xenia's day

Lahjakätkö paljastui

Teksti:

PC010532
Täällä ollaan nyt sen verran joulutunnelmissa, että jätin tuossa eilen aamupäivästä lahjakätkön oven rakoselleen. Seuraavassa hetkessä näen sivusilmällä kun tyttö seisoo avatun oven edessä silmät suurina ja suu pyöreänä ihastellen komeron sisältä paljastuvaa lahjavuorta. Siinä oli sit selittelemistä, että mamma on joulupukin apulainen ja tontut vartioi lahjoja kunnes on joulu. Meni ihan hyvin läpi, mutta tyttö kysyi vielä myöhemmin illalla ”voidaanko katsoa lahjoja” ja mentiin sit käsi kädessä niitä ihailemaan hieman pidempää kunnes lahjat katosivat oven taakse nyt muutamaksi viikoksi. Lapset on kyl niin huippuja, ne jutut on aivan parhaita!
Joululahjojen lisäksi viime viikko on pitänyt sisällään joulukoristeita ja eilen avattiin myös piparkakkujen leivontakausi kun tehtiin pari pellillistä herkkuja lautasella. Mä olen kyllä edelleen sitä mieltä, että piparkakkutaikina on vielä parempaa kuin itse piparkakut ja mitä oli tytön reaktiosta päätteleminen, hän ajatteli aivan samoin.
Tässä muuten onkin enää kahdeksan hoitopäivää ennen kuin tytön joululoma alkaa ja sit saadaan nukkua aamuisin pidempään. Tämä kaamos on kyllä vaikuttanut myös tytön unirytmiin, eilen hän nimittäin heräsi vasta 9.30 (!?!?!) ja mun piti käydä kurkkimassa jo joskus puoli ysiltä että kaikki on ok. Tänään aamusta ovesta ulos lähtiessä tokaisi hän puolestaan että ”pimeää, mennään äkkiä sisään”. Totuus kuuluu lapsen suusta! onhan se nimittäin niin että etenkin nämä sateiset/tuuliset/pimeät aamut on etenkin väsyneenä aika vastenmielisiä välillä. 😀
Mä tosiaan odotan jo joulua kuin kuuta nousevaa ja niin taitaa odottaa myös Englannin puolen perhe. Anoppini tulee tänne ensi viikon sunnuntaina ja loput porukasta sit tiistaina kun keskiviikkona lähdetäänkin reiluksi vuorokaudeksi Tallinnaan.  Sitten muuten ollaankin jo pimeimmän ajan yli ja mennään kohti valoisampaa aikaa, joulua ja uutta vuotta. Maaliskuun alussa puolestaan ystäväperheen kanssa Ras al Khaimahiin, joten viimeistään silloin saadaan aurinkoenergiaa oikein olan takaa. Sitä ennen saadaan kuitenkin toivottavasti nauttia oikein valkoisesta talvesta, mies haluaisi nimittäin opettaa tyttöä laskettelusuksille (ei siis vielä laskemaan, mutta totuttelua) ja minä haluan aivan älyttömästi pulkkamäkeen! Nähtäväksi jää mitä tuleman pitää.
Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

X