xenia's day

Matkaan valmistautumista

Teksti: Xenia

Täällä eletään periaatteessa hyvin innoissaan seuraavan viikon matkasta, mutta samaan aikaan on paljon kysymyksiä siitä, mitenkä homma pelaa jos ilmailualan lakko sattuu juuri meidän lennolle.

Koskaan en ole osunut lakon kanssa matkalle, joten muitakin kysymyksiä on. Jos esim lentomme sinne viivästyisi usealla päivällä, kai me saamme vaihtaa myös paluulentoa? Mitään järkeä kun ei ole pienen lapsen kanssa lähteä matkaan muutaman päivän vuoksi niinkin pitkälle tai vain lähteäkseen takaisin saman tien. Siinäpä vasta loma.

Jos siellä on teitä, jotka olette joutuneet lentojanne siirtämään lakon vuoksi, miten menettelitte? Peruitteko koko homman ja siirsitte myöhempään ajankohtaan vai miten? Ja mistä hankitte korvaukset esim hotellilta? Vakuutuksenne kautta/maksukortin kautta vai suoraan liitolta?

Noh, matkaan valmistautuminen ei tällä kertaa ole ihan perinteistä, mutta kyllä täällä ollaan niitä mukaviakin juttuja ajateltu. Muun muassa sitä, mikä ihme mulle mahtuu päälle ja todettu, että trikoiset maximekot ovat parhaita. Bongailin näitä muutaman jo joulujen jälkeen aleista sekä itselleni että tytölle ja omaksi suosikikseni sieltä nousi tämä kaunis, mosaiikkikuvioinen mekko!

P2140114P2140119P2140126

Olen myös etsinyt hyvää uimapukua, toistaiseksi erittäin huonoin tuloksin. Sanotaanko näin että ne normilinjojen uimapuvut ovat aika härskejäkin siinä vaiheessa kun maha vie niin paljon kangasta, mutta äitiysversiot on puolestaan mun mielestä hyvin usein aika epäimartelevia. Ajattelin siis selvitä bikineillä, monessa alaosassa kun on solmimisnauhat niin ei pureudu inhottavasti ihoon. Yläosaksi vain muutama isompikokoinen malli tyttäremme syntymän jälkeiseltä ajalta ja siinäpä se.

Mun matkalaukkuun päätyy siis paljon mukavia mekkoja, neuletakkeja ja muutama huivi. Kengiksi kauniit sandaalit, valkoiset lenkkarit ja parit balleriinat, jotka on mukavat jalassa. Mä alan nyt huomaamaan sen kuinka tärkeät hyvät kengät on raskauden aikana. Painoa tulee ihan yhtäkkiä lisää ja kehon painopisteet muuttuu. Eilen sattui sellainen lumimyräkkä että oli pakko vetää uggit jalkaan lenkillä, mutta jalkapohjien särky yli tunnin tarpomisen jälkeen oli sellaista, että totesin tuon jäävän viimeiseksi kerraksi. Pitäisi hankkia jotkut talvilenkkarit etten pilaa jalkojani..

Tänään meillä on lounastreffit tyttöporukalla. Hauskaa nähdä kun meidän tytär pääsee ihastelemaan viime viikonloppuna nimensä saanutta pientä vauvaa. <3 Sen lisäksi päivä onkin täysin suunnittelematon, paitsi että jossain vaiheessa on tehtävä kunnon lumityöt. Sen verran raskaalta näyttää lumi, että taidetaan tehdä ne koko perheen voimin alkuillasta, tyttö kun on aina vapaaehtoisena siellä heiluttelemassa pinkkiä lumilapiotaan!<3 Mä en uskalla työntää niitä paksuimpia/märimpiä kinoksia ellei ole pakko, viimeksi kun tuli supistuksia sen jälkeen. Mä pysyn siis harjan varressa tänä lopputalvena. Harmi sinänsä koska lumityöt on mun mielestä paras kuntoilumuoto ikinä. Siinä saa kyytiä koko vartalo!

Me muuten aloitettiin nyt Game of Thrones sarjan jälkeen Vikings-sarja ja en voi kuin ihmetellä miten me aina onnistutaan valikoimaan kaikkein brutaaleimmat tekeleet. Oli kyllä taas sellainen jakso eilen, että tuli yöuniinkin. Pitänee taas mieluummin keskittyä lukemiseen ennen valojen sammuttamista, mulla on tällä hetkellä meneillään Purppuranpunainen Hibiskus – kirja, joka vaikuttaa tähän mennessä oikein hyvältä..Bongasin kirjakaupasta pokkarialen kun olin hakemassa tytölle tarrakirjoja lentomatkaa varten (parasta ajanvietettä myös ravintolassa yms!!!!) ja tuli hankittua pari muutakin kirjaa ihan paperiversiona. Tänään illalla siis aikaisin sänkyyn ja eikun lukemaan. Yöunet on varmasti rauhallisemmat niin.

Mukavaa torstaita teille kaikille!

X