elämä

Mattoa vaihtamalla koko huoneen ilme uusiksi

13.10.2018 Teksti: Xenia

Syksyn saapuessa purrut sisustuskärpänen sai mut sen verran sekaisin, että päädyin muuttelemaan lähes huoneen kuin huoneen tilannetta. Yläkerta on saanut uusia (tai itseasiassa vanhoja, mutta siitä lisää myöhemmin) valaisimia, meidän makkari kokenut muutosta ja viimeisenä vaihdoin vielä päikseen olkkarin ja meidän pojan huoneen mattoa. Ja voi vitsit miten tyytyväinen lopputulokseen olen!

Sitä ei monesti tule edes ajatelleeksi, miten matto kokoaa yhteen huonekaluja. Se voi olla joko koko huoneen väripilkku, josta voi poimia värejä tyynyihin ja muihin yksityiskohtiin (kuten meillä muuten ennen), tai se voi olla neutraali tausta, jonka oheen voi sitten tuoda milloin mitäkin sävymaailmaa  – vaikka sit aina kauden mukaan.

PA050055

Meidän Boconceptin siniharmaa matto on kyllä kaunis, mutta koen sen siinä mielessä haastavaksi, että koen monen muun kuvion ja sävymaailman riitelevän sen kanssa aika pahasti. Muutama vuosi se nyt on jo ollut siellä, joten ajattelin, että pieni vaihtelu virkistää! Ja mikä parasta. Se sopii todella hyvin meidän pojan huoneeseen!

Olen harkinnut tilaavani jossain vaiheessa maton tähän vieläkin isompana, sillä tuo meidän sohva on aika kookas ja todennäköisesti tarvittaisiin matto joka olisi vielä metrin pidempi ja ehkä 50 cm leveämpi, että sen saisi kauniisti sohvan jalkojen alle.

PA050066

Mä olen kyllä mattoihminen henkeen ja vereen siinä mielessä, että ne tuovat mun mielestä paljon pehmeyttä ja kotoisuutta tilaan kuin tilaan. Toki käytännöllisyys on aina huomioitava ja mattoa valitessa kannattaakin muistaa tuleeko se esimerkiksi koiratalouteen tai lapsitalouteen. Kuten kuvistakin näkyy, meillä on esimerkiksi tällä hetkellä matto veks tuosta ruokailuryhmän alta, sillä pienimmäisemme on melkoinen sottapytty, kuten arvata saattaa. Annetaan siis hänen nyt harjoitella ihan rauhassa syömistä ja mietitään sitä mattoa ehkä vuoden päästä!

PA050070

Napsin muitakin kuvia olkkarista, eteisestä ja olkkarin jatkeena olevasta aurinkohuoneesta kerta vauhtiin pääsin. Mulla on itseasiassa mietinnässä vielä pieni venkslaus tuon aurinkohuoneen suhteen, mutta katsotaan missä vaiheessa mä ehdin päästä tätä toteuttamaan. Tuntuu, että tämä syksyn alun kiire yhdistettynä sairastelusumaan on saanut aikaan sen, että deadlinea pukkaa päälle ihan koko ajan. Vierashuonekin on nimittäin työn alla – kirjaimellisesti. Siellä on nimittäin paljon uusia kalusteita, jotka odottavat kasaamista tai seinälle laittoa. Itseasiassa sieltä on tulossa sit työpöytä ja kirjahylly myyntiin muutaman valaisimen lisäksi, ehkä pistän niitä sinne xeniasecond-tilin puolelle sitten.

PA050084

Kun tuolla nyt näkyy keittiö, niin yksi asia on varma ja se on se, että mahdollisessa seuraavassa kodissa rakennetaan niin sanottu aamiaiskaappi, johon saa kaikki kodinkonemöröt piiloon. Monet niistä ovat nimittäin kaikesta käytännöllisyydestään huolimatta jotenkin niin möhkäleitä tuolla tasolla. Näin kuitenkin eletään tällä hetkellä, eivätkä ne nyt niin häiritse. Tämä lähinnä vain sellaisena, ”jos jostain pitäisi valittaa” -kommenttina.

PA050098

Mä edelleen haaveilen sellaisesta kyvystä, jossa seinäpintojen sävyä voisi muuttaa kuten paint ohjelmassa  – klikkaamalla kerran. Mun makuun nämä seinät voisivat nimittäin olla asteen tai kaksi tummemmat, mutta siinä on sen verran suuri työ, ettei sitä kaiken muun edelle oikein jaksa laittaa – kun ero ei sit kuitenkaan ole niin suuri. Nää on nyt taas näitä ajatuksia, mutta veikkaan, että aika moni muukin remontoija on haaveillut samaisesta kyvystä.

PA050091

Hassua muuten miten meidän aurinkohuoneesta on tullut yksi lasten suosikkileikkipaikoista. Poika konttaa monesti tuonne ihan nurkkaan kikatellen ja viedä sinne mukanaan tuhat ja yksi leikkilautasta ja lusikkaa. Hän rakastaa yli kaiken leikkikeittiötä, jossa ”kokkaavat” siskonsa kanssa rinta rinnan (noin 90% ajasta toisella on kuitenkin just se väline minkä toinen haluaa.:D) meille ruokia ja tuovat niitä maisteltaviksi.

Toinen symppis juttu mikä on kerrottava on se, että tyttäreni tekee nyt minun syntymäpäivälahjojani joka päivä päiväkodissa. Joka kerta kotiin tullessaan hänellä on uusi nippu piirustuksia, joita en saa katsoa ja hän vie ne saman tien yläkertaan ”piiloon”. Todella vaikea arvata piiloa kun hänen sänkynsä alle ei mahdu enää mitään muuta ja siivotessa pitää erikseen pyytää mies apuun tuolla. Eihän niitä tietenkään sovi kurkkia!;)

No, kylläpäs taas lähti lapasesta tämä höpöttelyni. Mutta eikö sovikin tuo neutraalimpi matto olkkariin?:) Matto löytyy täältä, jos jotakuta kiinnostaa! 🙂

Ihanaa lauantaita kaikille!<3

Xenia

Instagram

  • Loving everything pink at the moment! 🌸🎀💝👛 this outfit now on my blog. Have a good weekend everyone!😘 #outfits

xeniasday

Kommentit (16)

Hyvä postaus! Matto on kyllä niitä asioita, joissa yleensä isompi on parempi 🙂

Uutta olohuoneen mattoa kaipailisin..Kumpi väri teillä noista matoista on; vaalea beige vai luonnonvalkoinen?

Tää on luonnonvalkoinen!:)

Kaunista! Ja ihanat nuo neuletyynyt – mistä mahtavat olla 😊?

Neulekuvioidut tyynyt on ostettu Vanille Home sisustusliikkeestä! 🙂

Voi vitsit miten pidänkään blogistasi! 😍 Näitä sisustuspostauksia lukee enemmän kuin mielellään, ihana saada inspiraatiota omaan kotiin. Saako udella mistä noi valkoiset verhot aurinkohuoneesta on ostettu? Ihanaa syksyn jatkoa 😊

Kiitos ihanasta palautteesta Isa!<3 Verhot on Elloksen omaa mallistoa, tarkemmin otettuna nämä!

Tuo yksivärinen matto on kyllä silmälle miellyttävämpi ja kokonaisuus jotenkin rauhallisempi. Itse tykkään yksivärisistä koska kuviot helposti riitelee muitten juttujen kanssa. Verhoilla ja tyynyillä saa sitten väriä. 🙂

No tätäpä juuri. Jos sit haluaa kovin yksinkertaisia tyynyjä niin värikkäämpi tai kuviollinen matto toimii hyvin! 🙂

Niin kaunista teillä:) minkä merkkiset ovat nämä valkoiset verhot,ovat niin kauniin näköiset?

Kiitos!<3 Olkkarin verhot on Himlan, nämä tarkalleen ottaen! 🙂 Ja sit aurinkohuoneessa on Elloksen oman malliston vastaavat eli nämä! 🙂

Hei, mistä on tuo aurinkohuoneen ”lepakkotuoli”? 😊 etsinnässä juuri olohuoneeseen jokin siro lepotuoli, tuo on kaunis 😊

Se on Cuero merkin mariposa tuoli! 🙂 En nyt muista mistä tilasin, mutta pitäis löytyä jos isket tuon googleen! 🙂

Teillä on minun unelmien koti. <3 Tyyli on juuri se mitä itse rakastan ja teidän koti toimii meille inspiraationa, kun alamme pian rakentamaan miehen kanssa omaa taloa. Maton vaihdos oli mielettömän hyvä idea. Rauhoitti kokonaisuutta ja tosiaan tyynyillä sun muilla saa sitten ilmettä vaihdeltua. Itse olen siis aivan hurahtanut kultaan pieninä yksityiskohtina sisustukseen ja näinkin aiemmasta postauksesta, että teillekin sitä on eksynyt.
Mukavaa syksyä.

Mistä eteisen/aulatilan vihertävä matto on?

Se on Ellokselta! 🙂

Hyvä postaus! Matto on kyllä niitä asioita, joissa yleensä isompi on parempi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *