Xenia's day

Neuvolakuulumisia ja asua ylipolvensaappain

Teksti: Xenia

Hello ja ihanaa alkavaa viikkoa kaikille. Täällä on säntäilty ympäriinsä koko aamu tapaamisten merkeissä ja pääsin nyt iltapäivästä vasta istumaan koneen ääreen. Tänään listalla onkin niin mukavia juttuja kuin verokortin tilaus ja sitä varten pitäisi suunnitella loppuvuoden palkat ja laskea mukaan vanhempainpäivärahat yms. Olen näissä asioissa aivan todella pedantti ja ahdistun jos ne ovat retuperällä, joten näen mieluusti sen vaivan, että olen koko ajan kärryillä tienesteistä, luontoiseduista yms.

Veroista en kuitenkaan tullut puhumaan vaan ihan muista aiheista nimittäin mun perjantaisesta neuvolasta. Nythän on viikkoja kasassa täsmälleen 24 eli tänään alkoi 25.s viikko. Hurjaa ajatella että 60% on jo takana ja ei ole enää pitkä aika viimeisen kolmanneksen alkuun, jonka alku tosin taidetaan laskea eri maissa vähän eri tavoin. Jossakin se on 27 täyttä viikkoa, jossakin 28 viikkoa. Eipä sen kuitenkaan väliä kun ei muuta mitään, vaikka onhan se tieto viimeisestä kolmanneksesta aina aika kiva.

_DSC2426
_DSC2444

Mitään sen kummempaa ei neuvolassa tehty kuin ne perustarkistukset. Painoa on tullut 7.5kg eli samaa vauhtia kuin edellisissäkin raskauksissa. Verenpaineet huiteli siellä reilussa 80/60 eli aika alhaalla, mutta tämä on mulle tyypillistä enkä oikeastaan koe heikotusta paitsi silloin tällöin nopeasti seisomaan noustessa. Vauvan sydänäänet kuulosti hyvältä ja liikkeet tuntuu todella hyvin. Mutta sit se kysymystä aiheuttanut seikka nimittäin tuo Sf-mitta, joka oli jo lähestulkoon sama kuin keskikäyrillä kasvaneesta pojastani 4 viikkoa myöhemmin.

Hoitaja kyllä erikseen mainitsi siitä, että usein ei välttämättä vielä näillä viikoilla mitata kun se on niin yksilöllistä miten kohtu nousee ja ”pompsahtaa esiin”, mutta sovittiin nyt kuitenkin, että jos ensi kerralla on mitat vielä ”edellä” käydään sit tsekkaamassa ne sokeriarvot. Mähän en ole koskaan sokerirasitukseen joutunut koska ensimmäinen raskaus ennen 25 ikävuotta ja bmi on aina ollut siellä normaalin alapäässä. Lisäksi ei ole sukurasitteita ja lapset olleet sutjakat 3 kg ja 3,4kg, joten toisessakaan raskaudessa ei nähty testiä tarpeelliseksi. Toivottavasti kuitenkin kyseessä olisi vain pieni kasvupyrähdys, nähtäväksi jää. Hienoa, että asiaa seurataan!

_DSC2488_DSC2429

takki: H&M

laukku: Louis Vuitton

aurinkolasit: Ray Ban

kengät: Stuart Weitzman

neulemekko: Pura Finland

Mähän tietysti vertailinkin sit kaiken mahdollisen lasten neuvolakorteista ja myönnän senkin, että katsoin sykkeet kun eikös niiden väitetä olevan tytöllä korkeammat. 😀 Noh, mun lapsilla näyttää aina olevan sama syke sukupuoleen katsomatta, joten me todellakin saadaan nauttia jännityksestä loppuun saakka. Mulla vaihtelee päivittäin se uskomus, että kumpi tänne tulee. Viimeksi se oli mahan perusteella poika, sit taas tänä aamuna ihon perusteella tyttö. 😀 Vitsit, että siitä tulee hauskaa sit kun tiedon saan vauvan synnyttyä!<3

Kertokaa muuten, jos teillä on kokemusta tällaisesta nopeasti kasvaneesta sf-käyrästä, joka sit hidastui myöhemmin? Mukavaa viikon alkua sinne kaikille! 🙂

Lue myös

X