Xenia's day

Kuulumisia ja lisää vaunuasiaa

Teksti:

FullSizeRender-14
Ensinnäkin mun on pistettävä linkki tähän pieneen videoon tytöstä laskettelumäessä. En ehkä kestä miten suloinen!<3 Viikonloppuna tyttö pääsi sekä lauantaina että sunnuntaina nauttimaan laskettelusta ja kyllä muuten on sanottava, että tämän ikäisen kehitys on ihan älyttömän nopeaa. Nyt mennään jo itse pieniä pätkiä köysihissillä (<3) ja alaskin uskalletaan tulla jo aika hyvin, toki niin että mieheni on aina siinä vieressä ja ihan pienessä lastenmäessä vasta!<3
Laskettelun jälkeen vielä pulkkailua ja eilen iltapäivästä otettiin nokka kohti vaunukauppoja, sillä haluttiin hieman kokeilla ja nähdä noita vaihtoehtojamme luonnossa. Ensinnäkin mountainbuggyt meni saman tien vaihtoehdoista pois kun eivät vaan tuntuneet jotenkin hyvältä meille, mutta noi Phil & Teds sportit olivat just eikä melkein. Menevät pieneen tilaan kokoon (piti tietty kokeilla), vauvan saa kivasti kantokopassa kunnes siirtyy sisaristuimeen, tytölle on kivasti tilaa ja saa istua edessä ja renkaat ovat ilmatäytteiset. Värit miellytti silmää ja tuntuma muutenkin. Kaikkein tärkein pointti oli kuitenkin se, että menevät hyvin sit myös toiselle yksinään, ilman että tuntuu ihan hassulta panostukselta.
Mietin tuossa myös sitä, miten me menetellään nykyisten Trailzien kanssa ja päädyttiin siihen että pidetään ne nyt ainakin vielä siihen asti kunnes vauva siirtyisi kopasta pois ja voisi siinä vaiheessa  aina istua esimerkiksi sisaristuimessa tai yksinään noissa Sporteissa jos ne nyt hankitaan. Sitten on useampia eri vaihtoehto alkuun: on yhdet isot vaunut, jotka passaa jos mennään vain vauvan kanssa / tai kun tyttö kävelee esim puistoon ja yhdet kätevät sportti/kaupunkirattaat, joihin kumpikin mahtuu tarvittaessa.
Nämä nyt siis ehdottomasti ykkösvaihtoehtona toistaiseksi, katsotaan milloin uskaltaisi tilailla jos ei muita hyviä vaihtoehtoja tule!
Nyt ollaan muuten viikolla 18 jo! Mihin tämä aika menee niin paljon nopeammin kuin ensimmäistä odottaessa? Alku on ollut mitä on, mutta nyt voin kyllä todella hyvin. Liikkeitä tuntuu jonkun verran, joskin juurikin silleen vaimeena kun istukka on kuulemma ihan kunnolla edessä. Pieniä muljahduksia lähinnä ja sit kyljissä enemmän, yleensä vasemmalla. Muistaakseni mulla oli viimeksi kans istukka edessä, mitenkä se aina löytääkin just sinne ja mahdollisimman alas. Onkohan näissäkin eroja äitien kesken jos oikein tutkisi?
Fiilis  on tosiaan ihan mahtava ja jaksaminen melko hyvää toistaiseksi. Hengästyn kyllä aivan älyttömän nopeasti ja päänsärkyjä ja huimausta on havaittavissa aika ajoin. Närästys on tullut jäädäkseen ja joka aamuyö korventaa niin paljon että nukun ylävartalo tyynykasan päällä. Mukavaa asentoa on välillä vaikea löytää ja esim selällään ollessa tuntuu että pitää ihan haukkoa happea. Mikäköhän on fiilis tuossa 20 viikon kuluttua, en siis valita! <3
Ruoka maistuu yhä edelleen ja nyt myös kana ja muut alkuraskauden inhokit. Salaattia ja muita kasviksia ja hedelmiä menee paljon, mutta sen päälle kyllä myös herkkuja. Yritän nyt pysyä melkoisen alkukirin jäljiltä siinä kahdessa herkkupäivässä per viikko ettei mennä ihan överiksi. Eka viikko meni kyl jo pieleen, hups. Noh, kunhan pääpiirteissään on ruokavalio kunnossa, niin lapsi saa kaiken tarvitsemansa, vaikka kyllä niillä vauvoilla kai on tapana ottaa just se mitä tarvitsee ja sit se on äiti joka kärsii, jos ei ole saanut tarpeeksi ravintoaineita. Näin mä olettaisin jo ihan siksikin että suurella osalla on alkuraskaudessa kaikkea muuta kuin helppoa syödä terveellisesti saatikka syödä ollenkaan!
Sellaisia kuulumisia tällä kertaa. Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille! 🙂

Lue myös

X