Baby Bear Grows

Matkakehto

15.9.2017 Teksti:

P9080136P9080140
Meillä oli alunperin tarkoituksena nukuttaa vauvaa matkamme ajan isossa matkasängyssä, jossa olisi esimerkiksi unipesä tuomassa turvaa. Ajatus ei kuitenkaan miellyttänyt minua, koska vauva aika usein punkee itseään sängyn reunaa  kohti kasvoineen ja jotenkin se ajatus paksusta unipesänreunasta ei tunnu kauhean turvalliselta, joten halusin jotain hieman ”yksinkertaisempaa” ja turvallisempaa vaihtoehtoa vauvan nukuttamiseen, niin että hän kuitenkin tuntee olonsa turvalliseksi. Siispä iso matkasänky oli poissa pelistä.
Päädyin sit itseasiassa amazonin kautta löytämään tämän Inovi Cocoon-matkakehdon, joka nopean googlettelun perusteella oli Suomessa halvempi kuin Enkuissa. Mulle kävi vielä hirveä tuuri, löysin tämän nimittäin käyttämättömänä todella edullisesti torista.
Kehto painaa vain 3.7 kiloa ja menee kantokassissaan käsimatkatavarana. Se vetää sisäänsä noin 9 kilon painoon asti ja on mielestäni aika ergonominen vaihtoehto vauva-aikaan kun lapsi tuskin koko yötään putkeen nukkuu ja todennäköisesti vauvaa saa nostella tuolta usein.
Lisäksi tähän kuuluu myös suojaverkko, joka on loistava lisä jos tämän haluaa nostaa ulos esimerkiksi kesällä. Ei hyönteiset pääse vauvaan käsiksi. So far so good, vauva on nukkunut tässä päikkäreitä oikein hyvin (jopa 4 h putkeen) ja mielestäni onkin kiva, että on ”tuttu” sänky mukana matkalla, ei ehkä sit ympäristön muutos häiritse yhtä paljon. Matkan jälkeen tämä toimittaa sit jälleen päiväpedin virkaa meidän alakerrassa.
Näin viikon kokemuksella siis valtava peukku tälle matkakehdolle. Patja on juuri sopivan napakka, olematta kuitenkaan kivikova ja toki plussaa myös muotoilusta, joka omaan silmääni on varsin onnistunutta. Näitä myydään lähes kaikissa lastentarvikekaupoissa, aika eri hinnoin tosin joten kannattaa olla tarkkana. Niin, ja tsekatkaa ehdottomasti huutonetit ja torit, sillä näin näitä siellä useamman!
Onko tämä teille tuttu lastentarvike?

Kommentit (5)

Todella kätevää ja matkan jälkeen sanon että joka sentin arvoinen, etenkin kun poikamme nukkuu päiväunet aina siinä! 🙂

Ostin tuon saman mökille vauvan sängyksi. Vietimme siellä kesällä 5vkoa ja nyt käymme siellä harvase viikonloppu ja sänky on toiminu oikein hyvin. Hieman hirvitti patjan kovuus, mutta hyvin on vauva viihtynyt??. Pari kk neiti mahtuu siihen vielä ja sotten on keksittävä uusi sänky.

Ihan tiedoksi että unipesät on kyllä turvallisia sekä aivan vastasyntyneelle että isommallakin vauvalle jolloin pelkkää paksua reunustettu voi käyttää pinnasängystä reunapehmusteena.Vauva nimenomaan puskeekin päätään tuohon reunukseen koska kokee olonsa turvalliseksi kun on jotain ympärillä.Terve vauva kyllä pyörittää päätään eikä tuosta ole mitään vaaraa.Unipesät ja erilaiset ”vanulla täytetyt makkarat” ovat käytössä myös sairaaloissa.
Tuollainen kehto on tietysti oikein hyvä nukkumapaikka pienelle vauvalle,mutta ei enää yhtään isommalle joka yrittää nousta ylös.Joten käyttöaika on hyvin lyhyt.Matkasänky korkein laitoineen on huomattavasti turvallisempi nukkumispaikka isommalle vauvalle.Se on tietysti hyvin yksilöllistä milloin vauva alkaa pyrkiä ylös.Meillä toinen lapsista noin puolivuotiaana,jolloin pinnasängystä pohjakin piti laskea alas kun ponnari ensin polviseisontaan ja muutaman päivän kuluttua pinnoja vasten ylös. Kuopus teki seisomisharjoituksiaan vasta pari kuukautta myöhemmin. Todella kaunis tuo kehto on ja vastasyntynyttä tietysti helpompi nostaa ylös siitä kuin matkasängyn pohjalta.

Kuinka Max on suhtautunut tulokkaaseen?

Meillä oli tuollainen käytössä ensi sängyksi keskosvauvalle, sopiva korkeus sängyn viereen ja ostin siihen lisäksi toisen patjan kun käytössä oli kätkythäkytin kun tuo mukana ollut jäi jonkunverran kovaksi hälyttimen päällä. ?

Todella kätevää ja matkan jälkeen sanon että joka sentin arvoinen, etenkin kun poikamme nukkuu päiväunet aina siinä! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *