Baby Bear

Nukahtaminen

11.7.2016 Teksti:

Me otettiin vihdoin tuossa pari viikkoa sitten nokkamuki pois, josta tyttö joi maitoa aina iltaisin. Kohtuu helposti meni noin muuten, mutta jestas että nukahtaminen on hidasta. Tyttö saattaa leikkiä sängyssään sekä iltaisin että päiväunille mennessään helposti 1-2 tuntia ja mikään ei auta. Onko teillä ollut tällaisia kausia jossain vaiheessa? Meille nimittäin kohtuu tuntematonta kun tyttö on yleensä nukahtanut ehkäpä vartissa ihan itsekseen..
IMG_5286
Hah, ruoka kylläkin maistuu paremmin. Eli onko se nyt sit niin että kun syödään paremmin niin ei huvitakaan enää nukkua. Oliskohan mahdollista saada kummatkin jutut, sekä hyvä syöminen että unenlahjat samaan aikaan?
Onneksi on muuten taas hyviä ilmoja luvassa. Pistän tytölle pienen uima-altaan tuohon pihalle ja sit voidaan muutenkin nautiskella  pihalla liukumäessä ja keinussa. Mä voisin yrittää maalata samalla ikkunanpuitteita, voi kylläkin ehkä olla hieman liikaa vaadittu jos en halua että joka paikka on ihan maalissa.
Eilen kävin hakemassa muuten tytölle sormivärejä, vesivärejä ja lisää muovailuvahaa. Nyt on siis kaikkia kivoja askarteluvälineitä sisällä vietettäviä hetkiä varten! 🙂

Kommentit (13)

Meillä samanlaisessa tilanteessa jätettiin päiväunet kokonaan pois 2 v täyttäneeltä. Yöllä nukkuu 12h ja yleensä riittää hyvin ja illalla nukahtaa nopeasti. Nykyään jos vahingossa nukahtaa päiväunille esim. autossa, niin nukahtaminen venähtää jopa puoleen yöhön.

On ollut tällainen ”hitaan” nukahtamisen kausi! Ja se oli todella hermojen päälle käyvää…. joka ilta meni parikin tuntia nukuttamiseen ja tyttö ei pysynyt sängyssä ollenkaan. Siinä piti sitten pimeässä huoneessa istua se parikin tuntia, joka ilta!! Päiväunille nukahtaminen meni vähän helpommin,mutta illat oli yhtä tuskaa. Tämä vaihe kesti yli puoli vuotta… ? En kaipaa ?

APUA. 😀

Meillä aloitettii just ton riekkumisen takia opettaa nukahtaa yksin. Riekku sängyssä ihan vaa kokeilumielessä ja paheni aina,jos jompikumpi vanhemmista sano tai teki siellä pimeässä huoneen nurkassa.. joteeeen,äsken vein 58 kertaa takaisin omaan sänkyynsä ja siellä nukkuu 😀

Just ollaan miehen kanssa tuskailtu et kun yhden asian saa sujumaan (syöminen, nukkuminen, hampaiden pesu, totteleminen yms.) niin joku toinen vinksahtaa hankalan puolelle. Miksei kaikki voi sujua?! Vaikka toisaalta sit menis jo liian helpon puolelle, haha! Meillä alko kans toi nukahtamisvaikeus oikeestaan viikko 2v-päivien jälkeen. Suosiolla sit lyhennettiin päiväunien kesto sieltä 2-3 tunnista maksimissaan yhteen, helpottaa illalla nukahtamista. Ja iltaunille laittaminen taas suosiolla sitte myöhäistettiin, ”riekkumisaika” vähenee kun lapsi on valmiiksi jo tarpeeks väsynyt. Oma, lapseton aika on siis vähentynyt harmillisen paljon, enää ei niin paljon sit iltaisin telkkaria ehdikään tuijotella!:D

No pitää tehdä näin, tää on ihan hölmön hommaa! 😀

Me lopetettiin tuossa vaiheessa päiväunet, koska ei pystynyt käyttämään päivästä yhteensä kolmea tuntia nukuttamiseen. Oli paras päätös ikinä! Tyttö kävi väsyneenä nätisti nukkumaan ja nukkui hyvät 12h yöunet.

NO siis mä oon miettinyt tätä ihan samaa koska iltaisinkin on ihan jäätävää. 😀 Eli nimenomaan nukuttamisessa menee ikuisuus. 😀

Meillä samanikäinen tyttö kun teillä ja ei, se ei auta et jättää päikkärit pois? toisinaan nukahtaa sit illal helpommin mut usein suu käy vaik kuin kauan ja isosisko ehtii nukkuu pitkän aikaa ennen ku toi 2 v. hiljenee. Mutta tää on vaihe, ainakin ollu kahella edelliselläkin samassa iässä samanlaista.

gotta love näitä vaiheita. Eilen nukahti puoli kymmeneltä kun ennen ollaan menty nukkumaan kasilta. 😀

Jos lapsillenne riittäisi jo vähemmän päikkäriunta tai hyvän yön jälkeen jopa ilman päikkäreitä ja aikaisin yöunille? voiko unen hakeminen olla vaan just ettei väsytä? Meillä reilu 2 v. tytön kans näin!

No sekin voi kyllä olla juurikin syy. Varsinkin kun tuntuu että yöunet + päiväunet on yhteensä ehkä 12 h eli ehkä se pelkkä 12 h yöllä riittäisi jos päikkäreitä lyhentäisi/ottaisi kokonaan pois.

Meidän neitokainen on ollut aina enemmän tai vähemmän ’huono’ nukahtaja, vaikka ikääkään ei ole kuin hieman vajaa vuosi. Ollaan koettu parhaiksi keinoiksi energian kuluttaminen mahd. tehokkaasti loppuun päivän aikana, tarvittaessa sylissä rauhoittelu sekä olkapään+lonkan kohdalta hellästi kiinni pitäminen, jos kädet ja jalat eivät tahdo itsestään rauhottua. Myös päiväunia otetaan vain jos ollaan oikeasti väsyneitä, joskus nukutaan yht. vain tunti päivällä. Luulen, että nukahtamisvaikeudet voi olla joko vaihe tai ominaispiirre – olemmehan kaikki erilaisia. Voi, miten odotan sitä päivää kun tyttö nukahtaa itsestään unille! Tsemppiä ja pitkäjänteisyyttä teille, sitkeys kantaa ennen pitkää hedelmää! 🙂

Meillä samanlaisessa tilanteessa jätettiin päiväunet kokonaan pois 2 v täyttäneeltä. Yöllä nukkuu 12h ja yleensä riittää hyvin ja illalla nukahtaa nopeasti. Nykyään jos vahingossa nukahtaa päiväunille esim. autossa, niin nukahtaminen venähtää jopa puoleen yöhön.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *