Xenia's day

Nopeaa ja herkullista

Teksti: Anna.fi
Nälän iskettyä menin jääkaapille ja siellä ei ollut mitään muuta kuin edellisten ruokien jämiä. Kaivelin sitten paprikan ja kesäkurpitsan esiin ja pilkoin jo eilen paistetun kanan rintafileen palasiksi.. Öljyä wokkipannuun ja ainekset sinne..

Pyöritellään aineksia kuumalla pannulla, sen jälkeen lisäsin soijaa ja pippuria..

      
Ja oli hyvää! Mä tykkään todella paljon kesäkurpitsasta muutenkin. J:n äiti osaa tehdä maailman parasta kesäkurpitsamuhennosta (sellainen kermpohjainen), joka vie kielen mennessään. Muutenkin vihreät kasvikset ovat terveellisiä.


Kävin mielenkiinnosta googlettelemassa vähän vihreistä kasveista ja kesäkurpitsasta.. 😉 Nämä kaksi kohtaa löytyivät kasvikset.fi sivustolta..


”Voimakas vihreä väri kertoo, että kasviksessa on paljon yhteyttäviä viherhiukkasia, joissa on rautaa. Vihreissä kasviksissa on myös paljon luteiinia ja indolihappoja, joiden molempien tiedetään edistävän terveyttä. Vihreiden kasvisten tiedetään ehkäisevän syöpää ja parantavan luuston kuntoa. Tyypillisiä vihreitä kasviksia ovat salaatti- ja kaalikasvit sekä pavut ja herneet.”


”Se sisältää mm. C- ja E- vitamiinia sekä A-vitamiinin esiastetta. Tämän kasviksen väitetään olevan myös erityisen tehokas kuona-aineiden poistaja. Se edistää ruoansulatusta ja suojaa suoliston limakalvoja. Terveysalan tutkijat pitävät tätä ominaisuutta erityisen tärkeänä, koska suolen seinämien huonolla kunnolla tiedetään olevan yhteyksiä moniin sairauksiin.”


Sain idean muuten uudelle vuodelle. Mehän voitaisiin aloittaa yhdessä pyrkiminen kohti terveellistä ruokavaliota. Ja tällä en tarkoita sitä, etteikö voisi herkutella tai että hyvä ruokavalio olisi yhtä kuin laihduttaminen, vaan pikemminkin sellaista täysipainoista ruuan laatuun panostamista. Uudenlaisia kasviksia, hedelmiä ja sen myötä uusia ruokia..Mitä mieltä olette? 🙂


Nyt vielä lukemista.. 🙂 Kivaa päivänjatkoa!

Lue myös

X