Yleinen

Mahtava viikonloppu

29.12.2013 Teksti: Anna.fi

Heippahei kaikille! Tässä ei ole tullut oltua kotona yksikseen sitten perjantain, joten blogin päivittäminen on jäänyt täysin. Onneksi pääsin nyt kuitenkin kertomaan teille kuulumisia, muutenhan kokisin tämän päivän aikana vielä pahoja vieroitusoireita! Perjantaina ajeltiin tosiaan Helsinkiin hakemaan S:n veljeä ja tämän tyttöystävää ja istuttiin hetken aikaa Salutorgetissa ja Fazerilla kunnes otettiin metroa autolle päin ja jatkettiin sit Porvooseen. Perjantai-ilta menikin sit meillä kotona hengaillessa kun ei haluttu jättää Maxia heti perään pitkäksi aikaa yksin; niinpä päädyin kokkailemaan meille kaikille risottoa, joka katosi niin nopeasti parempiin suihin, että pakko nyt pistää reseptiä tännekin! 🙂 Makkararisotto neljälle *300-400g chorizoa tai muuta makkaraa (meillä käytössä joku kunnon nakkimakkara joka kulki nimellä yönakki, haha) *pari chilipaprikaa *punasipuli *valkoviiniä pari lasillista *3 dl risottoriisiä *litran verran kanalientä *100g raastettua parmesania *voita Lämmitä isossa padassa (tai wokissa) voi-öljy seosta ja kuullota siinä pilkotut nakit, punasipuli ja chilipaprikat. Lisää riisi noin 5-10 minuutin kuluttua seokseen ja sekoittele kunnes riisi on läpikuultavaa (noin minuutti tässä menee). Lisää pari lasia valkkaria risoton päälle ja hämmennä kunnes neste (ja alkoholi on haihtunut). Keitä tässä välillä litran verran kanalientä ja ala lisäämään sitä hieman kerrallaan risottoon ja odota aina seuraavan kauhan kanssa kunnes neste on melkein kokonaan imeytynyt. Älä kiehuta täysillä vaan ihan hiljalleen, näin risotosta tulee parhaimman makuista. Noin puolisen tuntia ainakin mulla menee ennen kuin toi kanaliemi on kokonaan imeytynyt ja välillä oon sit lisännyt vielä vähän vettä lisäksi jos riisi ei ole ollut omaan makuun tarpeeksi kypsää. Kun riisi tuntuu kypsältä, sammuta pannu, lisää joukkoon nokare voita ja 100g raastettua parmesania ja anna sen jälkeen levätä kannen alla 5-10 minuuttia. Niin hyvää ettei sanotuksi saa, kokeilkaa ihmeessä jos kuulostaa teidän korvaanne hyvältä! Ei varman tartte edes sanoa, että tämä ei ole mitään verrattuna siihen mitä koulussa risotoksi kutsutaan. Mulla se ainakin tökki kuivan koostumuksen vuoksi, tämä kun on ihanan kermaista ja herkullista. Illallisen jälkeen vaihdeltiin joululahjoja, saatiin S:n kanssa muun muassa aivan ihan huopa the white companylta. Sopii täydellisesti meidän sohvalle! 🙂 Loppuilta kuluikin niitä näitä höpötellessä ja viiniä (ja limpparia) nautiskellessa kunnes mentiin puolen yön jälkeen nukkumaan. P1010054 Lauantaina sitten aikaisin ylös, ja Maxin ruokinnan ja ulkoilun jälkeen kauppaan ostamaan aineksia graavilohta varten. Kuulkaa, mä tein sitä nyt meidän vieraille ihan itse, tänään nähdään mitä siitä tulee! 😀 Hieman jännittää, koska tää oli ensimmäinen kerta tämän ruokalajin kanssa, jonka isäni ja veljeni taitavat huippuhyvin joten toivotaan, että en minäkään ainakaan ihan kauhean pahasti mene pieleen! Lauantain lounasta ennen käytiin sitten vielä tossa läheisellä luonnonsuojelualueella näyttämässä Suomen luontoa meidän vieraille ja samalla tuo höppänä sai juoksennella metsässä vapaana.  Lounaan jälkeen meidän pitikin S:n kanssa mennä mun isänäidin eli tuttavallisemmin mummoni 100 vuotis synttäreille. Miettikää miten kunnioitettava ikä, ja mummo asuukin vielä ihan yksin ja on aivan terve. Pitkäikäistä sukua tuolla puolella, mummoni täti kun eli kunnioitettavaan 105 vuoden ikään asti, aivan käsittämätöntä! 🙂 P1010076 Mä laitoin muuten kekkereille oikein hienon mekon päälle ja heti mun alkumaljasta ottamani ensimmäinen kulaus meni ohi suun suoraan mekolle. Tästä on tullut jo melkeinpä vitsi mun ja S:n kesken. Jostain syystä mun on kauhean vaikea löytää lasia huulille jos en samaan aikaan sitä katso. Toivotaan tosiaan, että pieni tyttömme perii koordinaatiokykynsä isältään äitinsä sijaan. 🙂 P1010080 Juhlien jälkeen paineltiin sitten vanhaan kaupunkiin syömään myöhäistä lounasta Gabriel ravintolaan jossa käytiin mun synttäreilläkin. Vedettiin S:n kanssa kirkko-niminen pizza puoliksi ja voi jestas kuinka hyvää se olikaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tuota paikkaa, aivan huippu kerta kaikkiaan. Jopa niin huippu, että mennään sinne tänään myöhäiselle lounaalle kun S:n veli ja tämän tyttöystävä halusivat päästä kokeilemaan ravintolan erikoisempia pizzoja hekin! Sen jälkeen paineltiin sit vielä kotiin leikkimään Maxin kanssa ja valmistautumaan iltaa varten kun meille oli varattu pöytä etanaravintola Timbaalista vanhasta kaupungista. P1010049 Jostain syystä me oltiin kumpikin illasta aivan puhki, joten nukkumaan mentiin paremmalla ajalle kuin perjantaina. Tänään sit tosiaan tarkoituksena käydä Sikosaaressa kävelyllä, kierrellä vanhaa kaupunkia ja käydä katsomassa tuomiokirkkoa, syödä hyvää ruokaa ja jatkaa iltaa sit meillä kotona rentoilun merkeissä. Mieletöntä on ollut saada heitä tänne meitä katsomaan, meillä olisi varovaisena toiveena mahdollisesti käydä vielä viikonlopun verran Englannissa ennen lapsemme syntymää, mutta voi olla, että koiraa ei haluta vielä niin nuorena jättää muiden hoiviin, olisi kuitenkin hyvä, että Max olisi sisäsiisti yms ennen kuin joku toinen joutuu tätä torveloa pari päivää kaitsemaan. 🙂 Kuvissa mulla muuten ensimmäistä kertaa kaulassa S:n antama joululahja, joka on aivan ihanan lämmin ja sopii vieläpä täydellisesti tähän viininpunaiseen laukkuuni. Siihen kun yhdistää mustat leggarit, rennon mustan ”mekon” ja ylipolvensaappaat, niin ei kauheasti voi mennä pieleen.

mekko: Evechic 

leggarit: H&M

saappaat: Burberry

takki: Burberry

laukku: Prada

Huivi: Acne

Mukavaa sunnuntaita teille kaikille! 🙂

ps. Alet vielä kovassa käynnissä. Kannattaa tsekata Nellyn, Evechicin, Bubbleroomin ja Booztin alet! 🙂

sisältää mainoslinkkejä.

Lue myös

Suosittelemme