Ilta on tähän mennessä koostunut lukemisesta, pienestä lenkistä ja syömisestä..Ajattelin käydä vetämässä pikkulenkin tässä uudessa naapurustossa, ja ihailla uusia, tuntemattomia katuja ja maisemia.. 😉 Tällainen oli tämän normaalia lyhyemmän lenkkini tulos..

Tänään napostelin hieman tällaisia terveellisiä herkkuja..

Mä kuulun ehdottomasti porkkanan suurkuluttajiin. Aina ne pysyy osana ruokavaliota tavalla tai toisella, ja välillä tulee kausia, jolloin saataan syödä melkeinpä 500 g päivässä. Porkkanathan on hyvä kuidun lähde, jonka lisäksi ne sisältävät A-vitamiinia, ja karoteenia, jonka uskon ainakin pikkiriikkisesti olevan oman lämpimään taittavan ihoni syynä.. 🙂 Mun on vielä pakko laittaa teille lainaus lukemastani rikosoikeuden kirjasta:
Kristofferin maanlain mukaan tahallaan toisen surmannut sai antaa ”hengen hengestä”, jos tekijä saatiin kiinni vielä samana päivänä. Laissa oli kuitenkin myös yksityiskohtaiset säännökset sakolla rangaistavista ”tapaturmaisista tapoista”. Tapaturmaiseksikin arvioitujen tekojen välillä nähtiin eroja, sen mukaan missä olosuhteissa seuraus aiheutui: Jos kuoleman aiheutti pyydys, josta ei oltu asianmukaisesti kirkolla ilmoitettu, sakko oli 40 markkaa. Jos syynä oli yhteinen tapaturma puuta tai kiveä vieritettäessä, sakko oli 4 ja puoli markkaa. Jos kyseessä oli täysi tapaturma, saattoi tekijä vapautua kokonaan vastuusta: ”jos joku putoaa puusta ja toinen, joka on maassa, saa siitä vahingon, jääköön silleen”. 
Eli ehkäpä ihan hyvä, että rikoslaki on kokenut uudistuksia.. 😀 Nyt painun suihkuun ja sit vielä vähän lukemista. Kauniita unia! <3

Lue myös

X