Baby Bear

Mustasukkaisuus

26.4.2016 Teksti:

Tyttö on lähiaikoina alkanut osoittaa mustasukkaisuutta isästään. Tai niin että jos ollaan kolmisteen leikkimässä niin mieheni ei saisi antaa mitään huomiota minulle. Parhaimmillaan tyttö saattaa jopa sanoa: ”mamma istu tuonne” ja osoittaa samalla viereisen huoneen sohvaa. En osaa tästä ottaa nokkiini, sen verran absurdi ajatus, mutta kiinnostaisi kuulla, miten teillä on mennyt tämä kehitys tyttöjen ja poikien osalta. Että jos meillä olisi poika, menisikö se toisin päin?
Sit taas jos ollaan kaksin niin tyttö on tällä hetkellä niin ihana mua kohtaan ja pyytää istumaan viereen ja halii paljon. Tilanne on eri vain silloin jos me ollaan kaikki kolmistaan. Yksi päivä halattiin miehen kanssa ja tyttö pyysi päästä mukaan perhehaliin ja sekunnin rutistuksen jälkeen tyttö sanoi: ”mamma pois”. Jokseenkin huvittava tilanne, mutta eipä siinä tietenkään naurettu, eikä myöskään lähdetty pois. Ollaan vaan yritetty olla ihan niinkuin ennenkin, minähän en nimittäin mene istumaan viereiseen huoneeseen 2-v tyttäreni käskystä..
P4160063
P4160068
P4160020
Mut on se vaan huippu tyyppi, ja tämäkin taitaa kuulua kehitykseen. Oliko se oidipaalivaihe vai miksikäs sitä kutsuttiin? Pitää googletella hieman! Kertokaas kuitenkin sillä välillä omia kokemuksia, onko tämä näkynyt teidän arjessa?
Kuvituksena neitokaisen asua kun oli lähes kesäinen päivä. Nyt kun katsoo ulos niin näyttää enemmän lokakuulta, mutta mikäs siinä ollessa, voipahan hyvällä omalla tunnolla juoda paljon teetä koko päivän.

Kommentit (10)

vaiheita vaiheiden perään! Niin hassua miten lapset käy näitä samoja juttuja läpi kukin omalla ajallaan! 🙂

Meillä on taas niin, että tyttö huolehtii illalla että kaikki saa hyvänyön pusut. Jos isi unohtaa niin huomauttaa heti asiasta topakasti, että isi antaa äitille pusun! 😀 toisaalta eilenkin riitti yksi pusu äidiltä mut isiltä piti saada useampi, tosin voi olla että mä pussailen muutenkin niin paljon ettei sit enää kaipaa ekstroja x)

Meillä on illalla sama homma, mutta isi ensin! 😀 Mut sit jos me pussataan niin neiti on hyvin nopeasti siinä kärkkymässä. 😀

Siis eihän noista tarvitse tehdä isompaa numeroa. Ohimenevä vaihe luulisin:)

Todennäköisesti juurikin näin. 🙂

Meilläkin samaa ilmiötä havaittavissa, vähän vaihtelevasti tosin. Välillä isistä mustasukkainen, välillä taas äidistä enemmänkin. Ai että mitä draamaa, jos äiti vahingossa osallistuisi johonkin isän ja tyttären majaleikkiin: ”äiti ei saa etsiä!!!!” :’D ja pyrkii meitä erottamaan ja puskemaan väliin, kun halataan. Ja toi komentelu ja käskyttäminen (tai sen yrittäminen..), huoh 🙂 on kanssa meinaan muutamat kerrat käskyttänyt äitiä milloin minnekin istumaan/pois ja maailmankaikkeus on mennyt pilalle seuraavaksi kymmeneksi minuutiksi, kun äiti ei tottelekaan. Pari kuukautta teidän typyä vanhemmasta neidistä kyse. 🙂

hahah, kuulostaa niiiin tutulta. Turha edes yrittää mukaan kun tulee jo käsky: ”mamma pois, daddyn vuoro” ja tosiaan toi käskyttely on niin tuttua tällä hetkellä ja siitä saattaa tosiaan tulla kunnon itkupotkuraivarit jos ei olla saatu tahtoa läpi. Uhmaikä! <3

Meillä heinäkuussa 2v täyttävä poika ja meillä isi ei saa tulla lähelleni vaan poika työntää isin pois. Välillä pussaaminen aiheuttaa naurua ja välillä sitä että poika tunkee väliin ja tuppii isiä pois. Muilla tutuilla saman ikäisten kanssa vastaavaa joten tämä on varmasti vain vaihe muiden joukossa ?

Niin mielenkiintoista miten lapset kehittyy eri vaiheita läpi käyden. Todella uskomatonta itse asiassa! 🙂

Meillä on myös 2v. poika, joka on kanssa alkanut osoittamaan ”mustasukkaisuutta”.
Meillä mies piti viimeiset isyysvapaapäivänsä viime kuussa ja oli kotona tiiviisti sen kuukauden ajan pojan kanssa. Kuukauden jälkeen kun palattiin takaisin normaaliin työ-päiväkoti-rytmiin, niin poika ei yhtään kaivannut äitiä esim. nukuttamaan, vaan isästä oli tullut se suosikkivanhempi! Kyllä siinä sitten vähän mietin, että ”annanko pojalle periksi” vai taistelenko huomiosta miehen kanssa… 😀 Onneksi nyt kuukautta myöhemmin tilanne on palannut normaaliksi ja äitikin kelpaa taas.
Toinen mistä huomaan, että oli juurikin tuo mustasukkaisuus/oidipaalivaihe meneillään, on se kun miehen kanssa halataan tai suukkoa vaihdetaan niin poika yrittää ängetä väliin (ja saakin tulla) mutta sitten välillä kun haluais niin kovasti suukottaa äitiä suulle myös niin kuin isänsäkin! 😀 Meillä siis pusutellaan poskelle normaalisti 😛

vaiheita vaiheiden perään! Niin hassua miten lapset käy näitä samoja juttuja läpi kukin omalla ajallaan! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *