koti

Öljytty terassi valmiina kesään

25.5.2018 Teksti: Xenia

Mainos: Virtasen maalitehdas

Tutustuin viime kesänä yhteistyön ja talon maalauksen merkeissä Virtasen maalitehtaan suosittuun öljymaaliin ja siitä vakuuttuneena vastasin ehdottomasti kyllä kun minulta kysyttiin halusta kokeilla heidän uutta terassiöljyään. Terassin öljyäminen oli jo nimittäin viime vuoden to do-listalla, mutta siirsimme sen kaikkien muiden kiireiden (lue: vauva) edeltä eteenpäin ja päätimme nyt ottaa jo heti ennen kesää härkää sarvista ja sutia terassi priimakuntoon.

Itse projekti lähti käyntiin sillä, että päätimme yhdessä mieheni kanssa siitä, minkä sävyiseksi tuo Virtasen uusi terassiöljy sävytetään. Päädyimme mustaan sävyyn, sillä toivoimme hieman kontrastia valkoiseen aitaamme ja ikkunanpuitteisiin sekä muutenkin vaaleansävyiseen taloomme. Ja voi että kuinka tyytyväisiä me olemmekin.

P5140211

Ennen öljyämistä harjasimme terassin puhtaaksi ja pesimme vielä painepesurilla kaikki liat pois. Meillä kävi siinä mielessä hyvä mäihä, että siitepölykausi alkoi vasta tuon öljyämisen jälkeen, joten saatoimme pestä terassin edellisenä iltana ja ryhtyä seuraavana iltana työn touhuun. Kyllä muuten nauratti kun me öljyttiin terassia aina kahdeksan jälkeen ja ekana iltana yhteentoista asti. Yllättävän nopeasti se kuitenkin menee kun on kaksi tekemässä ja kun öljyäminen on kuitenkin maalaamiseen verrattuna aika nopeaa puuhaa öljyn ollessa paljon juoksevampaa ja puun todella janoista parin kesän jälkeen.

P5110165P5110166

Itseasiassa täytyy sanoa, että tuo terassin öljyäminen oli sikäli todella tyydyttävää puuhaa, että ero on valtava jo yhden kerran jälkeen ja sen näkee saman tien. Vähän eri meininki kuin valkoista seinää valkoiseksi maalatessa, ymmärrättekö mitä ajan takaa?

Me öljysimme terassin pariin otteeseen ja katsotaa loppuvuodesta, jos halutaan öljytä terassi vielä kerran jos aurinko on sitä kuluttanut. Itseasiassa mä kyllä odotan sitä, että siitä tulee aavistuksen kuluneen näköinen, mun mielestä terassi nimittäin saa olla just sitä, sehän kertoo vain ja ainoastaan siitä, että siihen paistaa aurinko ja että se on käytössä. Nyt ollaan kuitenkin erittäin tyytyväisiä näin ja voidaankin nauttia koko kesä tästä terassistamme, joka on kuin yksi ylimääräinen huone. Itseasiassa tätäkin postausta kirjoitan tässä terassilla istuskellessa ja lämpötilan näyttäessä yli 25 astetta. Ei voi valittaa!<3

P5140180P5140195

Tämä Virtasen maalitehtaan uusi terassiöljy oli käytössä erinomainen, sitä tosin odotinkin tuon heidän klassisen neljän öljyn maalin jälkeen. En enää koskaan lähde maalaamaan taloa millään muulla kuin öljymaalilla, lopputulos on aivan erinäköinen ja se kestää hyvänä paljon pidempään. Nyt kuitenkin takaisin tuohon uuteen terassiöljyyn ja mitä se lupaa:

  • Runsasöljyisenä se hylkii vettä normaaleja terassiöljyjä paremmin.
  • Sen sisältämä ainutlaatuinen Virtasen UV-suoja varjelee terassiasi auringon kuluttavalta säteilyltä.
  • Se imeytyy hyvin puuhun ja  suojaa puun pintaa, vedeltä ja sen aiheuttamilta haitoilta.
  • Se on kehitetty kestämään tavanomaisia terassiöljyjä pidenpään.
  • Se on sävytettävissä yleisimpien puunsuoja-värikartastojen mukaisesti. Laajan sävytettävyyden ansiosta oikea sävy löytyy varmasti. Värin valinnan yhteydessä pitää muistaa käsiteltävän puutavaran ja sen alkuperäisin värin vaikutus lopulliseen värisävyyn.Virtasen Uusi Terassiöljy sopii erinomaisesti myös painekyllästetylle ja lämpökäsitellylle puulle.

P5140197

Toisin sanoen tämä suojaa puuta, on pitkäikäisempi ja varjelee terassia niin sateessa kuin paisteessa. Kuluttajan näkökulmasta erityisen hyvä puoli on myös se, että öljyn voi sävyttää juuri sen sävyiseksi kuin haluaa, ihan kuten maalienkin osalta!

Nyt on hyvä ottaa kesä vastaan kun terassi on valmiina ja sit voidaankin jatkaa muiden projektien osalta. Kunhan autotalli on valmis, päästään taas maalauspuuhiin ja neljän öljyn maalin pariin. Jos teillä on mitään talon ulkopuolisia projekteja siis vielä edessä, suosittelen lämpimästi kääntymään Virtasen maalitehtaan tuotteiden pariin. Luonnonöljyihin perustuva resepti on myös ekompi valinta, joka on omalla kohdalla suuri plussa.

Aurinkoisia kesäpäiviä terassiltamme. Mitäs mieltä te olette tuunatuista ulkotiloistamme?

Xenia

Instagram

  • Can’t wait for summer! It feels like this winter has lasted for two years🤔😁 #readyforsummer

xeniasday

Kommentit (7)

Ne on ihan ikivanhat, en yhtään muista.. :/

Hei! Näyttää todella hyvältä. Tällaista voisi itsekin harkita mökille. Mutta onko kuuma jalalle kun musta kuitenkin?

Paljain jaloin yleensä olen, vaikka etelän suunnalla terassi!:)

Hei. Olisi kiva saada videopostaus tai blogiin kuvia miltä talonne näyttää eri kulmista ja minkälainen piha teillä on? Usein näkyy vain tietyistä kohdista ☺

Moi! Minkä alan yritys sinulla on? 🙂 teetkö työtä sen parissa vai missä työskentelet tällä hetkellä? Itseäni kiinnostaa yrittäjyys, niin olisi kiva kuulla sulta miten sun yritys toimii yms. Onnistuisiko joku siihen liittyvä postaus? 🙂
Ihanaa kesää teidän perheelle!

Hei! Kauanko tämän kesti kuivua? Kauniille näyttää😊

Mistä noi punaruskeat saviruukut on ostettu?😊 Ihania!

Ne on ihan ikivanhat, en yhtään muista.. :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *