Mainos

Lapsuuden unelmat

19.1.2018 Teksti: Xenia

MAINOS SOS-Lapsikylä

Joskus kun meidän tyttö kiukuttelee ihan pienestä asiasta, saataan miettiä mielessäni, että kumpa minunkin huoleni olisivat aina noin pieniä. Seuraavassa hetkessä kuitenkin kiitän siitä, että tyttäreni huolista suurin juuri on se, ettei hän saanut laittaa tyllitutua päälle ulos pakkaseen. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että hänellä on muuten peruasiat kunnossa. Katto pään päällä, turvalliset oltavat ja ympärillä ihmisiä, jotka hänestä välittävät ja sitä hänelle myös osoittavat.

P1120337

Muistan myös omasta lapsuudestani monen monta asiaa, mutta päällimmäisenä mielessä oli ne ihan perusjutut. Se kun vietettiin ihanaa joulua yhdessä, se kun vanhemmat tuli antamaan hyvänyönsuukon ja ylipäänsä se kuinka koin, että minusta välitettiin.

Kaikki lapset eivät kuitenkaan ole yhtä onnekkaassa asemassa ja etenkin äidiksi tulon jälkeen se ajatus sattuu ja koskettaa ihan eri tavalla ja tästä syystä halusinkin lähteä mukaan levittämään sanomaa SOS-Lapsikylästä.

SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.

Suomessa jopa joka kymmenes lapsi kasvaa ilman riittävää huolenpitoa. Jos lapsen elämästä puuttuu turva ja rauha, hän ei haaveile suurista seikkailuista tai siitä mitä hänestä tulee isona, vaan monille meistä itsestään selvistä asioista, kuten iltasadusta, leikkihetkestä tai ihan vain siitä, että joku joskus kysyy mitä hänelle kuuluu.

”Lahjoita unelma lapselle” -kampanja kerääkin varoja kotimaan lasten hyvinvoinnin lisäämiseen. Tuellasi annetaan muun muassa ennaltaehkäisevää kokonaisvaltaista apua ongelmien kanssa painiville perheille, jotta raskailta ja lapsille aina traumaattisilta huostaanotoilta vältyttäisiin. Lisäksi tuki menee vähävaraisten perheiden lasten harrastuksiin sekä sellaisten lasten tukemiseen, jotka eivät voi enää asua omassa kodissaan.

P1120313

Lapsen tehtävä on unelmoida suuria, elää haavemaailmassa ja leikkiä minkä sielu sietää. Minä halusin lapsena milloin mitäkin. Jossain vaiheessa halusin eläinlääkäriksi, seuraavana hetkenä lentoemännäksi. Mieleeni on jäänyt se kuinka veljeni halusi luoda uraa marmeladinsyöjänä. Taisi Brunbergin herkut olla meille molemmille tuttuja spesiaalitilanteista! 😉

P1120269

Yksi suurimmista unelmistani oli kuitenkin se, että minulla olisi vielä joskus oma perhe ja lapsia. Lastensaanti ei tietenkään liity millään tavoin omiin kotioloihin, mutta voin kyllä kiittää omaa kasvatustani ja kasvualustaani siitä, että olen aina kokenut ansaitsevani onnen noin ylipäänsä. Ja sitä kohti onkin sit menty pikkuhiljaa sieltä pieneltä Kap Verden saarelta aina Helsinkiin ja Porvooseen!<3

P1120251

Lapsen ei kuulu huolehtia tulevasta tai stressata elämää. Lapsen arjen tulisi olla niin huoletonta, että he voivat käyttää aikaa mielikuvituksena kehittämiseen ja suurtakin suurempaan unelmointiin. Sanoin tyttärelleni saippukuplia puhaltaessa, että aina saa kuplan puhaltaessaan toivoa jotain. Hänen kasvonsa kirkastuivat entisestään ja jotenkin muistui mieleen se, mikä lapsen arjessa on parasta. Ikuinen optimistisuus!

P1120400

Heti tyttäremme syntymän jälkeen olen alkanut pohtimaan sitä, kuinka tärkeää minulle on se, että heille ovat kaikki ovet avoinna. En välitä siitä meneekö kumpikaan korkeakouluun tai siitä minkälaisen tittelin he saavuttavat, kunhan he tietävät sen, että unelmat on tehty toteutettaviksi. Tottakai elämän realiteetit tulevat monessa kohden vastaan, mutta se on sitä kasvua mikä kuuluu elämään. Lapsen ei tarvitse tässä vaiheessa tietää, ettei hänestä tule Elsa -prinsessaa, hänellä on kyllä koko elämä aikaa ymmärtää se, kun sen aika sit on.

P1120420

Jotta lapsemme voivat unelmoida, pyrimme turvaamaan turvallisen ja rakkaudentäyteisen ympäristön, mutta myös kannustamaan heitä mihin tahansa suuntaan he ikinä haluavatkaan mennä. Yritän aina kehua tytärtäni siitä kuinka fiksu tyyppi hän on ja kuinka paljon hän on saanut aikaan elämässään. Mielestäni hyvän itsetunnon palikat jaetaan jo ihan pienestä pitäen ja hyvä itsentunto myös edesauttaa unelmoinnissa. Tunteehan lapsi silloin olevansa niiden omien unelmiensa arvoinen!<3

Koen itse olevani todella onnekkaassa asemassa ja ajatus ympärillä tapahtuvista vääryyksistä koskettaa aina todella syvältä. Olen lahjoittanut tätä ennen lähinnä yhdelle hyväntekeväisyysjärjestölle ja tämän myötä lähdin nyt SOS-Lapsikylän kuukausilahjoittajaksi.

Lahjoittaa voit sinäkin monella tapaa. Joko lähettämällä viestin SOS numeroon 16499 (10€) lahjoittamalla joko haluamansa kertasumman tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi. 

Tehdään yhdessä jotain lasten unelmien eteen ja mahdollistetaan sitä kautta heille sellaisia asioita, jotka kuuluvat tärkeänä osana lapsuuteen!<3

Lue myös