IMG_0991-2

Eilen meillä oli ensimmäinen varsinainen punnitus ja pituuden mittaus neuvolassa ja samalla käytiin läpi mahdollisia kysymyksiä ja muita huolenaiheita. Mähän nostin esiin tuon refluksin, mutta se näyttää nyt rauhoittuneen pahimmasta, saattaa johtua siis osittain siitäkin että aluksi maitoa suihkusi oikein urakalla ja vaikka edelleen heruminen on aika voimakasta, on se pahin ”ylituotanto” jo loppunut, onneksi!
Koska tuota nieleskelyä kuitenkin esiintyy, laitoimme kehdon yläpäätä roimasti korkeammalle ja asettelin sinne sisään imetystyynyn u:n muotoon niin ettei vauva valu siinä alaspäin. Nyt tässä refluksin ohella on kyllä muitakin pienehköjä mahavaivoj, jotka näyttää meidän pojalla tulevan aina aamuyöstä toisen yösyötön jälkeen. Tai no, toisen ja toisen. Olin jo toissayön jälkeen ihan voittajafiiliksissä kun vauva nukkui kaksi kertaa kolme tuntia ja minä olin suurin piirtein niin energinen eilen että hyppelehdin täällä ympäriinsä. Eilen illasta alkoi kuitenkin muihin iltoihin verrattina oikea kunnon tehotankkaus, joka jatkui käytännössä koko yön ja päivän ja toisin sanoen vauva joko nukkuu tai haluaa syödä koko ajan. Oletan että kyseessä on ensimmäinen tiheän imun kausi, joka ilmeisesti ajoittuu juurikin tuohon kolmen viikon paikkeille, joka meidän vauvalla tuli mittariin juurikin tänään. Katsotaan kuinka kauan tämä jatkuu, maitoa on ainakin tilattu ihan tarpeeksi kun tuntuu että koko ajan pistelee rintoja kun ”maitoa  nousee”.
Neuvolasta sen verran, että pituutta oli nyt 56cm (syntymäpituus 51cm) ja painoa 4150g (syntymäpaino 3470g) eli oikein mukavasti. Seuraava neuvola ja itseasiassa samalla myös lääkäri onkin parin viikon päästä, eli innolla odotetaan miten kasvu jatkuu. Napatynkä lähti muuten vihdoin eilen näin pitkän ajan jälkeen. Lopputulemana kylläkin erittäin siisti ja ”ehjän näköinen” napa eli eipä se haitannut. Jotenkin sitä vaan koko ajan varoi eli ihan kiva näin!
Viime yö meni tosiaan hulinoidessa ja syödessä ja sama meininki näyttäisi jatkuvan tänään. Mitenkä tiheään teillä on tiheän imun kaudella syöty vai onko vauva käytännössä katsoen elänyt rinnalla 24/7?
ps. Eikö olekin suloinen kuva kahdesta kaveruksesta joilla niin pieni ikäero. Ihan uskomatonta miten ystäväni saattoikin saada oman lapsensa niin samaan aikaan meidän kuopuksen kanssa. Etenkin kun meidän esikoisilla on tasan 3 kk ikäeroa!

X