Xenia's day

Must have -vauvantarvikkeet

Teksti:

Ihana lukijani kysyi minulta tuolla toisen blogin puolella postausta sellaisista vauvantarvikkeista, jotka olemme huomanneet tärkeiksi vasta nyt toisen lapsen jälkeen ja kyllähän niitä tuli mieleen kun alkoi oikein kunnolla miettimään! Lapset ovat tosi erilaisia ja nämä siis nyt sellaisia, joita on tullut hankittua vasta pojan syntymän jälkeen /raskaana ollessa.

Babysitter

En oikeasti tajua, miten pärjättiin ilman tätä tytön kanssa. Meillä oli silloinkin käytössä Stokken Tripp Trapp newborn istuimella, mutta se ei pojan kohdalla todellakaan aja samaa virkaa kuin jopa klassikoksi luokiteltava Babybjörnin sitteri. Se kulkee mukana milloin minnekin. Jos meikkaan, poika on vieressä, jos lajittelen pyykkiä sama juttu ja niin edelleen. Tuo meidän versio on myös kätevä kun sen saa lähestulkoon makuuasentoon, joten pienet päikkärit ei siinä haittaa ollenkaan. Oli muuten pelastus ihan vastasyntyneenä kun refluksi vaivasi makuuasennossa todella helposti! Tälle siis ehdoton peukku!

Matkakehto / muu ”kakkossänky”

Enpä tiennyt matkakehtoa torista viidellä kympillä ostaessani, että sille tulisi näin paljon käyttöä. Poika nukkuu siinä tätäkin kirjoittaessa ja siis yleisesti kaikki päikkärit. Tämä kehto meillä on siis alakerrassa ja yläkerrassa puolestaan toinen kehto meidän makkarissa. Matkalla tämä oli aivan pelastus. Pienikokoinen ja kevyt ja se kulkikin mukana anoppilasta pohjoisenglantiin ja takaisin ja poika nukkui aina vain tyytyväisenä kun sänky pysyi koko ajan samana!

Nanny kätkythälytin

Jos olet se äiti, joka käy sängyn äärellä kuuntelemassa hengittääkö vauva, tämä on tarvike sinua varten. Tytön kohdalla olin vielä pahempi, mutta myönnän kurkkineeni meidän vastasyntynyttä poikaa aina öisin ja siitä syystä unenpäästä oli vaikea saada kiinni. Ei hyvä. Hankin tämän pojan ollessa ehkä 3-4 viikkoa ja sain samantien mielenrauhan nukkumiseen. Tottakai ymmärrän, ettei hälytin itsessään estä kätkytkuolemaa tai hengityskatkoksia, mutta minulle se antaa mielenrauhan nukkua ja ”valvoo” mun puolestani jos ymmärrätte mitä ajan takaa? Ehdottomasti parhaiten sijoitetut rahat ikinä ja auttaa siinä hormonihuuruisessa pikkuvauva-arjessa aivan taatusti.
Nyt on mietinnässä se, siirtäisinkö pienen poikamme nukkumaan omaan huoneeseen, musta nimittäin tuntuu että herätän hänet jatkuvasti esimerkiksi nukkumaan mennessämme, jolloin poika lähes poikkeuksetta herää, vaikka olisi nukkunut hyvin sikeästi sitä ennen. Täytyy vähän miettiä tätä, mutta kätkythälytin itkuhälyttimeen yhdistettynä on varmasti siinäkin vaiheessa hyvä yhdistelmä.

Rintapumppu

Mä olen vasta nyt toisen lapsen myötä päässyt sisään rintapumppujen maailmaan ja siihen, miten kätevä se on, jos vauvan syöttäminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista suoraan lähteestään. Mä olen pumpannut maitoa myös pakkaseen, josta sitä voi tarvittaessa ottaa sulamaan ja muutenkin pyrin pumppaamaan jo hyvissä ajoin maitoa jos olen lähdössä jonnekin vaikkapa jonain tiettynä päivänä. Tavoitteena kun pitää pakastimessa koko ajan sopiva määrä maitoa jos jostain syystä en vauvaa pääsisi imettämään. Riittää maitoa ainakin pariksi päiväksi.

Physiomer Baby Mist

Kuinkakohan mones pullo on tätäkin menossa. Meidän pojalla on ollut nuha jo pidemmän aikaa, luultavasti saa kaikki pöpöt isosiskoltaan. Onneksi pahemmalta on kuitenkin selvitty eikä mitään nuhaa kummempaa ole vielä toistaiseksi tullut. Paras lääke tukkoisen nenän hoitoon on mun mielestä ehdottomasti Physiomer Baby suolasuihke, joka esim Nenä Fridaan yhdistettynä on hyvä keino poistamaan nuhaa vauvan nenästä. Tosin tuon viimeisen kanssa saa kyllä käyttää keuhkoja oikein olan takaa. Joku vinkkasi mulle BabyVacista ja ajattelin sen tilata kokeiluun. Onko teillä tuosta mielipiteitä?
Näiden toisen lapsen kanssa huomattujen tarpeellisuuksien lisäksi päivittäisessä käytössä on turvakaukalo, vaunut, matkarattaat, joihin menee myös turvakaukalo, kantoreppu, hoitopöytä, amme ja vastasyntyneen alusta siihen, vaipparoskis, leikkimatto, tutit, tuttinauhat ja harsot.
Vaatteiden puolelta suurimpana osina päivistä mennään yhdistelmällä body + potkuhousut/housut ja sukat ja siihen päälle joku huppari tarvittaessa. Käytännöllisimpiä ovat vetoketjulliset / napilliset hupparit ja onepiecet, jotka saa helposti pois päältä ja takaisin päälle. Varsinaisia paitoja meillä ei ole kuin kaksi ja sinne alle lisään yleensä aina lyhythihaisen bodyn, koska muuten selkä saattaa helposti olla paljaana. Yöksi sit aina pyjama joita meillä on kauhea määrä. Näiden lisäksi tarvitaan sit lämpimämpää vaatetta ulkoiluun, pipoja, hanskoja, lämpimät töppöset ja niin edelleen.
Se mitä ei ole tullut tämän toisen kanssa käytettyä kertaakaan on imetystyyny. Tytön kanssa sitä käytin, mutta tokan kanssa en ole kokenut tuota tarpeelliseksi. Toinen mikä on jäänyt kohtuullisen vähälle käytölle on unipesä, joka toimitti ennen matkakehdon hankintaa päiväpedin virkaa. Olen tosin miettinyt että ehkä se olisi hyvä sit kun vauva ei mahdu enää kehtoon ja siirtyy isompaan sänkyyn. Ei muuten mene tuohon enää kauaa, juuri ja juuri siihen enää mahtuu. Iso poika! <3
Me lähdetään pian juhlimaan ystävien 3 vuotiasta tytärtä, mukavaa lauantaita teille kaikille! 🙂

X