Xenia's day

Kuumeessa

Teksti:

Kuvan vaatteet saatu Aarre Kid -merkiltä! 

Ihmettelin toissa aamuna kun poika veteli sikeitä lähemmäs yhdeksää – ei nimittäin yhtään hänen tapaistaan. Ajattelin kuitenkin vain, että päiväkodin päikkärit eivät olleet riittävät ja hän otti sit univelkaa kiinni noilla yli 13 tunnin yöunillaan.
Iltapäivästä hän vaikutti kuitenkin väsyneeltä. Ja nosto syliin riitti kertomaan, että kuumetta on. Se on muuten jännää, miten erilaiselta lapsi tuntuu sylissä jos lämpöä on 37 tai 39. Se kaksi astetta on valtava ero.
Mä olen ottanut sen ohjesäännön, että jos kipua ei niinkään ole, annan kuumetta alentavaa lääkettä yleensä jos lämpö on 38,5 tai sen yli. Se on laskenut kuumetta, mutta vaikutusajan loputtua kuume nousee taas ylös.
P8290093
Kuumeessahan ei sinänsä ole mitään erikoista, sehän on elimistön tapa puolustautua, mutta kun en näe pojassa mitään muita oireita. Ei ole nuhaa, ei yskää, ei tunnu valittavan korvia, eikä hän muutenkaan vaikuta kiukkuiselta.
Päätin nyt kuitenkin varata ajan näin viikonlopun alla lääkärille, sillä olisi kiva tietää syy tälle kuumeelle, eihän sitä koskaan tiedä, jos on joku tulehdus meneillään. Parempi katsoa kuin katua!<3
Totesin muuten, että meidän lapset on erinomaisia sairastumaan aina viikonloppua kohti. Periaatteessahan tämä on parempi vanhempien kannalta, mutta se lääkäriajan saaminen ei ole niin kivaa ja ensiavussa istuminen kipeän 1-vuotiaan kanssa ei ole sieltä kivoimmasta päästä – kummallekaan. Vaikka kovasti arvostankin sitä, että meillä terveydenhuolto onkin kaikille mahdollistettu ja vieläpä laadukkaana!
Uni täällä kuitenkin maistuu, poika meni nimittäin taas nukkumaan jo yhdeksän maissa. Eilen hän nukkui lähes kymmeneen asti, sit taas välin 12-14 ja 15-16.45. Selkeästi siis väsynyt ja hyvin läheisyydenkaipuinen. Ollaan makoiltu sohvalla kylki kyljessä aina kun hän on hereillä. Mä nautin siitä, vaikka toki haluaisin ettei poika ole kipeä.
Onkos teillä kokemusta muuten oireettomasta kuumeilusta? Mikä teillä oli kyseessä? Vauvarokko vai mikä?
Ihanaa alkavaa viikonloppua teille kaikille! Meillä onkin luvassa kiire, sillä kattotiilet laitetaan paikoilleen meidän rakenteilla olevaan autotalliin! Se tulee tekemään suuren muutoksen! 🙂

X