Xenia's day

Lelujen säilytysjärjestelmät

Teksti:

Tietää muuten aina sen, että kausi on vaihtumassa kun minä alan puunaamaan kotia. Tämä syksyn lähestyminen ei ole poikkeus tilanteeseen, vaan olen pikkuhiljaa alkanut käymään läpi eri asioita täällä meidän kodissa.
Ihan ensimmäisenä halusin järjestystä lasten leluihin. Meillä oli pari pahvista laatikkoa, jotka on istuttu hajalle (poika rakastaa mennä laatikkoihin sisälle), ja lelut ovat menneet aivan sekaisin. Laatikoissa oli niin palapelin kuin muidenkin lautapelien osia, legoja ja vaikka mitä, joten otin eiliseksi projektiksi käydä kaikki läpi ja lajitella ne järkevämmin.
Käytiin Ikeassa hakemassa tähän liittyen muutama uusi juttu ja pakko kyllä sanoa, että tällaiselle esteetikolle on ihana asia kun saa lelut päivän päätteeksi siististi piiloon ja vieläpä kohtuullisessa ajassa!
P8130106P8130103P8130109P8130110P8130113P8130114P8130115P8130116
Olkkariin muutti ihan tuollainen säilytysjärjestelmä, jonka päällä voi vaikka istuakin. Laitoin lampaantaljan päälle, niin se näyttää mun silmääni vieläpä oikein kivalta. Tuonne päätyivät hieman isommat lelut, kuten muumitalo tarvikkeineen, työkalupakki ja lääkärilaukku.
Portaiden alle ostimme puolestaan kolme kovamuovista laatikkoa, joista yksi on tytön leluille, toinen pojan leluille ja kolmas yhteisille legoille. Ihan rehellisyyden nimissä ylhäälläkin on vielä leluja, mutta kaikkea ei saa tehtyä päivässä, joten siirrytäänpä sinne seuraavaksi. Samalla kun kävin näitä läpi, pistin osan leluista eteenpäin hyväntekeväisyyteen. Meille kertyy niin kauheasti kaikkia leluja, että juuri sanoin miehelle, että ensi synttäreinä pyydetään erikseen ettei lahjoja tarvitse tuoda tai, että lahjoja voi pistää vaikkapa sinne Unicefin puolelle jos sellaisen välttämättä haluaa antaa. Mä en nykyisin osta enää mitään leluja, säästän lapsille sen sijaan rahaa, arvostavat sitä kenties sit aikuisena! 🙂
Mitenkäs teillä säilytetään lelut? Onko teillä sama juttu, että välillä tuntuu, että lelulaatikot ovat ihan kaaoksen vallassa? 😀 Ihan ahdistaa kurkistaakin niihin..

X