Xenia's day

Minkä kokoinen matto olohuoneeseen?

Teksti:
Xenia

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

Kirjoittelin teille helmikuussa siitä, kuinka lähdin Suomalaisen mattovalmistajan VM Carpetin kanssa yhteistyöhön ja nyt jatketaan kodin eri tiloissa. Tuon ensimmäisen postauksen löydätte täältä. Käykää ihmeessä kurkkaamassa jos ette ole jo tuota postausta lukeneet, matot ovat nimittäin olleet todellinen ilo niin silmälle, mutta myös todella käytännöllisiä. Etenkin keittiön matolle on pudonnut yhtä jos toista, mutta jotenkin se lika ei vaan mattoon imeydy. Suuret pisteet siitä!

P5160029 P5160038

Tällä kertaa katse kiinnittyi olohuoneeseen ja sen jatkeena olevaan aurinkohuoneeseen, joka on nimensä mukaisesti talon aurinkoisin (ja kuumin huone). Pyörittelin eri vaihtoehtoja varmaan kuukauden kun en vain osannut päättää millä värillä lähtisin liikkeelle. Sainkin VM Carpetilta mallikappaleet muutamista eri vaihtoehdoista ja niiden avulla päästiinkin sit eteenpäin. Mallikappaleet ovat muuten todella kätevä tapa etenkin niissä tilanteissa, joissa ei osaa päättää muutaman eri tuotteen väliltä.

Aurinkohuoneeseen päädyimme varmaankin yhteen VM Carpetin suosituimmista matoista, eli Hattara-mattoon valkoisena. Tätä mattoa mietin myös olohuoneeseen, mutta ajattelin, että ehkä olisi mielenkiintoisempaa jos perättäiset matot olisivat eri väriset.

P5160007 IMG_3398 P5160020

Varsinaiseen olkkariin tuli Satine-matto, joka meiltä löytyy eteisestäkin, mutta tällä kertaa harmaana. Se on todella kiva siinäkin mielessä, että sävy näyttää erilaiselta eri valossa ja eri suunnasta katsottuna ja mikä parasta, Satine-matto on jopa julkitilakäyttöön tarkoitettu eli se kestää myös elämistä. Olen todella tyytyväinen!

Maton koosta sen verran, että kuten moni varmasti on jostain kuullutkin, on erittäin tyypillistä hankkia aina aavistuksen liian pieni matto. Itseasiassa meidänkin edellinen matto oli aavistuksen liian pieni, vaikka se olikin 2×3 metriä kooltaan. Olohuoneemme on kuitenkin aika pitkä ja sohvamme iso, joten oli selvää, että joutuisimme hankkimaan maton mittatilauskoossa 2,5 x 3,9 metriä. Käytännössä halusimme, että matto on sohvan leveyssuunnassa 20 cm yli molemmin puolin ja menee lisäksi sohvan etujalkojen alle noin 20cm. Koko onkin tähän tilaan täydellinen ja kokoaa koko tilan kalusteineen todella kivasti yhteen.

Nyt on tämä olohuone/ruokahuone/eteinen aivan todella hyvällä tolalla ja mikä parasta, matot sointuvat todella kauniisti yhteen. Pieni juttu monille, mutta minä arvostan sitä valtavasti. Suosittelen lämpimästi tutustumaan VM Carpetin tuotteisiin. Käykää lukemassa vielä lisää VM Carpetin tarinasta edellisestä postauksestani! 🙂

Mitäs te tykkäätte näistä matoista?

 

 

X