Äitiasiaa

Kuumeessa

31.8.2018 Teksti:

Kuvan vaatteet saatu Aarre Kid -merkiltä! 

Ihmettelin toissa aamuna kun poika veteli sikeitä lähemmäs yhdeksää – ei nimittäin yhtään hänen tapaistaan. Ajattelin kuitenkin vain, että päiväkodin päikkärit eivät olleet riittävät ja hän otti sit univelkaa kiinni noilla yli 13 tunnin yöunillaan.
Iltapäivästä hän vaikutti kuitenkin väsyneeltä. Ja nosto syliin riitti kertomaan, että kuumetta on. Se on muuten jännää, miten erilaiselta lapsi tuntuu sylissä jos lämpöä on 37 tai 39. Se kaksi astetta on valtava ero.
Mä olen ottanut sen ohjesäännön, että jos kipua ei niinkään ole, annan kuumetta alentavaa lääkettä yleensä jos lämpö on 38,5 tai sen yli. Se on laskenut kuumetta, mutta vaikutusajan loputtua kuume nousee taas ylös.
P8290093
Kuumeessahan ei sinänsä ole mitään erikoista, sehän on elimistön tapa puolustautua, mutta kun en näe pojassa mitään muita oireita. Ei ole nuhaa, ei yskää, ei tunnu valittavan korvia, eikä hän muutenkaan vaikuta kiukkuiselta.
Päätin nyt kuitenkin varata ajan näin viikonlopun alla lääkärille, sillä olisi kiva tietää syy tälle kuumeelle, eihän sitä koskaan tiedä, jos on joku tulehdus meneillään. Parempi katsoa kuin katua!<3
Totesin muuten, että meidän lapset on erinomaisia sairastumaan aina viikonloppua kohti. Periaatteessahan tämä on parempi vanhempien kannalta, mutta se lääkäriajan saaminen ei ole niin kivaa ja ensiavussa istuminen kipeän 1-vuotiaan kanssa ei ole sieltä kivoimmasta päästä – kummallekaan. Vaikka kovasti arvostankin sitä, että meillä terveydenhuolto onkin kaikille mahdollistettu ja vieläpä laadukkaana!
Uni täällä kuitenkin maistuu, poika meni nimittäin taas nukkumaan jo yhdeksän maissa. Eilen hän nukkui lähes kymmeneen asti, sit taas välin 12-14 ja 15-16.45. Selkeästi siis väsynyt ja hyvin läheisyydenkaipuinen. Ollaan makoiltu sohvalla kylki kyljessä aina kun hän on hereillä. Mä nautin siitä, vaikka toki haluaisin ettei poika ole kipeä.
Onkos teillä kokemusta muuten oireettomasta kuumeilusta? Mikä teillä oli kyseessä? Vauvarokko vai mikä?
Ihanaa alkavaa viikonloppua teille kaikille! Meillä onkin luvassa kiire, sillä kattotiilet laitetaan paikoilleen meidän rakenteilla olevaan autotalliin! Se tulee tekemään suuren muutoksen! 🙂

Kommentit (8)

hei tästä mä olen kuullut, pistän ehdottomasti tämän hoitolaukun vakiovarusteeksi! 🙂

Meillä korkea kuume ilman muita oireita enteili viime syksynä vauvarokkoa. Tosin poika oli silloin myös hyvin kiukkuinen ja huono syömään. Kuumetta kesti sen noin kolme päivää, seuraavana päivänä siitä nousi hennot näppylät ympäri kehoa (muistaakseni lähinnä kasvoihin ja keskikroppaan).

Mä arvelen, että just tästä kyse. Sehän on tosi tarttuvaa ja muistaakseni tytöllä oli sama silloin ekana syksynä hoidossa!<3 Ruoka ei kyllä maistu ollenkaan. Keitin jopa parsakaalia ja porkkanaa lounaalle kun poika niitä rakastaa, mutta eipä kiinnostanut! :/

Veikkaisin vauvarokkoa. Meidän 1,5v. sairasti vauvarokon keväällä neljä päivää korkea kuume yli 39 astetta..eikä muita oireita. Käytin lääkärissä ja lääkäri epäili vauvarokkoa kun ei ollut tulehdusarvoisaa mitään eikä influenssaa. Seuraavana päivänä lääkärikäynnin jälkeen ilmestyi punaiset näppylät ja kuume laski. Kaikkea sitä ei muistakkaan vaikka esikoinenkin on vauvarokon sairastanut. Paranemisia!

Mulla on vähän tällainen fiilis. Kun ei tunnu olevan kipuja (luulisi, että esim virtsatientulehdus yms sattuisi, jos kuumekin päällä). PIan ollaan fiksumpia!<3 Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinne! 🙂

Meillä ihan tuoreeltaan kokemusta kuumeesta, jossa ei muita oireita. Tytöllä nousi viikko sitten su 39 asteen kuume ja tiistaina lääkärissä tutkittiin korvat, streptokokki ym. Kaikki ok ja kuume aina laski lääkkeen avulla ja nousi taas, kun vaikutus lakkasi. Viikon päästä kuumeen noususta taas lääkäriin ja tällä kertaa löytyi selvä korvatulehdus. Heti lähti kuume pois, kun antibiootit sai ja ei siis korvia valittanut missään vaiheessa.
Toivottavasti kuumeen syy selviää teillä pian, pikaista paranemista pienelle 🙂

Meillä 11kk ikäinen vauva oli kuumeessa muutama viikko sitten 5päivää. 5:nä päivänä mentiin lääkäriin ja lääkäri laittoi lastenpäivystykseen pissanäytteen ottoa varten. Ei ollut tulehdusta eikä muita oireita kuin kuume. Jos oli vauvarokko,niin ei ehditty näkemään ihottumaa.

Kannattaa pitää sokeripaloja mukana, jos tietää että ampiaisia on lähellä. Jos pistos tapahtuu niin sokeripala pistoskohtaan ja pitää jonkun aikaa. Paukama on poissa ja myrkky imeytyy sokeriin. Kokeiltu itse ja toimii!

hei tästä mä olen kuullut, pistän ehdottomasti tämän hoitolaukun vakiovarusteeksi! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *