Xenia's day

Long time no see

Teksti: Anna.fi

Joskus pari vuotta takaperin löysin vuohenjuuston ja monet blogiani siihen aikaan seuranneet varmaan muistavatkin kuinka usein tein kana-vuohenjuustosalaattia. Vedin sitä niin pitkän aikaa useamman kerran viikossa, että jossain vaiheessa tuli stoppi. Eilen mua kuitenkin alkoi tehdä tätä herkullista salaattia pitkästä aikaa mieli, joten eikun kauppaan hakemaan aineksia. 
Tähän tarvitaan:
– kanan rintafilee
– pari tomaattia 
– paprikaa
– kurkkua (1/4)
– salaatinlehtiä
– pari kuivattua viikunaa
– n.80g vuohenjuustoa
Mä paloittelen rintafileen noin 4-5 osaan ja paistan sen öljyssä pannulla. Joskus paistan sen kokonaisenakin ja paloittelan vasta sitten, mutta tässä menee aika paljon enemmän aikaa, vaikkakin kana on parempaa tällä tavalla tehtynä. Samaan aikaan pilkon salaattiainekset lautaselle ja viipaloin vuohenjuuston sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Kun kana alkaa olemaan kypsää, pistän vuohenjuuston pannulle, jossa se saa kivasti väriä ja makua. Mä tykkään enemmän kypsennetystä vuohenjuustosta, mutta tottakai tuo toimii myös viileänä versiona, jos se on enemmän mieleen.
Mä yleensä syön todella nopeasti, mutta tämä salaatti edessäni, mulla kuluu aika kauankin aikaa. Jotenkin tuo makuyhdistelmä on niin taivaallinen, että jokainen suupala ansaitsee oman aikansa. Teilläkin on varmaan näitä perinteisiä pakkomielteitä siitä, minkälainen suupala on paras. Mä voin sanoa, että pieni pala kanaa, vuohista sen kypsyneen ja rapean pinnan kera, tomaattia ja viikunaa on ehkä paras makuyhdistelmä ikinä. Jos olette juuston ja kanan ystäviä, teidän on pakko kokeilla tätä! 🙂
Tää oli niin hyvää, että on varmaan pakko saada tätä tänäänkin lounaaksi!
Herkullista tiistaita teille! 🙂 Onko teillä hyviä salaattireseptejä mielessä tällaiselle juustofanille?

Lue myös

X