Yleinen

Mitä ostaa etukäteen vauvalle

13.10.2014 Teksti:

Halusin nyt tuoda korteni kekoon sen osalta mitä mun mielestä kannattaa ostaa vauvalle vaatteiden osalta. Myöhemmin tulee sit niistä muista tarvikkeista listaa, muuten tästä postauksesta tulisi kilometrin pituinen, haha. Me ostettiin aika lailla kaikki jutut etukäteen, mutta ensimmäisenä päivänä kotona jouduttiin käymään täydentämässä muutama body pienemmässä koossa kun tämä neiti oli syntyessään vain sen 47 cm ja melko hoikka eli toisin sanoen melkeinpä hukkui niihin 56cm vaatteisiin. Sanoisin kuitenkin että varminta on ostaa nimenomaan niitä 56cm vaatteita ja sit käydä täydentämässä kotiinpaluun jälkeen jos on tarvis, suurin osa vauvoista kun on kuitenkin sen 50cm tai jopa yli jolloin tuo 56 on varmastikin passelimpi! 🙂 Nämä vaatekappaleet koin parhaiksi vastasyntyneelle ihan puhtaasti kätevyyden ja materiaalin takia.

bodyBodypaketit täältä & täältä

Bodyjä on hyvä olla ainakin 3, mieluummin 5, sillä niitä saa olla vaihtamassa koko ajan ja pesukonetta ei viitsi pyörittää kovinkaan montaa kertaa päivässä. Itse koin kietaisubodyt ihan parhaiksi vastasyntyneelle jonka pukeminen on oma taiteenlajinsa, varsinkin jos on esikoinen kyseessä ja pelkää että tämä menee rikki pukiessa(myönnän kuuluneeni tähän kastiin). H&M:ltä löytää mun mielestä loistavia kietaisubodyjä hinta-laatusuhteeltaan etenkin noissa minikoissa jotka ei ihan tosissaan kestä kovinkaan kauaa vauvan kasvaessa ihan silmissä!

potkarit Potkuhousupaketit täältä & täältä

Tiedän että tässä kohtaa eroaa mielipiteet sen suhteen tykkääkö enemmän housut & sukat yhdistelmästä vai tällaisista potkuhousuista jossa on kaikki yhdessä ja samassa. Nyt kun tyttö on jo puolivuotias ostelen enimmäkseen housuja ja sukkia, mutta alussa valitsin kaapista aina potkuhousut, sukat kun ei pysyneet jalassa millään ja muutenkin ne näyttivät niin mukavilta päällä!

onepiecehaalari täältä, täältä & täältä

Kaikkein helpoin vaate hieman viileämmillä ilmoilla ihan kotonakin on body yhdistettynä sisähaalariin. Helpointa on jos niissäkin on sukkaosa valmiina mutta toisaalta kyllähän se haalari menee pitempään ilman sitä sukkaosaa (nimimerkillä, leikkasin kerran yökkäristä jalkaterän osiot pois kun meni niin tiukaksi ennen kuin pääsin ostoksille:D)

muut haalarisetti täältä, pipo ja lapaset täältä, sukat täältä, piposetti täältä ja pyjamasetti täältä

Lisäksi vastasyntyneelle on hyvä hommata varsinkin näinä viileämpinä aikoina lämmin haalari jonka alle mahtuu vaikka sisähaalari ja body, kerrospukeutumisella kun on helppo pitää lämpimänä. Mitään vedenpitävää ei pikkuinen vielä välttämättä tarvitse kun tuskin altistuu sateelle joten lämmin riittää! 🙂 Pipo ja lapaset on ihan must, pää kun on se paikka josta sitä lämpöä haihtuu kaikkein eniten. Sisäpipoa suosittelen jos on vetoisa koti ja muutenkin vastasyntyneelle vaikka koko ajan, eipä siitä mitään haittaakaan ole varsinkaan näillä viileillä ilmoilla. Mä en nyt edes muista käytettiinkö me pipoa sisätiloissa, ei muistaakseni ainakaan kotona, mutta toisaalta meillä onkin aika lämmintä sisällä ja tytöllä oli aina jotain muuta siinä pään ympärillä (huppu, sisämakuupussukka, jne). Sitten lopuksi vielä yökkärit jotka vauvalle ehdottomasti yksiosaisena ja siihen kun yhdistää pehmoiset sukat on yöunet taattu (olisikin! :D)

Sellaisia juttuja mulle tuli nyt mieleen näin tämä vuodenaikakin huomioon ottaen. Loppupeleissä ei tarvitse paljoa, sanoisin että 3-5 bodyä, potkuhousua ja ehkä yksi tai kaksi kokopukua ja pari hupparia. Sit yksi ulkoiluhaalari, pipot ja sukkia sekä muutama pyjama. Ja kuten sanottu, kannattaa ehdottomasti hyödyntää kirppikset sekä alemyynnit, varsinkin vauvanvaatteet kun on melkolailla aina samantyyppisiä eikä niissä tartte niinkään pysyä ”muodin perässä”. Mä ostin toisin sanoen melkein kaikki vastasyntyneen jutut alkuvuoden talvialeista ja säästin pitkän pennin. 🙂