Xenia's day

Kuulumisia sinisessä asussa

Teksti: Xenia

PC140601

Kävin eilen hieronnassa ja nukuin sen myötä paremmin kuin pitkiin aikoihin. Mun selkä ja niska ovat olleet aika jumissa ja etenkin iltaisin olen kärsinyt jännityspäänsäryistä ja silmien särystä. Nyt olen ihan oikeasti ottanut hommaksi tämän oman kropan huollon. Minä kyllä liikun ja syön terveellisesti, mutta jos päästän itseni tällaisiin jumeihin, vaikuttaa se luonnollisestikin hyvinvointiin.

Siinä hieronnan yhteydessä tuli puheeksi myös muut kehon huollon muodot. Olen käynyt kiropraktikolla, joka oli mielestäni erinomainen tapa pitää selästä huolta. Hierojani suositteli myös osteopaattia, mikäli tuo selässä oleva lukko ei muutoin lähde pois. Sain ohjeeksi tehdä vastakkaisia liikkeitä ja lisätä näin verenkiertoa tuonne lapojen alueelle.

Lisäksi juttelimme akunpunktiosta, joka kiinnostaa mua valtavasti. Sain pari suositustakin täältä kotikaupungistani, mutta kuulisin niitä mielelläni teiltäkin, jos sellaisia teillä on. Mulle on pistetty pari kertaa akupunktioneula silloin kun kärsin alaselän vaivoista ja voi miten ihana olikin se tunne kun veri alkoi kiertämään kunnolla. Ikivanha hoitomuoto, jota ihan tutkimuksissakin on todettu toimivaksi – tietenkin osaavan ammattilaisen tekemänä.

PC140581

Ja sit muihin juttuihin, nimittäin hormonipuolen juttuihin. Kävin nimittäin lääkärillä tsekkaamassa mikä on tilanne tällä hetkellä. Toinen munasarja näytti normaalilta, eli ei polykystiseltä ja toisessa oli puolestaan joku endometriooma/kysta. Sitä nyt seurataan ja katsotaan mitä sille käy, mutta jos se kasvaa eikä poistu itsestään niin sit se otetaan pois. Mä kyllä arvasin tämän. Mulla on ollut sen verran kipuja nimenomaan oikealla, että sanoin muistaakseni joskus kuukausi sit miehelleni, että siellä on varmaan joku kysta. Muutaman kerran olen nimittäin ollut ihan lattialla kivusta ja se on käsittääkseni aika yleistäkin näihin liittyvissä jutuissa. Se, mikä mulle tuli kuitenkin uutena asiana oli mahdollinen endometrioosi lievänä. Eli nyt kun munasarjat ei näytä tällä hetkellä monirakkulaisilta, niin siellä on muuten vaan jotain ongelmaa..

Sain nyt vielä loppukiertoa varten hormonit tasaamaan ja tukemaan kun luteaalivaihe on auttamatta liian lyhyt. Se tosin saattaa johtua jo alkukiertoon liittyvistä ongelmista, mutta sovittiin, että katsotaan muutama kuukausi ja mennään sit lähetteellä eteenpäin jos siltä näyttää.

Tietyllä tavalla mä en koe tästä kuitenkaan mitään painetta – en ainakaan samalla tavoin kun ennen poikaa. Tottakai haluaisin todella kovasti tulla raskaaksi, mutta aio ottaa siitä samanlaista stressiä kuin viimeksi. Tapahtuu mitä tapahtuu!

Lue myös

X