xenia's day

Meidän tulevan kodin suunnitelmia & havainnekuvaa

Teksti: Xenia

Meillä on tulevan (lopullisen) kodin suunnittelu mennyt todella kivasti eteenpäin ja olen oikeastaan todella iloinen siitä, että tässä on ehditty pureskella ajatuksia ja suunnnitelmia ajan kanssa. Mitään suurempia muutoksia ei oikeastaan tullut tehtyä kun arkkitehtimme sai niin hyvin kopin heti alussa siitä, mitä toivotaan. Modernia funkkista, skandinaavisen selkeää jollain jujulla. Lopputulos on kaikkea mitä toivottiin ja enemmänkin ja olen niin iloinen siitä, että me tullaan muuttamaan tähän kotiin noin kahden vuoden päästä!<3

Kyselin silloin ennen projektin alkua ehdotuksia arkkitehdeista ja useampi mainitsi Mikko Nissilän Minimo Arkkitehdeiltä. Tutustuin monen eri arkkitehdin töihin, mutta hänen suunnittelemansa talot tuntuivat saman tien omalta. Laitoinkin hänelle tarjouspyyntöä sisään joskus alkuvuodesta ja siitä se sitten lähti ja tässä ollaan nyt.

Yllä näette meidän parkkipaikan eli julkisivun pohjoiseen. Autokatoksen vasemmalla puolella on ulkovarasto pyörille yms ja toinen varastotila on autokatoksen oikealla puolella. Meille yksi tärkeä kriteeri olikin maksimoida säilytystila. Sitä ei nimittäin tällä hetkellä ole läheskään tarpeeksi. 😀

Autokatoksesta pääsee sisäänkäynnille suojassa mikä on mun mielestä aivan ihana asia. Sisäänkäynnistä vasemmalle sijaitsee puolestaan portaat kellarikerrokseen jossa meillä on arkieteinen/kodinhoitohuone, saunakylppäri, askartelu(leffa)huone ja sisävarasto.

Pääsisäänkäynniltä näkyy puolestaan talon läpi. Tämä oli meille se yksi asia mikä vetosi suuresti ja itseasiassa talon hengessä on todella paljon piirteitä lapsuudenkodistani, joka tuolla tontilla tällä hetkellä sijaitsee (purkukuntoisena).

ESITTELY JULKISIVU LÄNTEEN A3

Julkisivu länteen on jotain uskomatonta kun olen nähnyt muutamia värillisiä luonnoksia. Käytännössä vasemmalla on ensin autokatos, sitten katettu kulku pääsisäänkäynnille, sitten L:n pienempi sivu, jossa ylhäällä on kattoterassi ja alhaalla meidän makkari/vaatehuone ja kylppäri. L:n koko pitkä sivu alakerrassa on varattu keittiölle, ruokailutilalle ja oleskelutilalle. Ihan oikealla puolella on syvennetty sohvaryhmä (joka rakennetaan puukehyksin ikään kuin built in, tähän tyyliin) ja siinä keskellä on myös takka, joka näkyy tuosta ihan ensimmäisestä kuvasta kun katsotaan talon läpi.
ESITTELY JULKISIVU ETELÄÄN A3Julkisivussa etelään näette enemmän tuota meidän makkarin ”siipeä” joka on niin makea. Olen niin älyttömän iloinen tästä L -mallisesta talosta, jossa talon massoittelu vaihtelee paikoitellen.ESITTELY JULKISIVU ITÄÄN A3Itään antava julkisivu on mun mielestä supermakea ja niin funkkis. Ylhäällä sijaitsee lasten makkarit ja alakerrassa ikkunarivistö on korkealla. Tämä on lähinnä valon vuoksi ja ne matchaavat vastakkaisen sivun ylemmän ikkunarivistön kanssa. Nämä ovat pieniä detaljeja, joissa Mikko Nissilä on aivan äärimmäisen hyvä.

Asemapiirroksesta näkyy vielä vähän sijoitteluja:

ESITTELY ASEMAPIIRUSTUS A3

Hyvää kannattaa todella odottaa ja aikaa kannattaa ehdottomasti varata pieniin hienosäätöihin. Pohjia en nyt täällä blogissa jaa ihan tekijänoikeudellisista syistä johtuen, mutta toivottavasti saitte tästä vähän osviittaa meidän tulevasta kodista! 🙂

Meiltä lämmin suositus Mikko Nissilälle jos teillä on arkkitehdille tarvetta. Ja tämä on nimenomaan suositus erittäin tyytyväiseltä asiakkaalta! Mikko Nissilän IG:stä näette muuten paljon hänen suunnittelemiaan taloja. Ihan mielettömiä eikö vain?

X