Xenia's day

Kynttiläaddikti?

Teksti: Xenia

PA090608PA090610PA090628PA090629
IMG_1928

Takit, sisustustyynyt ja kynttiläkipot. Siinä taitaa olla mun suurimmat heikkoudet, joista etenkin tämä jälkimmäinen nostaa päätään lähinnä syksyn kynnyksellä, siinä missä kaksi ensimmmäistä innostavat aina kausien vaihtuessa. Vielä mulla on muuten yläkerrassa ihan kukkatyynyt, en ole vielä niihin jaksanut perehtyä sen enempää. Vaihtoehtoja on onneksi kaapeissa ihan omasta takaa, mutten kyllä yhtään ihmettelisi jos ainakin yksi olisi saatava jonon jatkoksi. 😀

Joka tapauksessa, kynttilät on tällä hetkellä kovasti in ja löysinpä siihen liittyen pari uutta kaunokaista mistäs muualta kuin Porvoon vanhasta kaupungista. Ylimmässä kuvassa näkyvä valkoinen ja se kaikkein isoin lyhty olivat viikonlopun löytö ja kylläpä ne näyttävätkin kivoilta ihan sikin sokin erilaisina kokoonpainoina.

Päädyttiin muuten eilen keskustelemaan mieheni kanssa siitä minkälaista tonttia me ensi kerralla lähdetään etsimään. Mies on oikotie-addikti ja aina välillä siellä on joitain kohteita jotka olisi periaatteessa aivan ihania, mutta lähestulkoon aina joku tekijä uupuu. Ollaan niin kovasti tykästytty tähän nykyiseen tonttiin, ettei missään tapauksessa haluta meidän omasta mielestä ”huonompaa” vaan yhtä hyvä tai vielä parempi tontti. Kokoa saisi olla ainakin se 1300 neliötä, ellei enemmänkin ja muutenkin se saisi olla lähellä merta ja kenties jopa merinäköalalla. Rantatonttiin meillä tuskin on varaa, ellei sit löytyisi niin suurta tonttia, jonka voisi lohkoa kahdeksi tontiksi ja toisellekin tontille olisi ostaja tai vaihtoehtoisesti sille rakennuttaisi sijoituskohteen, jonka myisi tulevaisuudessa. Katsotaan mitä tapahtuu kun tämä meidän nykyinen koti on joskus hamassa tulevaisuudessa myyty ja tietty tuo sijoitusasunnonkin kohtalo vaikuttaa. Siis se paljonko voittoa tulee vai myydänkö ylipäänsä koko kohdetta. Yksi vaihtoehto kun on myös jättää se vuokralle.

Hassua jotenkin ajatella, että periaatteessa me voitaisiin myydä tämä nykyinen talo jo joskus lopputalvesta kun ollaan asuttu tässä se kaksi vuotta. Näinhän ei kuitenkaan tule tapahtumaan kun autotalli on vasta ensi vuonna tulossa ja pihakiveykset yms samaten, joten vasta sen jälkeen aletaan silmäilemään uusia kohteita silleen ihan tosissaan. Ja tokihan siinä voi mennä hyvinkin kauan ennen kuin mitään löytyisi, katsotaan mitä käy!

Vanhan kaupungin rakennushommat ovat muuten alkaneet ja tulevana viikonloppuna tullaan tekemään purkutöitä, jotta päästään vanhasta varastosta eroon. Sen jälkeen sit pohjatutkimuksia ja perustustapalausuntoja ja sen jälkeen päästäänkin pikkuhiljaa rakentamaan uutta. Aivan mielettömän hauskaa!

Mä tulin just kävelyltä tuolta sateesta ja vauva jäi vetelemään sikeitä tuohon meidän terassille sadesuojan alle. Kylläpä kävikin kateeksi kun mietti sitä mahdollisuutta että saisi makoilla lämpimässä untuvapussissa sateenropinaa kuunnellen. Mukavaa, syksyistä tiistaita teille kaikille! 🙂

X