inspiraatio

Luumun sävy sisustuksessa

27.10.2016 Teksti: Xenia

Mikä siinä on, että aina tähän vuodenaikaan tekee kaiken kynttilöiden ja takan polttamisen lisäksi vaihtaa myös kaikki sisustustekstiilit johonkin syksyiseen sävyyn? Yläkerran aula sai osakseen jo sinisen, beigen ja punaisen sävyjä vaihtotyynynpäällisistä, mutta nyt olen lisäksi saanut fiksaation siitä, että haluan jotain luumun/liilan sävyä sekä meidän makkariin että olkkariin. Sopisi mun mielestä kauniisti sinertävän sävyihin, joita meillä täällä onkin aika paljon! Hieman inspiraatiota ja sävyn selvittämistä ensin Pinterestin maailmasta. Näitä tyynyjä löytyi hakemalla sävyjä mauve/purple/plum. Ilmeisesti kaikki niin lähellä toisiaan, mutta itse näkisin luumun sävyn enemmän punaisena kuin liilan ja mauve on sit hieman haaleampi sävy näistä kahdesta.

plum

kuvat pinterest boardistani

Mun tyynyintoilu on tuskin jäänyt keneltäkään huomaamatta ja tyynyhimotuksen koittaesssa käyn yleensä ensimmäisenä Porvoon vanhan kaupungin sisustusliikkeissä. Etenkin Welmans on täynnä ihania tyynyjä! Jos sieltä ei löyty mieleisiä, käännyn yleensä Next:in, John Lewisin, Stockmanin, Marks & Spencerin, Elloksen ja H&M Homen puoleen. Näistä kaikista löytyikin juuri sopivia tekstiilejä tämä sävy silmällä pitäen, alla omat suosikkini!

liilattekstiilit

1. H&M tyyny

2. H&M lyhty

3. Marks & Spencer tyyny

4. *Gant tyyny

5. *Gant torkkupeitto

6. Marks & Spencer torkkupeitto

Onko teillä joku tietty sisustukseen liittyvä väri mikä viehättää teitä erityisesti näin syksyn koittaessa? Huomaatteko muuttavanne sisustusta aina kevään ja syksyn kynnyksellä?

Lämminhenkistä torstain jatkoa teille kaikille!

*Kaupallisia linkkejä.

Xenia

Instagram

  • Taking a bath tonight. Well deserved after a very hectic week😘❤️ #home #bathroom #bathtub

xeniasday

Kommentit (8)

No just tätä, pienellä saa suuren muutoksen ja parhaimmillaan ”uuden sisustuksen” vain muutamaa tyynyä vaihtamalla! 🙂

Juuuuu mä kans huomaan syksyn ja talven tullen kaipaavani ihania värejä ja pehmeyttä sisustukseen. Mulla on viininpunanen ja vihreä sellaset mitkä himottaa aina syksyn alkaessa:D Myös vaatteissa.
Näistä innostuneena taidan suunnata tänään kynttilänhaku reissulle. Meillä on kotona tällä hetkellä YKSI kynttilä :’DDD
Haleja muru <3 <3

Mä kyllä haaveilen että saisin aina vaihdettua värimaailmaa sisustuksessa vuodenaikojen mukaan, mutta täytyy vaan todeta että olen äärimmäisen laiska 😀 Eli valitettavasti ei tule vaihdettua kun ehkä verhot muutaman kerran vuodessa.. Mutta luumu on kyllä ihana väri ja sopiikin tosi kauniisti syksyyn!

Heh, jostain syystä mulla kyllä riittää intoa kodinlaittamiseen, mutta motivaatio esimerkiksi lukemiseen ei olekaan ihan niin helposti löydettävissä. MIkäköhän siinä on? 😀

Entinen liilanvihaaja täällä hei, luumunväristen kynttilöiden ja tyynyjen seasta 😀 Olen seurannut blogiasi innolla alkuajoista lähtien, vaikka en koskaan mitään kommentoikaan – sulla on ihanan positiivinen ja aito ote elämään ja se näkyy kirjoituksistasi 🙂 Tällä kertaa päätin kommentoida kysyäkseni ajatuksiasi talonne pohja- ja muista ratkaisuista, sillä harkitsemme oman talon rakennuttamista ja olen todella ihastunut avaraan ja kauniiseen kotiinne. Jossain postauksessa mainitsit, että tulevaisuuden taloonne aiotte tehdä asioita toisin. Olisi kiinnostavaa kuulla, mitkä ratkaisut nykyisessä talossanne olette kokeneet hyviksi ja toimiviksi ja toisaalta minkälaisten asioiden kanssa olette ensi kerralla viisaampia? Olisin todella innoisani, jos jaksaisit tästä aiheesta tehdä vaikka oman postauksensakin, mutta toisaalta ymmärrän jos koet kysymyksen liian intiimiksi ja et halua kommentoida asiaa lainkaan! 🙂 Kiitos joka tapauksessa ihanasta blogistasi!

heh, sama juttu muuten mulla, väri mitä inhosin ennen! 😀 Onneksi olkoon jo suunnitteluvaiheeseen, aivan ihanaa tehdä koti ihan alusta alkaen! 🙂 Mä siis tykkään aivan älyttömästi meidän nykyisestä kodista ja lähinnä ajatuksena on muuttaa muutamia juttuja ettei ihan samanlaista tehtäisi. Ajatuksena siis rakentaa yhteensä 2-3 taloa jo ihan siksikin että mies tekee itse niin saadaan asuntolainaa kivasti pienennettyä. Seuraavaan kotiin ajateltiin sellaista ratkaisua, jossa keittiä olisi L:n pienemmässä osiossa ja siinä pidemmässä osiossa sit ruokahuone ja olkkari, niin että keittiö ja ruokahuone siis näköyhteydessä ja sama juttu ruokahuoneen ja olohuoneen kanssa. Lisäksi ajatuksena on leikkiä hieman pinnoilla ja laittaa ehkä sellaista koristeellisempaa juttua seinille (vähän kuin kehyksiä, en oikein edes tiedä miksi niitä kutsutaan, enkku ja jenkkikodeissa niitä on.). Sit todennäköisesti ollaan uskaliaampia kylppäreiden kanssa eli laitetaan enemmän väriä niihin. Eli ei mitään sellaisia ”pakko” muutoksia vaan lähinnä sellaisia, joita on kiva kokeilla seuraavassa projektissa! 🙂 Paljon vielä tsemppiä sinne, ihania aikoja elätte!

Siirryn syksyn tullen puolukanpunaiseen niin kynttilöissä kuin tyynyissä ja torkkupeitoissa ja muissa tekstiileissä. Niillä on hyvä jatkaa jouluun. On niinkuin joulusisustus jo valmiina. Muutoin sohva on tummanharmaa, matot ja nojatuoli valkoiset, kuten myös verhot ja seinät. Näillä mennään tammi-helmikuulle, jolloin alkaa ns. kevätkausi, josta en vielä tiedä minkä värinen se ensi keväänä on. Värimaailman vaihtaminen piristää kummasti, ihan kuin olis uudet huonekalut, vaikka ne on jo 10 vuotta vanhoja ajattomia kalusteita.

No just tätä, pienellä saa suuren muutoksen ja parhaimmillaan ”uuden sisustuksen” vain muutamaa tyynyä vaihtamalla! 🙂

Niin hyvä sävy, viehättää minua myös. Löytyy aika lailla tuolla pohjasävyllä varustetut kuviolliset olohuoneen ruokapöydän tuolit ja tyynyjä sun muita. Ja itämaisesta matostakin taitaa tuota vaaleampaa sävyä löytyä. Jotenkin tosi lämmin ja chic! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *