Rattaat saatu yhteistyössä Vaunuaitalta

P3090136 P3090137 P3090133

Juttelin ennen lomaa meidän kanssa matkalle lähtevän ystäväni kanssa, joka mainitsi hankkimistaan matkarattaista, jotka voi ottaa koonsa puolesta myös koneeseen. En oikeastaan ollut sen kummemmin koskaan asiaa miettinyt, raahannut vain tyttöä milloin missäkin ja kannellut välillä sylissä ja työntänyt välillä hyvällä tuurilla löytyneissä lentokentän rattaissa.
Nyt kuitenkin on toinen tuloillaan ja matkustamista edessä jonkun verran. Niinpä ajatus pienemmistä matkarattaista heräsi minullakin ja tämän myötä päädyinkin tekemään yhteistyön Vaunuaitan kanssa.
Valintani osui lopulta Mountain Buggyn Nano -rattaisiin. Jotenkin ne vaan tuntui tosi jämäköiltä ja käteviltä ja mikä parasta, ne saa tosi helposti ja nopeasti kasaan ja niitä voi kantaa olalla kun painoa on vain sen vajaa 6 kiloa. Kaikkein tärkein kriteeri oli kuitenkin se, että nämä saa ottaa myös turvatarkastuksen toiselle puolelle ja kantaa suoraan koneeseen jolloin ne saa saman tien auki toisessa päässä. Oli muuten kätevä juttu kun kone laskeutui Dubaihin Suomen aikaa 2 aamulla!
Takaisin tullessa meillä oli jälleen kerran yölento ja tyttö nukkuikin lentokentällä näissä kun odoteltiin lentoa. Vasta portilla pistettiin nämä kasaan ja omaan suojapussiinsa. Meillähän on ollut ennen käytössä Stokken Scootit, jotka ovat todella hyvät kyllä muuten, mutta ei niitä näihin verrattuina voi pieniksi sanoa. Mietittiinkin vaunuaitan henkilökunnan kanssa jutellessa, että milloinkohan Stokkelta tulee vastaavat, heillä kun kuitenkin näyttää olevan aika hyviä suunnittelijoita kun katsoo heidän muita vaunumallejaan.
Ja arvatkaa muuten mikä on parasta?! Mountain Buggyn Nano -matkarattaisiin saa liitettyä Mountain Buggy Cocoon kantokassin, jolloin nämä minikokoiset rattaat menee myös vastasyntyneelle. Pisteenä i:n päälle tuo kantokassi toimii myös Phil & Teds merkin Sport-sisarusvaunuihin, jotka on meille tulossa eli yksi koppa käy kumpaankin. Tämä hoksattiin itseasiassa vasta paikan päällä Vaunuaitassa käydessä ja todettiin että johtuisiko se siitä, että Phil & Teds itseasiassa valmistaa myös Mountain Buggyt? Joka tapauksessa todella käytännöllistä ja odotankin innolla muun muassa Englannin syksyistä matkaamme, kun voidaan matkustaa todella pienin tavaramäärin verrattuna siihen mitä ollaan joskus tytön kanssa matkustettu hänen ollessaan pieni. Muistan kun kerran raahattiin mukana jopa Trailzeja, huh! Eivät nimittäin pienimmät rattaat vaikka todella hyvät omassa käyttötarkoituksessaan ovatkin!
Meidän lomalla nämä rattaat oli ihan korvaamattomat. Ensimmäisenä päivänä vedettiin päikkärit huoneessa pitkän matkustusyön jälkeen, pitkälti kylläkin siksi että minä halusin nukkua. 😀 Muina päivinä otettiin rutiiniksi aina lounaan jälkeen lähteä kävelylle, jonka aikana laitettiin tuo aurinko/hyönteissuoja paikoilleen. Käveltiin rannalla aaltojen kohinassa kunnes tyttö nukahti ja ankkuroitiin sit itsemme johonkin missä saatoimme nauttia kahvista ja auringosta lasten nukkuessa päikkäreitä varjossa.
En oikeastaan keksi näistä rattaista mitään huonoa sanottavaa. Ne ovat jämäkän tuntuiset ja kääntyvät näppärästi, toimivat vastasyntyneestä asti kopan kanssa, tavarakori on tarpeeksi suuri, ne saa ottaa käsimatkatavaroihin, lapsen saa nukkuvaan asentoon, ovat helpot koota ja laittaa kasaan ja lisävarusteena hankittavat aurinko- ja sadesuoja ovat todella toimivia. Väriksi meille valikoitui räväkkä punainen sillä olen aina sellaisista haaveillut, jotenkin vaan ennen päätynyt kaikkiin ”turvallisiin” värivaihtoehtoihin.
Ainiin, sen verran vielä, että näihin saa myös turvakaukalon, eli toimivat hyvin myös mun ”kaupparattaina” ja itseasiassa nämä pysyvästi autossa ovatkin. Max-koirakin tykkää kun nyt hänellä on itseasiassa koko tavaratila käytössä näiden majaillessa tytön autoistuimen alla, niin pienet ne ovat!
Mähän ihan hengästyn tässä, mutta näin jälkikäteen sanottuna parempi myöhään kun ei milloinkaan. Sen verran paljon tullut nimittäin liikuttua ympäri ämpäri, että jälkikäteen harmittaa, mutta toisaalta, nyt kun on toinen tulossa, tietää että käyttöikää tulee vielä paljon!
Onko nämä teille tutut? Mitkä matkarattaat teillä on käytössä?
 

X