Xenia's day

Lentolupa Check

Teksti: Xenia

Tänään alkoi 27.raskausviikko ja sen kunniaksi olinkin varannut itselleni lääkärin silmällä pitäen Finnairin vaatimaa lääkärintodistusta. Olin itsekin kiinnostunut näkemään, ovatko nuo kohtuu usein kokemani harjoitussupistukset vaikuttaneet mitenkään kohdunkaulaan ja näkemään muutenkin sen, onko vauva jotenkin erityisen iso kun se sf mitta silloin viimeksi yläkäyrillä huiteli.

No selvisipä se, että vauva on ihan keskikoinen ainakin mittojen mukaan. Lapsivettäkin on kuulemma ihan normaali määrä ja kaikki oli muutenkin kunnossa, joten mut on julistettu nyt lentokelpoiseksi viikolle 36 saakka. Ei kylläkään sillä, että enää siinä vaiheessa ihan hirveästi kiinnostaisi lentää.

_DSC1868

Tulevaa lentomatkaa ajatellen meinasin kuitenkin hankkia tukisukat kohonneen veritulppariskin vuoksi ja muutenkin kävellä reilusti tuolla yläilmoissa ollessa. Ei kyllä tule yleensäkään lasten kanssa kauheasti istuskeltua ja toisekseen rakkoa tramboliinina kohteleva vauva pitää huolen siitä, ettei pystykään istumaan tuntia pidempää paikoillaan. Tätä olen nyt lähiöinä saanut kokea kun tuntuu vauvan ottaneen sellaisen spurtin kasvussa, että tilaa mulle ei ole ihan samoissa määrin kuin vielä muutama viikko sitten. Olotila noin muuten on kuitenkin erinomainen ja olen kyllä niin valtavan kiitollinen siitä, että vointi on sallinut liikunnan. Olen nimittäin jäänyt siinä määrin koukkuun noihin jumppiin nyt, että pitää toppuutella itseään pitämään välipäiviä sen sijaan, että joutuisin pakottamaan itseäni ylös sohvalta. Olotilasta puheen ollen meinasin myös käydä mittaamassa nyt yksityisesti ferritiinit kun en niitä neuvolan kautta saa kontrolloitua. Tosi mielenkiintoista nähdä missä ne huitelee nyt vuoden yhtäjaksoisen raudansyönnin jälkeen.

_DSC1863

Tämän illan ohjelmassa on tsekata vielä meidän matkavakuutus ja ottaa tarvittaessa mulle laajennettu moinen, joka kattaa sit tarvittaessa kaiken myös raskauteen liittyen. Vaikka mitään ennenaikaisen synnytyksen riskiä ei nyt olekaan, eihän sitä voi koskaan satavarmaksi sanoa, kuten ei mitään elämässä. Siksi siis uskon vakuutuksiin ja niiden luomasta mielenrauhasta hyvin mielelläni maksankin.

_DSC1606

takki: Asos (tämä)

neule: Pura Finland (tämä)

farkut: Asos (nämä)

laukku: Louis Vuitton Cluny (tämä)

aurinkolasit: Ray Ban (nämä, nyt 25%:n alessa koodilla AURINKO25)

kengät: Steve Madden (nämä)

 

Täytyy sanoa, että odotan kyllä innolla lämpimiä kelejä ja ennen kaikkea sitä valonmäärä. Tänään tännekin on satanut lunta (loskaa) ja ilmeisesti tätä samaa on luvassa koko viikolle, joten tulee varmasti pieni d-vitamiinitankkaus tarpeeseen ennen kuin vauva syntyy. Ja arvaatte varmaan, että täällä on jo joka ilta keskusteltu lasten kanssa tulevasta lentomatkasta, joka ilostuttaa heitä erityisen paljon tuon meidän hotellin lastenaltaan lisäksi. Naurettiinkin tähän liittyen miehen kanssa kun hotellivalikointi on muuttunut hieman tässä vuosien varrella ja tätä nykyä hotellia etsiessä googletan aina hotellin lapsisopivuutta ja erityisesti heidän lastenaltaitaan. Molemmat lapset sellaisia vesipetoja, että saavat lomasta enemmän irti kun uimapuitteet ovat kohdallaan. Ja happy kids, happy parents ja toisin päin.

Nyt tekemään sapuskaa ja sit rentoilemaan. Kivaa alkavan viikon iltaa teille kaikille! 🙂

Lue myös

X