xenia's day

Nuhakuumeessa

Teksti:

IMG_6748
Meidän koti on toiminut sairastupana tässä viikonlopun aikana nyt useamman kerran. Miehelläni todettiin ensin silmätulehdus (todella kivulias sellainen) ja eilen aamulla tiesin jo tytön herättyä, että kipeäksi ollaan tulossa. Puuroa ei mennyt alas lusikallistakaan eikä edes paahtoleipä voilla maistunut (yleensä tytön herkkua). Siinä vaiheessa kun tyttö kieltäytyi mummulla palasta suklaata sanoin miehelle että tyttö on tulossa aivan satavarmasti kipeäksi. Ja niinhän siinä kävikin että päikkäreiltä herättiin kuumeessa.
Ilta meni siis sairastellessa ja yö oli melkoinen. Muistuu taas mieleen se miten nämä pätkäunet vaikuttaa. Tyttö näki joko painajaisia tai hänellä oli jano ja päädyinkin hänet ottamaan viereeni kun mies lähti super aikasin töihin. Siinä hän sit tuhisi ihan tyytyväisenä mun vieressä jopa yhdeksään asti ja huuteli sieltä mammaa tyytyväisenä peiton alta. Uni tosiaan tekee ihmeitä!
Näitä sairasteluja tosiaan tulee lapsille kerta toisensa jälkeen. Ajattelen asiaa aina vain niin että jokaikinen sairastettu nuhakuume lisää vastuskykyä tulevaisuudessa. Tänä vuonna meillä on sairastettu jo vesirokko, enterorokko ja pari flunssaa. Selkeästi vähemmän kuitenkin kuin ensimmäisenä päiväkotisyksynä jolloin taisi olla useampi flunssa ja korvatulehdus. Niitä ei muuten ole ollut aikoihin, ja se sopii hyvin, sen verran inhottava vaiva.
Tänään ollaan jo paremmalla fiiliksellä ja ruokaakin ollaan saatu pieniä määriä alas. Miten innoissaan sitä voikin olla siitä kun tyttö syö lounaaksi muutaman lusikallisen tonnikalapastaa ja vähän näkkäriä.
Toivottavasti tämä olisikin sit tämän vuoden viimeinen sairastelu ja tyttö saisi nauttia joulun ajasta ihan terveenä. Siinä vaiheessa onkin rapia 3 viikon loma kotona joista eka viikko englannin mummun täällä olon vuoksi ja kaksi muuta sen vuoksi että päiväkoti on kiinni. Myönnän että odotan tuota jo innolla, kumpa olisi sit lunta niin voitaisin käydä pulkkamäessä vaikka joka päivä. Ja joulun alla tyttö pääsee ensimmäistä kertaa Tallinnaan kun mennään yhdeksi yöksi sinne Englannin perheen kanssa. Jouluostoksia, joulumarkkinoita ja hyvää ruokaa. Aivan ihanaa.
Mukavaa ja toivottavasti tervettä alkuviikkoa teille kaikille! 🙂

X