Xenia's day

Makuuhuoneeseen hotellifiilistä

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö VM Carpet:in kanssa

Mä en oikeastaan ollut tutustunut kokolattiamattoihin ennen kuin tapasin mieheni. Englannissa kun ne ovat arkipäivää ja lähes jokaisessa talossa on vähintään yläkerrassa ja makkareissa kokolattiamatto parketin tai laminaatin sijaan. Mä olen päätellyt sen johtuvan siitä, että englantilaiset talon on lähes aina aika viileitä. Tai siis, lämmityksiä ei pidetä samalla tavoin tasaisesti päällä kuin täällä eikä esim talojen eristykset ole samankaltaiset kun meillä täällä Suomessa. Siispä matto on lämmin ja mukava vaihtoehto jalkojen alla.

Mä olen aina ollut vilukissa enkä voi esimerkiksi sietää kylmää lattiaa jalkojen alla esimerkiksi sängystä ylös noustessa. Pidän kyllä suuresti siitä, että parkettia näkyy monissa paikoin, mutta matot tekevät tilasta mielestäni viimeistellyn, kotoisan ja ovat tietenkin akustiikankin kannalta hyvä juttu. Väittäisin, että meilläkin on kotona suuri osa lattipinta-alasta mattojen peitossa, enkä suoraan sanottuna voisi kuvitella muuta.

Untitled_DSC4251

Nyt kun vaihdettiin sit meidän makkarin järjestystä yläkerran aulassa olleen sohvan siirtyessä sinne, aloin miettimään maton vaihtoa sellaiseen, joka kokoaisi koko tämän tilan yhdeksi kokonaisuudeksi. Pienemmän maton kanssa sohva jäi jotenkin irrallisemmaksi ja käytinkin siinä sohvan edessä lampaantaljoja vähän kuin optisena harhana.

Päädyin selaamaan VM Carpetin sivuja ja lähdin heidän kanssaan yhteistyöhön tämänkin huoneen tiimoilta. Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen jokaiseen heidän valmistamaansa mattoon ja täytyy sanoa, että tämä kerta ei todellakaan ollut poikkeus, päinvastoin. Aika paljon siinä vaadiittiin, että saatiin tuo matto asetettua tuonne, mutta onneksi isäni oli auttamassa ja parin miehen voimin homma oli valmis todella nopeasti! Ja voi vitsit miten ihanalta lopputulos näyttääkin!!

_DSC4524

Valintamme Silkkitie-matto on jalkojen alla niin pehmeä, etten oikein sitä osaa edes kuvailla. Meidän makkari muuttui kertaheitolla vieläkin kutsuvammaksi ja lapsetkin rakastavat katsoa viikonloppuaamuin telkkaria nimenomaan lattialta käsin. He tuovat siihen oman peiton ja tyynyt ja makoilevat vierekkäin. Pehmeä alusta siis niin jalkojen kun ihan koko kehonkin alle!<3

Meidän matto tilattiin mittojen mukaan niin, että jätettiin huoneen reunoihin noin 20cm tilaa. En halunnut ihan kokolattiamattoa, vaan maton, joka on lähes koko huoneen kokoinen. Ja meni kyllä nappiin! Meillä on väreistä valkoinen, joka on tuollainen kaunis pehmeä luonnonvalkoinen, joka elää valon mukaan. Päivisin se on valkoinen, illalla lämpimämpi vaalea beige. Aivan täydellinen mun makuuni!

Mitäs pidätte? 🙂

Ihanaa alkavaa viikkoa sinne kaikille!<3

X