittää se perimmäinen syy MIKSI teki näin? Se ei ole mikään syy, että on sanonut olevansa lapsellinen. Kyllä hänellä joku tarkoitus on varmasti ollut. Kenties kateus? Vai onko hänen omassa menneisyydessä sattunut jotain traumaattista? Onko hänellä muuten omia lapsia ja miestä? Tää on tosi ikävää mitä sulle kävi, mut yritä ymmärtää ettei tuollainen ihminen välttämättä voi itselleen mitään. Hän on niin syvällä suossa, että saattaa tarvita jo ulkopuolista apua sieltä nousemiseen.

Sitä hän nimenomaan tarvitsee, ulkopuolisen apua siis. Ei osannut kertoa syytä…mutta kuten sanottu, surullista nimenomaan. Mutta se ei oikeuta leikkimään muiden elämillä!:(

Mun mielestä ei oo mitään väärää jos ei halua näyttää lastensa kuvia sosiaalisessa mediassa💓 ymmärrän täysin👍En minäkään välttämättä laittaisi jos omia lapsia olisi🙂 Teit oikein kun kerroit asiasta etkä jättänyt pimentoon ettei muille käy samalla tavalla.

Kullakin on tosiaan oikeus siihen!<3

Ihan uskomaton juttu tämä… Tsemppiä Xenia! <3

Kiitos<3

Mä meinasin meille hankkia au pairin mutta se jää kyllä tämän jälkeen hankkimatta.
Tuollanen ihminen on vaan yksinkertaisesti sairas ei lapsellinen vaan sairas.
Tuollainen limanuljaska pääsee lastenpariin töihin vaikka kuinka ”käräyttelisit” häntä. Ikävä kyllä on kokemusta.

Kieltämättä en itsekään ihan heti lähtisi kokeilemaan uudestaan, vaikka kyllä kuullut, että aupaireja on vaikka kuinka paljon hyviä. Jokaisessa ryhmässä on ne tyypit, jotka eivät ole puhtaalla asialla, valitettavasti! 🙁

Hieman ristiriitaisuuksia tarinassa kyllä on. Ei halua että lasten kuvia on netissä ja kuitenkin tämä ystävällinen ilmoittaja on käänteisellä haulla selvittänyt kuvien alkuperän. Toinen silmiinpistävä seikka on että jos on itse salaa kuvannut ja jakanut nettiin, niin kuvien alkuperäisiä ihmisiä ei saa kuvista selville.
Tarinan heikkous on myös, ettei mitään tietoa henkilöstä anneta, vaikka halutaan ettei jatka samaa… Jatkaminen on helppoa kun henkilöä suojellaan, jos hän on olemassa.
Sopivasti saa sypatiaa. Kovin suuttuu, kun viisumista saa kommentin, joka on ”provo”, vai onko vain totuus, joka ontuu tarinassa.

Niin siis minun instagramistani otetuilla kuvilla löytyi. Sen kuvan kun laittaa googlen kuvahakuun niin löytyy mun blogi ja instagram. Ilmiannon tehnyt henkilö oli ihmetellyt kun yhtäkkiä oli alkanut tulemaan kauheasti kuvia mm lapsistani aupairin tililtä, joka on ennenkin syyllistynyt kuvien varastamiseen. Aupairimme itse ottamat kuvat ovat sit sitä joissa näkyy kasvot. Selvitinkö tarpeeksi ettei jää nyt mitään hampaankoloon? Ja se mitä tulee ko henkilön nimeen. Suosittelen lukemaan muun muassa journalistin ohjeita ja yksityisyydensuojaa rikoslaista. Kaikilla, myös rikollisilla tai syytetyillä on yksityisyydensuoja ja en aio syyllistyä nimen julkaisemalla mihinkään, kun asiasta huolestuneet ihmiset voivat tulla yksityisesti minun luokseni ja tiedustella enemmän taustoja. Tässä ei nyt ole mistään muusta kyse kuin oman uteliaisuuden tyydyttämisestä ja mulle on aivan yksi ja sama se, onko sinun mielestäni ”tarinassani” epäjohdonmukaisuuksia, jotka ovat todellisuudessa vain ”aukkoja”, jotka olet itse täyttänyt mielikuviisi sopivin tavoin.

Luepa postaukseni uudestaan ja ymmärrä se, että se jos et usko minua, ei se ole millään tavalla minusta kiinni. Olet päättänyt niin kovasti minua inhota, että kuvittelet minun keksivän asioita, mutta se ei kerro minusta mitään – sinusta sen sijaan kyllä.

Mulla ei ole mitään velvollisuutta kuunnella kaltaistesi pahanilmanlintujen kyseenalaistamista. Luulisi nyt kenen tahansa ymmärtävän, etten ala todistusaineistoja levittämään blogissa.

Mitä ihmettä? En inhoa sinua, enhän edes tunne sinua. Saako sinulle laittaa vain hymistely viestejä? Eikö tarinaa saa ihmetellä/ epäillä? Täytyyhän sinunkin tunnustaa että se on aika uskomaton. Ehkä se on totta. En ole kiinnostunut henkilökohtaisesti hänen nimestään, mutta suot hänen jatkaa toimintaansa. Olethantietoinen ettei tuollainen henkilö ole tasapainoinen, eikä missään tapauksessa sovi lastenhoitajaksi. Olethan ilmoittanut asiasta poliisille.

Hymistelyviesti on aika eri asia kuin se, että tulet tänne vihjailemaan että valehtelen vain siksi, ettei sinulla ole tiedossa kaikki seikat jo ihan siitäkin syystä, että tästä olen tehnyt rikosilmoituksen. Ja mitä tulee henkilön nimeen. Edelleenkään en itse rupea tuomittavaan käytökseen hänen nimeään julkaisemalla. Tästä olen kirjoittanut aupair ryhmiin ja blogiin ja nimenomaan tällä pyrkinyt estämään sen, ettei kyseinen henkilö voi toimintojaan suomessa jatkaa. En kuitenkaan ala syyllistymään itse laittomaan toimintaan näin tehdessäni, sitä kukaan tuskin voi minulta olettaa vain siksi, että voisin ”todistaa” teille puhuvani totta.

Jos sinä haluat kyseenalaistaa tarinaa, ole hyvä. Minä en ole puhunut muuta kuin totta ja tähän sinun nyt on tyydyttävä.

Hyvä että kirjoitat kokemuksistasi julkisesti, tuollainen huijaaminen tuntuu kamalalta. Siihen voi hyvinkin liittyä narsismi, sillä minullakin oli kerran yksi ystävä jolla oli tapana keksiä monenlaisia tarinoita talosta, suhteestaan sun muusta joita ei ollut. Ilmeisesti jotkut ihmiset hakevat jotain hyväksyntää tai tykkäämisiä valheillaan, vaikka se on lapsellista. Jos tarvitset joskus lastenhoitajaa, toivon että sukulaisessasi tai ystävissäsi on luotettava

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *