Xenia's day

Maanantai aamu

Teksti: Xenia

PA280519PA280541

Jotain hyvää näissä kellojen edes takas venkslaamisessakin on. Eipä nimittäin tunnu ollenkaan pahalta herätä kuudelta maanantai aamuna. Toinen juttu onkin sit keväällä..

Suunnittelen tässä viikkoa ja huomasin, että taas on tullut jätettyä muutama koulujuttu viime tinkaan. Toisaalta pieni kiire ainakin omalta osaltani antaa aimoannoksen motivaatiota, eri asia sit kun mennään niin överiksi että ihminen lamaantuu. Sellaista ei kuitenkaan ole omalla kohdalla näkyvissä, onneksi!

Eilinen oli ihan mahtava päivä. Mitään sen kummempaa ei tapahtunut, mutta poltettiin takkaa koko päivän ja fiilis oli todella rentoutunut ja täällä niin kotoisa fiilis. Ajateltiin nyt ilmojen viiletessä ottaa oikein urakalla hyötykäyttöön varaava takkamme, se kun vähentää lämmityskuluja ja tuota puuta on rakennusvaiheelta vaikka kuinka paljon. Eilisen jäljiltä lämpötila alakerrassa on noussut jo asteen ja mä vaan tyytyväisenä nyökkäilen kun tiedän sen näkyvän positiivisesti sähkölaskussa!:)

Sähkölaskusta tulikin mieleen, että meidän energiankulutus on ollut tässä talossa ihan huippuluokkaa. Alunperinhän halusimme maalämpöpumpun, mutta pohjavesialueen vuoksi emme saaneet siihen lupaan. Päädyimme sit toiseen vaihtoehtoon eli ilma-vesilämpöpumppuun eli meillä on ulkona pumppu ja lattian alla puolestaan vesikiertoinen lattialämmitys. Pumppu toimii muistaakseni johonkin 20 pakkasasteeseen asti ja sen jälkeen mennään sähkölämmityksen puolelle (joka on huomattavasti kalliimpaa). Jännitti vähän etukäteen meidän lämmityskulut, mutta maaliskuun lasku ei ollut juuri mitään vaikka kylmiä päiviä olikin ja jouduttiin lämmittämään koko talo asumislämpöön rakennusprojektin jäljiltä. Viimeiseen pariin kappaleeseen viitaten. Siitä tietää et on aikuinen kun sähkölaskun pienentäminen on sydämen asia ja eri lämmitysvaihtoehdoista jaksaa jauhaa roppakaupalla.

Viikonloppu oli ja meni ja tällä vauhdilla seuraava lienee jo ihan muutaman silmänräpäyksen päässä.  Ensi viikonloppuna meillä onkin hauskaa ohjelmaa sillä pidetään rapukekkerit. Mun äiti miesystävineen ravustavat aina kesäisin ja keittävät ravut valmiiksi kaikille pakkaseen. Niistä ovat päässeet nauttimaan koko perhe ja nyt lauantaina sit viimeisen kerran! Ahh, ravut jonkun herkullisen leivän päällä majoneesin, sitruunan ja tillin kera, taivas!

Tuon ruokataivaan voimalla ajattelin siis tällä viikolla olla super tehokas ja tehdä yhden esseen loppuun ja saattaa seuraavan hyvään vauhtiin. Kun nämä on poissa alta, pääsee taas gradun pariin, mut pakko tehdä näitä vikoja pakollisia kun niitä ei tarjota ympäri vuoden.

Ainiin muuten. Nyt on sokeritonta takana reilu kuukausi ja voi morjes että on hyvä fiilis. Mähän sanoin että olen kehon tasapainon löytääkseni yrittänyt syödä glykeemisen indeksin mukaan (eli niin että verensokeri pysyy mahd. tasaisena koko ajan) ja siihen kuluu juurikin lisätyn sokerin ja muiden sokeriksi aineenvaihdunnassa muuttuvien ruokien välttäminen. Nyt voin kuitenkin sanoa että ensimmäistä kertaa elämässä mulla ei ole mitään järjettömiä sokerihimoja. Aina ennen sokerilakossa olen kuitenkin syönyt kaikkea muuta verensokeria nostattavaa, ja keho on saanut aina sen sokeripiikkinsä jostain muusta kuin karkista. Selittää siis varmaan sitä, että ennen olen himoinnut karkkia ihan yhtä lailla kuukauden tauon jälkeen. Tämä taitaa siis sopia mulle! Ihokin on muuten huomattavasti paremmassa kunnossa, eli jos teillä on hormonien kanssa ongelmia, pientä näppyä kasvoilla ja muutenkin vähän sellainen kärttyisä olo, suosittelen kokeilemaan sokeritonta vaikka sen kuukauden! Syötte sen sijaan paljon hyviä rasvoja ja kasviksia, proteiinia ja esim kaurapuuroa, kvinoaa, bataattia jne. Aamupalana kaurapuuro on aivan paras ja sen lisäksi syön vielä joitain kasviksia ja yleensä ainakin yhden kananmunan. Tarpeeksi energiaa ja nälkä pysyykin poissa pitkään (eli siis kahteentoista asti, mä olen aina ollut se jolla on nälkä jo kymmeneltä, viimeistään:D)

Nyt tuli kyllä sellainen liirumlaarum postaus, että on varmaan parempi lopettaa. Tämän myötä toivottelen teille mitä parasta viikon alkua! Kuvituksena tasan vuoden takainen asu, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan miellyttää silmääni edelleen!

X