Xenia's day

Lempipaikkani kotona

Teksti: Xenia

Nyt tuntuu jo oudolta puhua tästä asunnostamme kotina. Ollaan oltu koko perheen kesken aina iltaa myöten paikan päällä talolla ja viety tytölle leluja ja tarvikkeita sinne niin että voidaan käyttää jokaikinen minuutti hyväksi ennen muuttoa. Legot kylläkin kalpenee kun rinnalla on daddyn työkalut, niin suloista! 🙂

Meillä on tässä aikamoinen tavoite edessä. Ehkä jopa täysin epärealistinen, mutta onpahan nyt kuitenkin. Meinattiin nimittäin aluksi että tehtäisiin loppuosa saunasta vasta muuton jälkeen, mutta nyt päätettiin että yritetään saada se viikonlopun aikana kuntoon. Eilinen meni Elfan vaatejärjestelmiä kasatessa ja tänään pitäisi saada vaatekaappien ovet paikan päälle ja paikoilleen.

Tuo ”murheenkryyniksi” osoittautunut portaikko saadaan tänään todennäköisesti nostettua ylös, mutta kyllä se aiheuttikin jo stressiä kun kaikki muu on siitä riippuvaista. Lopputarkastus, meidän muutto jne. Muutenhan ei olisi päivän päälle, mutta tämä nykyinen asunto vapautuu 1.4 ja sitä ennen rempataan tuo kylppäri ja toinenkin kylppäri on miehellä työn alla ennen 25.3 Toisin sanoen, täältä on päästävä pois asap kun ei ilman suihku/wc mahdollisuutta oikein voi elää.

Eilinen aamupäivä oli kyllä yksi ehkä stressaavimmista tilanteista koko projektin aikana. Tähän loppuun kohdistuu niin paljon odotuksia ja tunteita että ilon ja turhautumisen kyyneliltä ei olla vältytty. Tuo koti on meille jo niin rakas että melkein turhauttaa pakata illan päätteeksi kimpsut ja kampsut ja tuoda tyttö tänne asunnolle nukkumaan. Mutta minkäs teet kun säännöt!

IMG_3770

Säännöistä puheen ollen. Onko kukaan muu rakennusprojektin läpikäynyt koskaan pudistellut päätänsä tälle valtavalla määrälle byrokratiaa mitä kaikkeen liittyy? Välillä törmää ”sääntöihin” joissa ei ole maallikon silmin järjenhiventäkään. Tulee melkein sellainen tunne, että sääntöjä keksitään ihan vain siksi että niitä pitää olla olemassa. Jo pelkkä lista täytettävistä asioista muuttotarkastuun on aivan käsittämätön. On energiatodistuksen päivittelyä, verottajalle lähetettävää ilmoitusta, lippuja ja lappuja siellä täällä, on todistuksia, allekirjoituksia ja ties mitä. Tottakai kaikki tämä varmasti tietyllä tavoin edesauttaa turvallisen kodin ja ympäristön ylläpitoa, mutta etenkin turhautumisen hetkellä sitä on vaikea nähdä noin.

Siltikin. Kyllä mä tämän tekisin toiste ja mitä mieheltä on kysyminen, todellakin! Tontin kylläkin pitäisi olla jo aika upea, tämä nykyinen talo itsessään kun on niin unelmien täyttymys ettei mitään enempää haluttaisi. Muutamia sellaisia juttuja ollaan kyllä jo nyt huomattu jotka tehtäisiin ensi kerralla toiste, mutta ne on pieniä ja sellaisia jotka lähinnä vaativat hieman extra työtä loppujen lopuksi.

Mies laittoi mulle juuri viestiä että porrastyypit on paikan päällä ja minä pidän täällä peukkuja pystyssä että kaikki menisi hyvin ja päästäisiin ratkaiseva askel eteenpäin. On vähän sellainen fiilis kun pidättelisi hengitystä, ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan? Loppupeleissä me ollaan kuitenkin jo niin pitkälle että voisi melkein sanoa että jalka on jo oven välissä muuttamassa uuteen kotiin. Tuntuu aika mielettömältä. 10 raskasta kuukautta takana. Perheaikaa ei ole ollut samalla tavoin, mutta sen suuremmilta kärhämiltä ollaan selvitty. Naurettiinkin tuossa että tulipahan tehtyä tämä ”testi” jo ennen naimisiinmenoa, heh. 😀

Kuvissa mun ehdoton lempipaikka talossa. Tuo penkki oli must -juttu kun nähtiin se eräässä sisustuslehdessä joskus kauan sitten. Luulin että siihen mahtuisi about 1 ihminen, mutta me mahdutaan siihen kaikki ihan hyvin, Maxia lukuunottamatta kylläkin. Siitä on kauniit maisemat ja on kiva jutella kokin kanssa. Keittiö on meillä ehdottomasti kodin sydän, niin kaunis ja hyvätunnelmainen että oikein sydäntä lämmittää! <3

Iloista torstaita teille kaikille!

 

Lue myös

X