Xenia's day

Missä mennään / rakennusprojekti ja sitä seuraava projekti

Teksti:
Xenia

Näitä projekteja kun on päällekkäin muutama on vähän vaikea silleen yksilöidä mistä milloinkin puhutaan, mutta yritetään kuitenkin. Tämä tällä hetkellä käynnissä oleva rakennusprojekti on nimittäin jo hyvällä mallilla ja tuosta, alunperin sijoitukseksi rakennetusta talosta tuleekin meille parin vuoden koti kun saatiin tämä nykyinen myytyä niin nopeasti. Onhan se mieletön etu kun ei tarvitsekaan etsiä vuokra-asuntoa meidän kohtuu isolle konkkaronkalle. Ei olisi mitenkään helppo case.

Tuolla raksalla hommat rullaavat siis kivasti eteenpäin ja muutto sisään on sit kesäkuussa. Tänään siellä aloitettiin seinien tasoitus- ja maalaustyöt ja aikalailla ollaan kaikki nyt myös päätetty jos ei olla vielä tilattu. Eiköhän tässä vielä pieni stressi ehdi puskea päälle ennen kuin muutto on käsillä, mutta kyllä niistä kaikista selvitään. Näin etukäteen ahdistusta aiheuttaa ehkä kaikki aikataulut, mutta niinhän ne aina tuppaa tekemään etukäteen. Henkisesti olen aika valmis nyt lähtemään tästä, vaikka varmasti siinä tuleekin haikea olo kun ovi menee viimeisen kerran kiinni selän takaa. Mutta toisaalta niitä muistoja tullaan tekemään nimenomaan siellä missä perhe on – ja aikaissamme onkin rakentaa seuraavaksi talo, jossa voisimme olla pidempäänkin!<3

Tuohon uusimpaan, mun lapsuudenkodin tonttiin liittyen on meille nyt löytynyt sopiva arkkitehti, jonka kanssa otetaan nyt tapaamista tontilla. Aiemmasta poiketen päädyimme siihen, ettemme kellaria tule rakentamaan koska maapohja on savea ja siinä on pohjavesi aika hollilla. Toisin sanoen menisi kamalan vaikeaksi kun näissä pohjavedenalennuksissa on aina paljon suunnittelutyötä ja lisäksi tulee huomioida ympäröivä rakennuskanta kun se saattaisi vaikuttaa heihinkin (maaperä voi painua).

Meillä on siinä onneksi lisärakennusoikeutta varastolle ja talolle rakennusoikeutta on 208 neliötä. Ajatuksena on rakentaa 5 makkaria (kuten tässäkin), joskin makkareiden ei tarvitse olla yhtä isoja kuin tässä. Niissä tulee kuitenkin vietettyä vähiten aikaa, joten ”panostetaan” mieluiten niitä neliöitä keittiö-oleskelutila-akselilla. Mulla on muutama ajatus mielessä yläkerran suhteen. Minua esim kiinnostaisi sellainen ratkaisu jossa huoneet olisi ”toisella puolella” taloa käytävän varrella, joka näkyisi sit alakertaan. Toisaalta tuo syö kyllä neliöitä, joita meillä ei ole kauheasti käytettävissä kun ottaa huomioon huonemäärän mikä meillä toiveena. Nyt mietin myös sitä, että pitäisikö meidän makkari olla alhaalla ja lasten makkarit ylhäällä. Vai tehdäänkö niin, että saadaan kaikki 5 huonetta ylös, joka saattaa tehdä jo vähän tiukkaa kun yläkerrassa käytettävissä vain 2/3 alakerran neliöistä. Tosi vaikeeta. Just tämän takia halusimme arkkitehdin, jolla on taito sijoitella näitä toimintoja pohjaan!

Tyylin suhteen mennään edelleen samoilla linjoilla. Puhdasta, raikasta, funkkista ja puuta. Keittiöksi näkisin jopa pähkinän sävyä ja isoihin ikkunoihin puuta. Portaat saisivat olla jotenkin erilaiset, mutta pelkistetyt. Tuossa muutamia inspiskuvia pinterest-kollaasistani!<3

X