Mainos: Reima
Mainos | Reima Xenia's day

Lasten välikausivaatteet ja -asusteet

Teksti:
Reima

Kaupallinen yhteistyö Reima

Suomen neljä vuodenaikaa tarkoittaa myös sitä, että lapset tarvitsevat useammat ulkoiluun sopivat vaatteet hieman erilaisiin lämpötiloihin ja sääolosuhteisiin. Talvella pakkasta voi olla 20 astetta ja syksyllä ja keväällä lukemat huitelevat siellä nollan ja plus kymmenen välillä. Näihin keleihin ovat paksut talvivaatteet auttamatta liian lämpimät, mutta toisaalta kesävarustuksellakaan ei oikein pärjää. Tästä syystä puhutaankin välikausivaatteista, joilla oman kokemukseni mukaan viitataan nimenomaan lasten syys- ja kevätpukeutumiseen ulkovaatteiden ja -asusteiden osalta.

Moni lapsiin liittyvä asiavoi olla etenkin ensimmäisillä kerroilla melkoista googlettelua ja sama on kohdallani ollut ulkovaatteiden osalta. On softshellia, kuorivaatetta, vedenpitävää ja hengittävää ja vaikka mitä. Niinpä ajattelin, että nyt kun kokemusta on jo jonkun verran, voisi pieni avaus näiden välikausivaatteiden ominaisuuksista yleisesti olla enemmän kuin paikallaan. Kerron myös sen, mitkä meidän valinnat on ja miksi. Jos joku täältä nimittäin saa vinkkejä niin olen enemmän kuin iloinen. Niitä olen nimittäin itsekin etsinyt monen monta kertaa. Ja mikä onni, että tietoa on tätä nykyä niin kätevästi saatavilla.

_DSC7038 _DSC7145

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä suomalaisen Reiman kanssa, jonka tuotteita olen ostanut ihan siitä lähtien kun tyttö meni päiväkotiin ensimmäistä kertaa. Silloin meidän välikausihaalari oli aivan huikea – Reiman klassikko välikausihaalari kirjavana. Mulla on siitä kuva mun verkkokalvolla, mutten löytänyt mistään muualta. Olenkohan tyttöä siinä edes kuvannut? Siitä on tullut nyt vuosien saatossa jo rutiini, että aina ulkovaatetarpeen äärellä ollaan menty Reiman osastolle. Olen aina pitänyt suuresti heidän ajattomista malleistaan ja värivalikoimasta, mutta ennen kaikkea siitä miten käytännöllisiä, kestäviä ja laadukkaita heidän ulkovaatteensa ovat. Ja toki mieltä lämmittää myös merkin suomalaisuus.

Meidän tämän syksyn välikausivaatteiksi valikoitui softshell-vaatteet, mutta mitä niillä tarkoitetaan ja miten ne eroavat ns. kuorivaatteista. Tässä pieni tietoisku erilaisiin välikausivaatteisiin.

Softshell

Paljon liikkuvan lapsen valinta on ehdottomasti Softshell. Pehmeä ja joustava materiaali on miellyttävä, mutta myös kestävä ja lisäksi softshell-vaatteet ovat tuulen- ja sateenpitäviä. Softshell käy hyvin vaikkapa pitkähihaisen paidan päälle sellaisenaan, sillä materiaali on siinä paksumpaa kuin kuorivaatteissa. Toisaalta sen hengittävyys on tästä syystä kuorivaatetta matalampi, mutta jos ulkolämpötila on sopiva, on se erittäin hyvä valinta ulkoleikkihin. Vesipilari on näissä 10.000 eli se soveltuu soveltuu vaativiin olosuhteisiin. Suojaus kestää vauhdikkaan liikkumisen ja leikkimisen märissä oloissa ja jatkuvan oleskelun sateessa.

Mä olen kyllä todella myyty näille lasten välikausiasuille. Tytöllä on Vandra-takki ja Idea housut, jotka ovat kapeampaa, napitettavaa mallia ja pojalla puolestaan Vantti takki ja Oikotie-housut. Taaperoikäiselle löytyy puolestaan vastaava softshell -haalari. <3 Molempien kengät ovat Patter-mallia, joka on hyvin ajaton malli ja toimii niin leikeissä kuin kaupungillakin. Pipoina lapsilla on siniraidallinen Tanssi-pipo ja vaaleanpunainen Hattara. Käsiä lämmittämässä meidän kaapista vuosi toisensa jälkeen löytyvät välikauteen sopivat Askare-rukkaset ja Pivo-hanskat .

_DSC7162

Kuorihaalarit & takit

Reiman kuorivaatteet ovat ovat vedenpitäviä ja tuulenpitäviä ja lisäksi hyvin likaahylkivää kangasta ja kankaiden hankauksenkesto on mitoitettu korkeaksi ajatellen vähän ronskimpia leikkejä. Kuorihaalarin alle olen pukenut lapsille vähintään hupparin ja kollarihousut, mutta hyvin usein myös villapuvun tai fleecepuvun, etenkin jos lämpötilat alkavat laskemaan reilusti alle kymmenen asteen. Kuorihaalari onkin ehkä Softshelliä kestävämpi, mutta kankaana myös vähemmän joustava. Toisaalta niiden alle mahtuu usein enemmänkin välikerroksia. Aika makuasioita se, päätyykö Softshelliin vai kuorivaatteeseen, meillä on ollut sekä että enkä nyt osaa sanoa huonoa kummastakaan. Ehkä kakkein pienimmälle, sellaiselle joka istuu hiekkalaatikolla ja lätäköissä hankkisin mieluummin kuorihaalarin, joka on vielä aavistuksen kestävämpää kangasta. Ja sit taas leikki-ikäisille ja vanhemmille Softshelliä.

Välikauden ja paksumpien talvihaalarien välistä löytyy puolestaan kevyttoppahaalarit, jotka soveltuvat 5 plusasteen ja 10 pakkasasteen välille. Itse olen kokenut vielä helpoimmaksi sen, että meillä on selkeät syys- ja talvivaatteet, vaikka esim viime talvena taisin pulata niitä edestakaisin päiväkodin ja kodin välillä kun oli niin erityisen lämmin talvi. Toisaalta hyvin usein talvella saattaisi riittää myös kevyttoppahaalari villapuvun kanssa paksumman toppahalaarin sijaan. Vaihtoehtoja on jokaiseen makuun!

Välikaudesta puhuttaessa on vielä pakko nostaa esiin Reiman 3 in 1 takki Sydkap, jossa on irroitettava tikkitakki sisällä ja se soveltuukin siten sekä syksyyn, että talveen ja on lisäksi vedenpitävä eli lisäksi ei tarvitse hankkia sadetakkia. Tähän jos hankkisi erikseen vaikka ulkoiluun sopivat syys- ja talvihousut pääsisi hyvin pitkälle.

_DSC7174

Villapuvut ja fleecevälikerrastot

Mitä olisi syksy ja talvi ilman villapukuja? Väitän, että jokainen suomalainen on lastensa ensimmäisinä talvina päätyneet hankkimaan jonkunlaisen välikerraston ulkovaatteiden alle tai lämmittämään sellaisenaan vaikkapa vaunupussiin. Reimalta löytyy sekä villapukuja, että fleecekerrastoja niin vauvoille, taaperoille kuin lapsillekin ja meidän lapset ovatkin jo korkanneet omansa pihalla haravoidessa.

Molemmilta löytyy Parvin villahaalari, joka tuleekin olemaan käytössä koko kylmän kauden ajan. Nämä ovat niin käteviä pukea sisävaatteiden ja ulkovaatteiden väliin, mikäli ulkona on yhtään kylmempi. Ja talvella jos pakkaset paukkuvat on tällainen lisäkerros aina hyvä paksummankin haalarin alla.

Vauvan kohdalla käytän villahaalaria usein turvakaukalossa (johon ei enää untuvapussi mahdukaan) ja lisäksi se toimii hyvin vauvan lämmikkeenä rattaissa vaunupussin lisänä. Jos viima käy kylmemmäksi voi vaunupussin paksuutta kasvattaa tai vaihtoehtoisesti lisätä vaatekerroksia villapuvun päälle. Meillä on vauvalla käytössä muumikuvioinen Moomin Somnig villahaalari ja siihen matchaava kypärämyssy. Hän on kovin liikuttava näky tässä asussaan!<3

_DSC8076 _DSC6998

Reiman vaate – ja kenkäkoot

Reiman vaatteissa on kasvuvaraa 6cm eli jos lapsi on 104c kauden alkaessa tulee tuon kokoinen vaate toimimaan hänellä aika varmasti koko kauden. Esimerkiksi poikamme on 102cm ja tyttäremme 116cm ja heillä kaikissa vaatteissa koot 104 ja 116cm, jotka molemmilla istuu päälle todella kivasti. Suosittelen tutustumaan etenkin kenkiä ostaessa Reiman kokotaulukkoon, johon on laskettu lasten jalkojen kasvuvara valmiiksi. Minä mittasin molempien jalan paperin päällä ja tilasin juuri sen koon mitä suositeltiin ja meni nappiin molempien kohdalla. Kenkien ostaminen onkin mielestäni se vaikein juttu, joten tuo valmiiksi laskettu kasvuvara on mielestäni hurjasti asiointia helpottava ominaisuus.

Mikä on teidän valintanne lasten välikausipukeutumisessa? Softshell- vai kuorivaatteet?

Käykää kurkkaamassa Reiman talvimallisto täältä. Sieltä löytyy mm. testivoittaja Stavanger -haalari. Kaikki ulkoiluvaatteet löydätte täältä ja lämpökerrastot täältä!

 

X