Xenia's day

Kuulumisia

Teksti: Xenia

Mä olen niin iloinen, että päätin vihdoin käydä tsekkaamassa kaikki veriarvot, sillä niin moni asia loksahtikin yhtäkkiä paikoilleen. Olen aina pistänyt kaiken väsymyksen unenpuutteen piikkiin, vaikka unta olisikin saanut ihan kivastikin. Toisaalta tämä väsymys on aivan erilaista kuin unenpuutteesta johtuva väsymys. Tämä on sellaista, että ei jaksa fyysisesti tehdä juuri mitään. Kun se voipunut olo iskee, ei jaksa nostaa edes kättään, ilman että se tuntuu kauhealta effortilta.

Eilen mulla oli kohtuu energinen olo ja nukuin tosi hyvin, mutta luoja sentään mikä fiilis tänään on. Aamulla heräsin ja jotenkin olo oli saman tien tosi tahmea. Haluan sen energisen fiiliksen takaisin. Ja sen aion myös saada.

Googletin yksi päivä kaikkein rautapitoisempia ruokia ja olen niitäkin vetänyt kunnolla. Punaista lihaa olen myös syönyt ja samaten maksaa, joten onpahan ainakin kaikki keinot käytössä. Olen myös vältellyt kahvin juomista, vetänyt raudan tai rautapitoisen aterian c-vitamiinin kera, enkä ole käyttänyt maitoa tai maitotuotteita. Jos ei näillä saada nousuun niin sit ei kyl millään. 😀

Täällä on tehty myös isoja päätöksiä talon suhteen ja pian tämä on myynnissä. Pyysin pari eri välittäjää katsomaan paikkoja ja aika selkeästi kyllä nousi suosikki esiin ja teimmekin sopparin eilen. On vaan jotenkin tosi erikoinen olo kun nyt se ihan oikeasti on menossa myyntiin. Kyllähän me ollaan se aina tiedetty, ettei tässä loputtomiin asuta, mutta sitä on niin monen monta kertaa soutanut ja huovannut. Nyt tämä tontti, josta olemme tarjonneet on kuitenkin aivan täydellinen ja näen jo sieluni silmin, mitä sinne voisimme tehdä. En kuitenkaan halua turhaan kuluttaa aikaa innostellen, sillä onhan siinä kuitenkin edellytyksenä se, että tämän saamme myytyä. Meillä on siinä mielessä kuitenkin kiva tilanne, ettei meidän tarvitse tätä myydä. Jos siis näyttää siltä, ettemme tästä saa sitä mitä mielessä on, voimme hyvin mielellään jatkaa asumista tässäkin. Siinä tapauksessa myisimme varmaan sijoitusasunnon asap ja käyttäisimme kenties sitä pääomaa seuraaviin projekteihin ja myöhemmin myös tämän meidän kotitalon lainan lyhentämiseen.

Mietin tuossa nimittäin yksi päivä sitä, mitä mä haluan elämältäni taloudellisessa mielessä. Haluan asua viihtyisässä talossa, joka ei kuitenkaan maksa kuukausitasolla maltaita, haluan turvallisen auton, jolla kuskata lapsia, mahdollisuuden ostaa hyvälaatuista ruokaa riittävästi ja mahdollisuuden matkustaa pari kertaa vuodessa. Toisin sanoen aika lailla elää samalla tavoin kuin nyt, mutta niin, että sijoituksia on vielä enemmän ja lainaa lyhennetty vielä enemmän.

Olin kylläkin aika ihmeissäni kun katsoin juuri lainatietoja pankista ja huomasin, että ollaan keretty lyhentämään meidän asuntolainan pääomaa tosi reilusti kolmessa vuodessa.  Meidänkin lainan kuukausierä varmaan nousee pian kun korot nousee, mutta sitäkin voi sit tarvittaessa hilata alaspäin jos siltä tuntuu tai vaihtaa tasalyhenteiseen. Tuntui kuitenkin järkevältä maksaa hieman enemmän kuin mitä pankki aluksi tarjosi sillä talon myydessä tuo maksettu osuus on ikään kuin ”säästöjä”. Jos ei olisi mitään ajatusta koskaan myydä niin sittenhän maksaisin mahdollisimman pientä erää, ihan kuten länsinaapurissamme on tapana, mutta se ei taida olla meidän kohdalla se oikealta tuntuva tapa.

Ai että, nyt pitää odottaa vielä tunti ennen kuin voi nauttia kahvista. Söin nimittäin just lounasta joten yritän nyt tosissan pitää kiinni siitä, että mikään rauta ei mene hukkaan.

Mä muuten havahduin just siihen, että lähdetään ensi viikon lopulla lomalle. IHANAA! Täytyy kaivaa kesävaatteita esiin!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille! 🙂 Kuvituksena viime kesän saldoa, tuo tämän hetkinen keli ole mitenkään kovinkaan kuvauksellinen. Onpa hassu ajatella, että kevät on taas pian täällä.<3

Lue myös

X