Xenia's day

Leipuri Xenia

Teksti: Anna.fi

Innostuipa tänään vähän..Ensin tomaatti-vuohenjuustokeittoa, sitten porkkanasämpylöitä, sitten oliivisämpylöitä, sen jälkeen pähkinä-rusinasämpylöitä, ja nyt loihdin vielä nälkäiselle J:lle Tomaatti-jauheliha-vuohenjuustopastaa.. 😀 Voisin tehdä vielä vaikka mitä, mutta luulen, että mun mielenterveyden takia on parempi lopettaa tähän.. Tällaisia sämpylöitä sain aikaan..

Tein kolme eri taikinaa, joissa jokaisen perusosina olivat 5 dl rasvatonta maitoa, pussi kuivahiivaa, kolmea eri jauhoa (sämpylä, ruis, graham), kauraryynejä pari desiä, auringonkukan siemeniä vähän, 1/2 dl oliiviöljyä, ja sitten ensimmäiseen taikinaan paljon porkkanaraastetta (neljä porkkanaa), toiseen oliiveja viipaloituna ja kolmanteen pähkinöitä (murskasin ne tehosekoittimella) ja rusinoita.
    Kaikki kolme sekoitusta toimivat vallan mainiosti, eli herkullisia olivat. Suurimman osan laitan pakkaseen, eli niitä voi sit aina edellisenä päivänä ottaa mielensä mukaan sulamaan.. 🙂 Äsken tein sitten J:lle sitä pastaa, joka näyttää tältä..

Paistoin tuohon 400 g jauhelihaa ja kaksi sipulia, sekä valkosipulin kynsiä muutaman. Sitten lisäsi tomaattimurskaa (1 purkki), tomaattipyrettä (1 purkki) ja ruokakermaa (1 purkki). Tämän jälkeen laitoin jämät vuohenjuustosta, jonka olin kuorinut ensin. Sitten maustin tätä pippurilla, suolalla, ja oregano-basilika sekoituksella, jonka jälkeen annoin sen hautua kannen alla noin puoli tuntia. Sitten vaan keitettyä pastaa (meillä tummia fusilleja) ja kaikki sekaisin, nam!! 🙂
   Nyt taidan ottaa hieman rauhallisemmin kun olen koko päivän häärännyt täällä keittiön puolella. Ihanaa ja rauhallista sunnuntai-iltaa kaikille ja voimía alkavaan viikkoon! 🙂 <3

Lue myös

X