Mainos Xenia's day

Minä -hetkiä arjen keskellä

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Nespresso

Yksi niistä asioista, joita aina välillä kaipaan arkeeni ovat kiireettömät hetket. Sellaiset, joissa voi vain olla, tekemättä mitään ja antaa ajatuksen virrata vapaasti. Yleensä olen näitä hetkiä varastanut itselleni lenkkeilyn muodossa, mutta nyt jonkun aikaa sitten siirtänyt herätyskellon soimaan vartin aikaisemmin, että saisin nauttia kahvikupposen ihan rauhassa aamutoimien lomassa. Tuo vartti antaa nimittäin niin paljon enemmän kuin ottaa.

Lähdin yhteistyössä kokeilemaan Nespresson uutta Vertuo kahvikonetta, joka eroaa aiemmista kahvikoneista sillä, että kapselista riippuen kone valmistaa viittä erilaista kuppikokoa: Alto (414ml), Muki (230ml), Gran lungo (150ml), tuplaespresso (80ml) ja espresso (40ml). Kone tunnistaa siihen laitettavan kapselin ja saat täten lempikahvisi napin painalluksella. Suodatinkahvia ei tarvitse keitellä kun kone tekee kaiken espressosta isoon mukiin asti.

P4240215P4160342

Kuten sanottu, olen ollut Nespresson asiakas jo vuosikaudet, mutta pääsin nyt tutustumaan myös pidemmälle kahvinvalmistuprosessiin ja siihen, miten eettiset ja ympäristölliset näkökulmat on otettu huomioon Nespresson toimesta.

Kahvikapselit on ensinnäkin valmistettu alumiinista, jotka ovat sataprosenttisen kierrätettäviä kahvinpuruineen. Me käydäänkin kippaamassa käytetyt kapselit muiden metalliroskien kanssa pienmetallikeräykseen. Alumiini on loputtomasti kierrätettävä materiaali, joten tuo käytetty kapseli voi syntyä uudelleen kahvikapselina, pyöränä tai esimerkiksi virvoitusjuomatölkkinä. Alumiini on myös siitä loistava materiaali, että se säilyttää kahvin aromit erinomaisesti.

Ympäristöystävällisyys näkyy Nespresson toiminnassa myös siten, että kahvintuotantomenetelmä on itsessään kestävä ja ympäristöystävällinen ja he pyrkivätkin siihen, että yritys olisi lähivuosien aikana täysin hiilidioksineutraali yhtiö. Tähän pyritään nyt aktiivisesti ottamalla huomioon kahvin viljelyssä käytettävät koneet sekä se, että viljelysten ympärille on istutettu miljoonia puita tuomaan lisähappea ja rikastuttamaan maaperää ja luonnon diversiteettiä.

P4240272P4160321

Eettiset näkökulmat on nekin huomioitu Nespresson toimesta erittäin hyvin. Nespresso ostaa kahvipavut suoraan pienviljelijöiltä eikä kahvipörsseistä ja maksaa sitä myöten noin 30% markkinahintaa paremman hinnan kahvipavuista. Nespresso myös tukee kahvinviljelijöitä muun muassa Fairtraden ja Rainforest Alliancen kanssa. Näiden tärkeiden näkökohtien lisäksi Nespresson tavoitteena on tasa-arvo naisten ja miesten välillä kahvintuotannossa – asia mitä ei maailmassa voi korostaa liikaa.

Eettisistä ja ympäristönäkökohdista ei voikaan puhua liikaa, joten mielestäni on hienoa, että yritykset ovat omalta osaltaan suunnannäyttäjinä asiassa. Meistä suurin osa kuitenkin halua hyvää, mutta monelle tuo tieto esimerkiksi kahvikapselien kierrätettävyydestä ei välttämättä ole vielä tuttu.

P4160308

Miten minä sit juon kahvini? Tässä teille yksi vinkki: Laittakaa maito/kauramaito mukiin ensimmäisenä ja antakaa kahvin valua sen jälkeen maidon päälle. Kahvin pinnalle muodostuu lisäksi aina crema, joka onkin tyypillistä laadukkaille espressokahveille. Tämän jälkeen sekoittelen kahvia hieman ja voila – täydellinen maitokahvi on valmis.

Suurin osa suomalaisista muuten juo kahvinsa edelleen mustana, ja tämä maistuu myös sellaisenaan täydelliseltä. Vaikka myönnettäköön, että olen aina ollut maitokahvin juoja. Jotenkin se vaan toimii omiin makunystyröihini paremmin.

Näitä Vertuo koneeseen sopivia kapseleita saa muuten myös kofeiinittomana, joka on mun valintani jos juon kahvia 16-17 jälkeen. Omaksi suosikkimauksi on muodostunut Melozio (joka on muki-kokoa), joka on mielestäni maultaan pehmeä, mutta kuitenkin sopivan täyteläinen. Mieheni on puolestaan Mexico kapselin suurkuluttaja. Tuo on selkeästi paahteisempi ja voimakkaampi aromeiltaan. Hänen sanojensa mukaan maailman paras kahvi.

Minä jatkan aikaisemmin heräämistä, sillä mielestäni mikään ei ole mukavampi tapa käynnistää arkipäivä kuin pieni rauhallinen hetki omassa ylhäisessä yksinäisyydessään.

Lue myös

X